Inlägg

Inlägg som IceDread har skrivit i forumet
Av IceDread

Ofta känns det som saker företagen vill bli av med, men ibland finns det intressanta fynd.

Stationärt är primary för mig men tänkte uppgradera min bärbara om tillfälle ges som jag använder för programmering, film, etc ofta om jag reser.

Av IceDread

Vem bryr sig? Inte direkt så att detta är ett grafiskt intensivt spel, hade kunnat vara dx9 med grafiken som de kör.
Vad som hade varit intressant vore en omskrivning av hal AI'n som är sanslöst puckad och även på svåraste nivån så behöver den starta med 5-6x städer då du startar med en för att ha en chans. Det är dålig intelligens från spelutvecklarna.
Spelet är över lag trevligt med bra känsla, synd att AI programmerarna är riktigt kassa på sitt jobb bara.

Av IceDread

Sen de gjorde sig av med ballmer så har microsoft gått åt helt rätt håll.

Av IceDread

You go girl!
Egentligen helt rätt, vissa krav måste finnas på de som säljer tjänster och produkter.

Av IceDread
Skrivet av heffaklumpmamma:

Hur många gig kommer gå åt till att lagra all användardata Nvidia samlar in?

Som tur är går det att stänga av den delen genom att avinstallera geforce experience och stäng av ett par tjänster.
Vore däremot galet med deras nuvarande formulering i avtalet om det inte gick.

Rätt sugen på en uppgradering, känns dock inte helt som jag behöver det. Vi får se vad som händer med priserna när kortet kommer.

Av IceDread

Lägg på 500 kr så i stället för halvdana prylar så kan ni få riktigt bra. Har ett astro a40 för 1.5k och ett sennheiser för 3k och astro a40 kommer ni riktigt långt med. Köp däremot inte varianten med amplifier som är dels dyrare och helt kass.

Av IceDread

Hoppas det inte överhettas och pajar
Evga lär få stå ut med lite skit ett tag nu, har en polare vars grafikkort pajade. Lär finnas många drabbade.

Av IceDread

Så som nvidia formulerar sig så förbehåller de sig även rätten till dina inlägg i facebook, sweclockers osv utan hämningar eller begränsningar.

Om de inte vill skrämma bort folk så kan de ändra sitt avtal. Innan de gör det så saknar allt de säger egentligen betydelse.

Av IceDread

Att samla in kraschloggar hade inte varit något konstigt men vad fan håller på att hända? Ska varenda bolag ha all info om dig och gratis dessutom? Det är inte ok.

Av IceDread

Hade den haft 120hz + så hade det blivit ett köp.

Av IceDread
Skrivet av Dunder:

Har bara hunnit med en match på diety än så länge och då kom Tyskland med 7 warriors innan jag fått upp min tredje, plus att de hade hunnit få 3 städer. Hur det ens kan vara möjligt vet jag inte, de måste få någon sjuk produktionsbonus.
Sen när jag väl lyckats mota bort dem så dröjde det inte länge innan de hade knights.

För mig så verkar vissa länder attackera städer väldigt aggressivt medan andra ställer sig bredvid en stad utan att attackera tills de dör av stadens försvar. Varför de inte bara tog AI:n från femman är lite konstigt då spelet i stort i princip bara är en halvstor expansion till femman.

De får bonusresurser i galna mängder tycks det som.

Visst pumpar de ut trupper och de kan ha mer än mig dock får man välja ett vist fokus, vissa kort, sen slänger man in dem och pumpar antika trupper. Min strategi tidigt i liret just nu är en s.k. pre-emptive strike, attack i förebyggande syfte och få ett gäng städer på köpet samt att man har en stor armé kvar efter striden med 0 i underhållskostnad med ett annat kort samt erfarna trupper redo att uppgraderas senare.
Kan tillägga att när jag inleder anfallet mot ai'n har jag 2 städer eller 1+1på gång medan de tycks ha 4-6 st.

Bara kört 3 på diety ännu men fler lär det bli. Dock kommer jag nog köra en hel del på vanlig nivå också för lite lugn och labbande med andra strategier, det är sköj att upptäcka nytt lir. Putsning behövs lite här och där med grundmekaniken känns rolig.

Av IceDread
Skrivet av Dunder:

Heavy chariots är cavalry så där ska bonusen gälla.
På diety kom de extra tidigt med knights, så där var hoplites riktigt värdefulla. Man får bygga riktigt många bara, så man kan splittra upp armen i många små grupper.

Tidigt? De kommer ju med knights först efter att du slagit ut en ai med 4-6 städer.

De tycks ha problem med AI'n och strid, även om de har bra armé så använder de den högst konstigt ibland och vandrar ibland helt skumt med enheterna.

Av IceDread
Skrivet av Dunder:

Jag vet inte hur du körde, men de var väldigt effektiva när jag spelade som Gorgo (Pericles har jag inte testat än), särskilt med tanke på hur mycket kavalleri det pumpas ut i början (horsemen, knights och heavy chariots).

Vagnar som sagt ska de inte ha bonus mot.
Tidigt kavalleri har jag inte sett till, inte heller på diety ännu och det ligger längre bort i tech trädet så om du inte har ett barb camp nära en häst resurs så kommer du inte möta kavalleri så tidigt om inte någon rushar mot kavalleri.
Rent historiskt var spjututrustade trupper effektiva mot det mesta, inklusive de med yxor/svärd men det är roligare att det är sten stax påse som gäller.

På diety nivå btw så tror jag man får det jobbigt om man inte slår ut en närliggande ai snabbt och jag har inte hästar tillgänliga fören sent i den första kriget mot ai'n eller efter det är klart. Galet hur de tycks ha 5-6 städer extremt tidigt men det går att ta dem med warriors/chariots + slinger + archers.

Av IceDread
Skrivet av Dunder:

Någon bugg är det mest troligen inte, men de kan ha haft någon mer bonus utöver civilisationens bonus.

Poänglös enhet om den inte är buggad och de inte balanserar om då deras bonus inte gäller mot stridskärror heller, endast bra mot ett fåtal civs som tidigt trycker ut hästar.

Av IceDread
Skrivet av Knuppe:

Japp, sten-sax-påse.

Poängen är att hoplite måste forskas fram vid bronze working vilket är en bit bort, och får stryk av warriors, iaf americas som har en bonus på sin kontinent och warriors är en starter enhet. Hoplites får +10 bonus när de är brevid varandra men får stryk ändå, jag tror det är buggat.

Av IceDread

Än så länge kunde jag inte bry mig mindre eftersom jag inte använder deras store. Lustigt att de inte haft detta tidigare dock.

Skrivet av Naxos:

Features från 1972, wow!

Kan tycka att speltillverkarna borde skärpa sig, förr kunde de leverera lir utan att behöva patcha dem. Vissa var också lite mer komplexa, tex settlers och dune 1 och 2. Nu stressas allt ut så bäst att vänta ett halvår egentligen med att köpa tills tillverkarna kanske fixat sina buggar.

Av IceDread

Körde med grekland och stötte på Teddy Roosevelt's, jag hade hoplites och han warrior's. Kan säga att hans warriors var sjukt mycket starkare än min armé hoplites, känndes buggat. Amerikanens +5str för kontinent bonus = 25str warrior, hoplite = 25 str som borde få bonus av hoplites brevid men trotts det hade jag negativ ratio mot Teddy's warriors även när de inte stod på hills men var de på hills var det galet, det gick dock ändå.

Klarade just liret på diety btw med en annan ras, snacka om att datorn spammar cities och får mycket bonus resurser.
Förlorade första gången på diety, stod inte varför men tror det var att jag tog över hans ständer och glömde bort religion och tror jag då hade fler städer av motståndares religion efter ett gäng erövringar vilket ger dem vinst.

Av IceDread

Fortfarande inte känt att jag behöver uppgradera från min intel core i7 3930K
Vem vet, kanske gör det nästa eller nästnästa år. Grafikkort däremot, det måste uppgraderas.

Av IceDread

@Dunder: @Knuppe:
Slå av religiös vinst vill jag inte göra, jag vill ha utmaningen och lära mig och bekanta mig men det var mycket överraskande när det kom horder av religiösa muppar. Det är lite kul med fler fokusområden tycker jag generellt.

Ang. trading så har jag inte gjort mycket alls av det, ofta vill de inte göra fair trades och då byteshandlar jag inte med dem. Bättre att behålla flera resurser som ska spridas ut jämt och ge +amnity i så fall, om jag inte missat något.

Tänkte på en annan sak också, om man inte har hyfsad militär tidigt så blir man överkörd av barbarer eller AI finns det risk för känner jag och om man då ändå har bra militär tidigt så får man ofta en bra chans att slå ut en närliggande AI helt och hållet så det har jag ofta gjort, hade känts konstigt att inte göra det. På högre svårighetsgrader mot många svåra AI'n så tror jag det som strategi är ett måste.

Sen tycks det också som att en viss settler spamming är bra, inga direkta nackdelar med många städer vad jag lagt märke till så att fylla ut tidigt med många känns strategiskt bra.

Av IceDread

Snacka om störande det var när en civ kom med en mix av religösa muppar, 10 st, och sen kom nästa civ till mig med en hög av dem och sen den föregående igen i galna nummer. Tror man helt enkelt måste deklarera krig på dem och döda dem med sina trupper för att hålla dem borta om de inte går med på att inte sprida sin religion till dig.