Inlägg

Inlägg som IceDread har skrivit i forumet
Av IceDread
Skrivet av Aka_The_Barf:

Vi ÄR ett litet skit land i det stora hela, klart vi kommer långt ned prioritetslistan.
Våra priser beror inte på att dom skiter i oss. beror på valuta kurser samt skatten som är rätt hög i sverige.

Skickades från m.sweclockers.com

Fel
Sverige är ett bra land som i mycket ligger i framkant. Flera företag testar produkter här för vi har lätt att ta till oss nyheter och sprider inte så dåliga vibbar som många andra länder om något inte var så bra.
Sen har flera företag priszoner över världen där de tar olika priser för samma produkt / tjänst beroende på priszon och där ligger vi tillsammans med flera andra länder i en högre priszon. Usa, Kannada, nya zelan, australien hamnar ofta i en lägre priszoon än Europeiska länder.
Skatteskillnaden gör en viss del men långt ifrån allt. Vissa produkter är och har varit 50-90% dyrare här än i vissa andra priszoner, dvs mycket dyrare än vad moms'en kan gör i skillnad.

Av IceDread

Så microsoft med surface book pro finns inte som har revolutionerat de bärbara och nu google sätter Sverige i andra hand med ett gäng andra länder, känns tråkigt.

Av IceDread

@rtpp lätt värt att köpa. Alla raser fungerar också olika så finns en del att upptäcka.

@Anaii aldrig sött på buggen med chaos som du nämner.
Har däremot sött på buggen med att man inte kan ställa upp arméen / flytta den korrekt en gång, tror det är en ny bugg de introducerat för det hände aldrig mig de första veckorna.
Det jag gjorde då är bara stänga ned liret, ladda auto save. Lite drygt dock.
Du har senaste drivrutinerna?
P.S. vad är det för sweclockare som inte har sin dator i sin sign?

Av IceDread
Skrivet av Murer:

PHP är backend. Skulle förvåna mig om han inte jobbat med databaser.

Det stämmer, av någon anledning när jag svarade fick jag för mig att han skrev frontend.

Av IceDread

nice med co-op

Av IceDread
Skrivet av Chibariku:

Hade älskat om det kom drop in/drop out-co op till es och fallout.

Det var därför jag skrev det
Jag tror de hade kunnat höja liret till en ny nivå om de gjorde det. Kunna lira med vänner kan vara som natt och dag.
Tror väldigt många fler hade lirat det.

@Corebarn
Det var det, men jag försökte igen för ett par månader sedan men insåg att jag inte orkade köra igenom från början igen, för segt, samt att de fortfarande i tes-online har buggar och serverlagg och nya buggar de introducerar vid patcher samt oh vad jag blev trött när jag såg att de inte förbättrat inventory. Det är ett magi lir så varför inte en magisk infinity bag, var sjukt drygt som crafter och det konsolanpassade inv. systemet... Sen, asså vissa dåliga minnes väx också som när deras lead devs satt och snacka och var dels oseriösa men även hur fatalt de misslyckades och sen gjorde om stridssystemet och skills lite men det blev ändå inte bra.. och hur de sen försöker sälja in det utan att ta ansvar för tidigare misslyckande, jag blir lite äcklad av dem helt enkelt. De som gör tes, jag har inge förtroende för dem, de förbrukade det på sina misslyckanden under över ett års tid.
Du kanske har andra prioriteringar och mindre långsint.
Ingen månadsavgift tror jag är dåligt, det brukar höja kvaliteten på spelarna.
Sry för ilsken wot

Av IceDread

Pga tidsbrist så har jag hoppat hela elder scrolls serien, men efter floppen elder scrolls online så fick jag ändå upp ögonen för elder scrolls liren. Detta skulle kunna göra mig intresserad helt klart men jag skulle sakna flerspelarläge om det inte finns. Vore roligt att kunna köra med vänner, liknande diablo 2 multiplayer eller något att fienden blir starkare med fler spelare.

Av IceDread
Skrivet av ClintBeastwood:

Varför skulle man inte kunna trimma en motor från en Volvo 240?

Klar du kan, men du lär ha svårt att få upp den till samma prestanda som en v8'a eller v12'a eller vad nu lamborghini brukar ha

Av IceDread
Skrivet av Serzarian:

"Optimering" och "Programmering" är ju samma sak så ja, spelet är dåligt programmerat

När man talar om optimering brukar det snarare jämföras med att du trimmar, skriver om/ optimerar, till dåligt kodade områden. Här ser det inte ut som att optimering är rätt ord, snarare total omskrivning av stora delar av koden gissar jag på. En lambogini med en motor från en volo 240 går inte att trimma, den måste bytas ut

Av IceDread
Skrivet av Klorixx:

Hej Swec,

Jag har en ganska vag/lös/öppen frågeställning som jag skulle vija diskutera lite kring.

Jag har utvecklat PHP i ganska många år, och har på senare tid kännt att jag stannar av i utvecklingen. Jag lär mig inte nya PHP saker (mer än provar nya ramverk men det är ju egentligen bara ett typ bibliotek med olika färdiga funktioner) och man sitter bara på jobbet och "jobbar", man står aldrig för att bygga något nytt eller roliga grejer.
I samband med detta trycks kvalitén i botten pga ledningen som vill pusha nya basic funktioner och sidosätter helt kvalitén på sidan.

Jag står nu inför att ta ny anställning men vet inte riktigt vilken väg jag ska gå, jag står mellan:
1) En arkitekt/lead/chefs roll där man får lägga grunder och därmed kunna spika kvalitén bättre
2) Specialinriktning inom webb (Google analytics, tag manager eller certifiering)
3) Byta/lägga till språk för att alternera lite eller kombinera språken i jobbet.

Just nu känns alt 3 mest aktuellt då jag, som sagt, inte känner att jag får ut mer av php när jag sitter med det.
Den stora frågan här då är ju vilket språk man ska gå mot, och ja, det beror såklart på vad man vill göra vilket jag egentligen inte är helt säker på.
Med det sagt går tankarna mest åt C# nu för att skriva desktopapplikationer.

Har någon några idéer, tips eller erfarenheter från liknande situationer? Alla tips är välkommna.

Mvh // Anton

Om du är bra på front-end så kanske dags att lära dig backend också? Kanske även databas design och programmering. Om det inte är något du ännu kan så kan jag tycka att det är för tidigt att försöka bli arkitekt. Lead inom front-end kanske funkar beroende på hur bra du är. Utöka med angular2 kanske?
Om du inte har utrymme för att lära dig fler områden på jobbet och det är något du vill så kanske du helt enkelt borde byta arbetsplats och ev. höja lönen på köpet.

När du säger att du inte är med från grunden så tycker jag det låter dåligt av företaget och riktigt tråkigt, det är bland det absolut roligaste som finns. Jag har lett team där man gör detta och tidigare i karriären varit med när andra lett men alla är med.
Ofta sätter man upp en viss struktur men håller den öppen för diskussion eller så tar man några timmar och tillsammans skapar grunden med teamet. Det är viktigt att alla får utrymme att föra sin talan och att hålla det på rätt nivå så någon inte skäms om de ställer en fråga. De flesta uppskattar starkt att kunna bolla saker både högt och lågt. Det brukar skapa ett positivt öppet team och i slutändan når man då målet snabbare och roligare.

Av IceDread

Att inte få ut mer prestanda än så är inget annat än dåligt programmerat, tror inte det endast handlar om dålig optimering.
Lustigt att ett 970 ligger så bra till jämfört mot amd's bästa.

Av IceDread

Riktigt bra artikel.

Av IceDread
Skrivet av kaya:

Lite kul att unit stacking är en nyhet.
Unit stacking var ju även en nyhet i 5an eller var det 4an? när dom tog bort det

4an tillät doomstacks, 5an inga stacks alls, 6an lät som upp till 5 enheter i en stack.

Av IceDread

Det borde varit med bland bilderna, det har ju potential att ändra allt! Varje review som finns har man ju inte tid att läsa så ibland får sammanfattning och bilder räcka, är det intressant så läser jag mer. ~2k för ett chassi är rätt mycket när det finns riktigt bra chassin för ~1k.
Jag gillar verkligen modulariseringen och att det ska vara tyst.

Av IceDread

LOL blir absolut inget köp med sådana fjanterier.

Av IceDread

Nu börjar vi snacka!
Om alla olika vr tillverkare också tar bort integrering med facebook osv och slutar skanna av ens dator efter alla appar man har osv, då skulle jag bli intresserad.

Av IceDread
Skrivet av Extremaz:

Då behöver du ju inte ta Pro modellen utan bara den vanliga. Tycker chassit är väldigt stilrent och snyggt, inte hittat ngt annat som ser liknande ut så detta chassit är typ perfekt för mig.

Synd på den gula kanten också, stilrent helsvart eller vitt tycker jag det ska vara.
Har FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3 som jag är rätt nöjd med men be quiet 800 skulle kunnat vara ok om de inte klantat till det med plast och chassi i 2 färger, ser lite ut som en billig plastmöbel på bilden tycker jag. Synd för den ser ut att ha potential på luftgenomströmning.

Av IceDread
Skrivet av Alpha77:

Snålat o snålat har 512GB men om spelen ska vara såhär stora borde man nog sitta med 2TB SSD

Hehe ja så lär det bli, men det kan ju få dröja lite längre innan det skall behövas 2bg, kom just på att alla mina sata platser används redan, kan bli trevlig anledning till ny burk senare, ingen anledning till att uppgradera annat än grafikkort på flera år nu

Av IceDread

För de som snålat på ssd storleken lär detta bli dyrt hehe

Av IceDread

Har haft en låda helt i plexiglas och annan låda med öppen sida för ett gäng år sedan, aldrig igen. Stilrent och tyst ska det vara, inge blinkande ljus som stör.