Inlägg

Inlägg som IceDread har skrivit i forumet
Av IceDread
Skrivet av Zeyriix:

@IceDread:

Det kan inte bli bättre då 😁
Men vad har du för utbildning ?

Dataingenjör, känns som det ger en bonus i kanten hos flera personer. Jag intervjuar en hel del personer för vi söker folk och utbildning premieras, givetvis erfarenhet också, men vi anställde faktiskt nyss en person med KY utbildning (samt 2 års erfarenhet) som jag tror har bra potential. Mycket ligger i personen men har du bättre utbildning än så känner sig arbetsgivare lite tryggare. Men det skriks också efter folk så det är en bra marknad för oss.

Av IceDread

Bägge bolagen kan dra åt skogen.
Du säljer ut hela ditt privatliv gratis till dem om du skriver på deras kontrakt när du köper och godkänner avtalet för den och tjänsterna.

Av IceDread

Nu gör jag mer än bara c# men det är ett viktigt område på min arbetsplats, ~8-9 års erfarenhet inom mitt yrke, 49000k + tjänstepension + friskvårdsbidrag.

Du kan söka och finna statistik på detta lite överallt.

Edit: tipps Sök i lönetråden på utvecklare och programmerae.
Kan också säga att lön varierar stort över riket, stockholm ligger bra till.
Jag finns på linkedin och får ofta ett par erbjudanden eller fler i veckan på mellan 45-55k eller 60k i särfallet.

Av IceDread

Lägg till en service referens till deras soap api i ditt c# projekt och börja labba (högerklicka på projektet och lägg till ny referens).

Sen är det en bra idé att inte sprida en extern källas klasser i dina projekt så efter att du skapat en klient, dvs initierat din soap referens, och kört en get metod tex, skapa klasser som håller den information du vill ha och mappa objekten du får från referensen till dem. Annars, om de uppdaterar sina soap-tjänst så kommer ditt projekt att få problem.

Om du inte kommer någonstans ändå, sök online på, c# soap service reference

Av IceDread

Vafan, hade jag inte för en månad just köpt en ny bärbar så hade jag lätt köpt denna för det var egentligen surface book jag ville ha.

Skrivet av Baxtex:

MS går verkligen i Apples fotspår! Detta priset var riktigt löjligt, hur kan den vara så dyr? Visst att gångjärnet kostat en del R&D men ändå...

Eh nej?
Läs på om produkten först kanske.
2-1 fick alla att tappa hakan och nu gör alla tillverkare utom apple 2-1 datorer. Dock utan möjlighet att koppla lös skärmen och fortsätta köra datorn utan avbrott men utan extra kraften från komponenterna under tangentbordet.

Priset är inte heller konstigt. En bärbar från pc tillverkare för 16k får du pröjsa 25k för samma hårdvara om du köper apple. Microsoft står ensamma på tronen här med surfare book.

Av IceDread

Det ser ju intressant ut måste jag säga, blir lite sugen på en uppgradering.

Högtalarna på skärm är jag helt emot dock. Jag ser inte röken av dem på bilden så det var bra och spelar kanske ingen roll därmed men jag är rädd att de ska låta eller störa och hoppas det går att koppla bort dem helt.

Men givetvis så, krävs reviews innan man bestämmer sig samt gärna invänta att ett gäng användare nyttjat skärmen som också röstar på amazon och prisjakt.

Av IceDread

Om någon vill se lite udda mörk action komedi så rekommenderar jag Hellsing Ultimate.

Av IceDread

Razor gör inget av kvalité värt att köpa med möss vars minnen pajar efter ett år och bristande firmware är min erfarenhet.

Av IceDread

2-1 datorn är fräck, revolutionerade branschen. Varenda datortillverkare utom apple gör nu 2-1 datorer.

För mobiler däremot har jag lite svårt att se detta hända.

Av IceDread

Någon bortskämd trustfund-unge som aldrig arbetat själv kommer säkert köpa det.

Av IceDread
Skrivet av Ozzed:

Man får inte glömma bort att telemetridata är en stor källa till hur Microsoft förbättrar Windows 10, och jag tycker det är synd att paranoida konspirationsteoretiker leder debatten, men det speglar väl på något sätt vårt samhälle i stort idag. Jag kommer fortsätta att ha allt påslaget. Om inte annat så för att jag gärna bidrar till att visa hur systemet används "på riktigt", så att vi slipper fler "visioner" i stil med Windows 8.

Egentligen håller jag med, för att leverera stabila bra tjänster behöver man samla in data.

Däremot ska man inte sticka under stol med att folk har en rätt till att vara försiktiga med sin integritet. Du har ju flera tjänster och bolag som helt livnär sig på din information. Google tex tjänar sina pengar på att ha tillgång till dina e-post, känna till dina intressen och vad de tror du gör och inte gör.

Av IceDread

Intel har verkligen en ordentlig ledning men jag ser ännu inte någon anledning att byta ut min flera år gamla cpu ännu, skillnaden är för liten. Nytt graffe däremot blir det nog snart

Av IceDread

Elder Scrolls Online toppar min lista.

Av IceDread

Ja många sökningar ger det svaret, tror det är en riktig skräp produkt från asus. Ser ut som de tappat all sin forna glans.

Av IceDread
Skrivet av Segas:

Bahnhof låter mest och levererar minimalt. Aldrig har jag varit med om en så värdelös ISP som Bahnhof. Packetloss så det visslar om det i NV Skåne, som dessutom pågått i flera år.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hade dem tidigare, bytte från dem för att deras routing var riktigt kass och när jag konfronterade dem om det så ljög de rakt av. Deras nät mot andras blev också strypt ibland så det skapade ytterligare problem för att de inte ville betala för sig.

Min förening har tyvärr valt att byta till dem vilket är riktigt tråkigt baserat på min tidigare erfarenhet, vilket var några år sedan så man får hoppas de har bättrat sig men det är inget jag förväntar mig och ser verkligen inte fram emot.

Av IceDread

Så det blev Tele2 som van striden, bra gjort. Högljudda bahnhof hade man kunnat tro annars skulle vara de första att kämpa här men där är nog mer ord och sälj.

Av IceDread

Singeplayer känns liret grymt, testat en timme bara dock. Men kan tänka mig att det blir drygt i längden att ge kommandon till sina veteran space marine bröder i terminator armor.

Känslan i liret är mörk och fin.

Co-op - spelet är inte redo. Krascher etc rapporteras och progress sparas inte. Man är också tvungen att ha en medic med sig. Det går inte att ta med sig bottar när man lirar heller om man är någon man kort. Vet inte hur det är med balansen där heller men det kändes hårt att vara 2 även på lättare svårighetsgrad.
Men jag tror Co-op om de putsar det lite kan bli riktigt grymt.

Av IceDread

Det är s.k. late adopters som använder yahoo som började med det och inte är så intresserade av att ta till sig nya möjligheter när de väl börjat med något.

Av IceDread

Jag känner att det man nu vill ha är bra 1440p eller 4k med bra panel, ips, och+120+Hz. Gör det med HDR så blir jag givetvis glad men om inte mina baskrav är uppfyllda så spelar inte hdr någon roll alls.

Av IceDread
Skrivet av UncleDirty:

Det är ju igenteligen helt ointresant för AMD som företag, att AMD har en dålig positionen idag har inte att göra med toppsegment då de haft den tronen bra mycket längre tidigare en Nividea haft nu och samtidigt lägre pris men inte sålt i närheten av de mängder kort Nvidea har gjort.

Den stora massan som inte är entusiaster och inte har några som helst kunskaper köper Nvidea i alla fall oberoende av pris och prestanda det liksom verkar inte spela ngn som helst roll vad AMD erbjuder, det är nöten AMD måste knäcka för att lyckas hålla sig kvar, och det verkar skrämmande svårt.

Vad entusiaster sprider får vibbar. Sen besitter nvida en ställning av inprintad kvalité som inte amd lyckats med. Fiaskot med bulldozer och alla lir som kraschade och den dåliga prestandan där i början hjälpte dem inte heller.

Högprestanda segmentent är viktigt för oss men mindre viktigt för massorna, de köper inte det dyraste. Många grafikkretsar ingår från början i datorer och spelkonsoler etc som flera inte bryr sig om.

Vad som ställer till det mer är att skärmar nu är anpassade för amd eller nvidia inte bägge. De som då senaste åren levererat bäst känns som det säkrare valet för många, det är ett problem.