Inlägg

Inlägg som Sepemulle har skrivit i forumet
Av Sepemulle

tänkte du dig skrivande som på ett tangentbord rekommenderar jag ingen surfplatta med android iaf. Där finns nämligen inget vettigt ordbehandlingsprogram, till Ios vet jag inte om det gör det...

Min tablet, Thinkpad tablet, har penna och om man skriver på den på så vis är det fruktansvärt smidigt! och då kan jag rekommendera min pad, dock lite dyr kanske. internet funkar väl på allt..

Av Sepemulle
Skrivet av lolight:

De riktiga plattorna är iPad, Kindle Fire, Nook Tablet, Samsung och Asus transformer.

Men du glömde Lenovo Thinkpad Tablet! Det är mer en riktig platta än många av de andra Har inte Sony en också?

Av Sepemulle

vad för skolarbete hade du tänkt? Skriva eller räkna matte eller?

Av Sepemulle

Min platta fixar det, men den är ju inte 5gram tung direkt.. men lätt tycker jag. hmm... 1080p har jag förresten inte testat, men klarar galaxy det, så gör nog thinkpad det också kan kolla... återkommer...

Av Sepemulle

ICS är inget unikt för tegra 3.. .det kommer till nästan alla tegra 2 plattor också..

Av Sepemulle

Dessutom är det ju inte som att du inte kan byta sida på thinkpad när du har slut på plats

Som sagt jag använder redan min tablet till sånt och det är inga problem..

Av Sepemulle
Skrivet av systra:

För matte tror jag fortfarande att penna+papper är det bästa och därefter skanna och läsa anteckningarna på en laptop eller tablet. Se om det är genomförbart att skriva av tavlan på t.ex. från den här föreläsningen på första kursen vid universitetet med en Thinkpad Tablet:

http://ocw.mit.edu/courses/mathematics/18-01-single-variable-...

Med appen Antipaper? Enkelt. där kan du zooma in till väldigt litet och klämma in allt utan problem, kan du det med papper?

Av Sepemulle

Jag har en Thinkpad Tablet och använder den dagligen till precis allt du skriver, Inga som hälst problem, den klår ASUS Prime med hästlängder eftersom den har en digitizer som kan jämföras med en Wacom! (Det är INTE samma sak att ha en billig Stylus till en icke wacom tablet, tro mig jag har båda).

Dessutom står Thinkpad tablet inför uppdateringen till ICS i nuläget vilket har digitizersupport och därmet ännu bättre stöd för pennan. Jag har mer eller mindre övergivit att teckna på datorn via min Wacom pad (om det inte är gigantiska projekt) eftersom det är enklare och skönare att teckna på min Thinkpad!

Torrents finns bra och fungerande program till, och den spelar upp HD (på skärmen eller via HDMI till Tv helt fläckfritt).

Ser dock att Lenovo ska släppa en storasyster till Thinkpad Tablet, vilket är intressant för dig om du är intresserad av två aspekter, priset på den nuvarande kan falla, och den nya kan vara ett bättre alternativ!

Hoppas du hittar en lösning som känns bra för dig!

Av Sepemulle

Mitt råd är att köpa en Zenbook/ultrabook, om du ska ha den till bland annat ordbehandling är inte Android (än så länge) ett smidigt alternativ. Det är helt enkelt inte bra och enkelt nog. Om jag inte behövde skriva dokument och så skulle jag nog tycka att min Tablet funkar bra själv, men utan en dator som komplement för mer tunga uppgifter eller sånt som plattan helt enkelt inte är till för skulle det va jobbigt.
En tablet med windows 7 är i mina ögon meningslöst eftersom dessa har väldigt kort batteritid och dålig prestanda. En Zen- eller Ultrabook kostar då likamycket som en funktionell tablet för ändamålet och är dessutom bättre.

Det faller såklart ut på tycke och smak. ska du ha kvar din stationära, ev. damsuga den, så kanske en tablet är ett bra komplement, men än så länge inget som står för sig självt i alla aspekter.

Av Sepemulle

Jag har både en wacom och en thinkpad tablet och det funkar ypperligt! Men det beror på att thinkpaddan har stylus med tryckkänslighet, skulle INTE vara samma sak med en Ipad eller Galaxy tab pga detta. Men vissa kanske bryr sig mindre om detta än andra, annars vet jag många proffs som har Ipad med stylus som komplement och för att skissa idéer.

Om du vill ha den istället för en Wacom då skulle jag rekommendera thinkpad tablet, det vet jag funkar.

Av Sepemulle

Då ska du ha en Thinkpad Tablet (den jag har)
och antipaper appen. det är oslagbart har använt själv en tid nu. Dessutom är den tablet:en gjord för att ha stylus till skilland från ipad.

Av Sepemulle

Förmodligen kommer ICS finnas ute efter jul i majoriteten av maskinerna, visserligen kommer nog uppdateringar till ICS för många plattor men det kan vara krångel i sig att uppdatera. svårt med pris vs funktionalitet, i slutändan får du vad du betalar för och därför är det dumt att köpa nått väldigt billigt. den stora frågan är vad du ska ha den till (eller vem det nu är som ska ha den), är det film/spel/surf? eller ska den användas till något specifikt (som jag gör med min TPT som artpad)?

Av Sepemulle

ang. att böcker är bekvämare att läsa...

Men det är väl för fasiken ändå subjektivt? ;-P

Av Sepemulle

Jag tycke det funkar sådär med just ordbehandling, däremot anteckningar och pdf:er surfande och massor med annat funkar kanon, min laptop har blivit stationär sen jag fick min tablet Men som sagt, just ordbehandling har jag inte hittat nån funktionell app för ännu... allt blir lite för krångligt och fult ^^

Av Sepemulle

Fattar inte poängen med att ha en tablet som har 3 timmar batteritid.... även om den har w7...
Varför inte android? Det är förvånansvärt vad lite jag saknar windows med min tablet, dessutom har den också "wacom:ish"

Av Sepemulle

Mja, eee slate Ep121 (om jag inte minns fel) har batteritid på typ 3h.. och ja den kan köra photoshop, men det är inte länge kvar innan PS touch kommer till android. Jag har en thinkpad tablet, den har tryckkänslig penna osv.. mycket bra för skissande. Dessutom ca 8timmar batteri. Men vad jag vet är det många som använder ipad en wacom stylus och sketchbook pro. Funkar fint... men det är ju apple.. urk..

Av Sepemulle

Och jag gav dig ett tips.

Av Sepemulle

Alltså, du kan ju inte jämföra en slate /cintiq med en intous 3, helt olika saker. Själv har jag både en Inous 3 till datorn och en Thinkpad Tablet som portabel enhet, har inget problem med någon av dem, funkar perfekt. men om du vill ha nåt som ersätter papper och penna är det tyvärr värre... finns inte eftersom de inte har riktigt samma ändamål. OM du har en intous 3 hur mycker har du då övat med den och jobbat för att bli bra på att använda den? det tar ju sin tid men är mödan värd tycker jag.

Med 1-3 timmars batteritid på en EP121 tycker jag (extremt subjektivt) att jag häldre släpar med mig min laptop med 5 timmar samt min inous3. eller använder thinkpaddan med 8 h batteritid

Om inte Intous3 duger är det nog inte hårdvaran det är fel på utan snarare brist övning för den som använder den? ;-D

Av Sepemulle

Kalimac: Javisst det är lite små krux med den versionen, inget jag märker av dock, och då skissar jag en hel del... Men som sagt kommer PS till Android och Sketchbook Pro lär väl uppdateras nu när ICS är ute...

Om du vill skissa med andra, gå in på www.artgrounds.com där finns "sketcher" som är ett skissprogram för just colab.

Av Sepemulle

Jag måste säga att min Lenovo Thinkpad Tablet inte är dum alls, pen pressure har den och visst har den lite småbuggar, men det jobbar Lenovo på och ICS kanske löser en del. Mestadels funkar allt smidigt, använder Sketchbook pro (vilket är helt ok), men håller tummarna på Adobes Photoshop app! Den ska vara på G enligt dem själva iaf. Saknar inte windows alls faktiskt.