Inlägg

Inlägg som DokujiN har skrivit i forumet
Av DokujiN

Telekinesis-chip till skallen och jag hade införskaffat ett direkt!

Skämt åsido, funkar detta verkligen är det ju bra för epileptiker. Frågan är vad man gör med huvudvärken man lär få som bieffekt?

Av DokujiN

Re: Re: Crossfire frågor

Citat:

Ursprungligen inskrivet av apamedvapen
Det går inte med VILKET kort som helst, men det går att köra CF med t.ex. X1900 kort med X1950 kort, exempel X1950XT med X1900XTX. Även X1600 serien ska kunna köra CF med X1650 serien, som X1600PRO och X1650XT (har jag för mig).
Detta går bara med hjälp av drivrutiner då, inte med Master kort.

Fel. Du kan inte köra köra varken X1900XT eller X1950XT med ett annat XT eller XTX kort. Du behöver ett master kort för dom.

Av DokujiN

X1950PRO är ett självklart val i den prissättningen. Ja du lär kunna köra Crysis på rätt ok inställningar. Du kommer inte få tillgång till DX10-grafiken, men det betyder inte att det kommer se illa ut bara för att du kör DX9.
DX10 är sönderhypat - så stor är inte skillnaden.

Av DokujiN

Du behöver ett master-kort för att kunna köra Crossfire med ditt X1900XT. Dom är dyra och det är bortkastade pengar i min mening.
För att köra Crossfire med ditt kort så behöver du ha dongles (två kontakter mellan båda kort).
Hade du istället haft X1950PRO så hade du bara kunnat köra in ett likadant och köra dom direkt eftersom dom sköter allt via mjukvara.

Så ditt kort har Crossfire stöd, dock är det ingen vidare smart lösning eftersom Crossfire var relativt nytt när ditt kort släpptes.
Måste använda en master för mitt X1950XT också vilket har gjort att jag helt skippat det, planerade också Crossfire men hade inte läst på tillräckligt innan jag köpte kortet

RV670 kommer inte kräva ett master kort. Där räcker det att du slänger i 2st kort av samma modell och använder kontakterna du fått med för att koppla ihop dom. Billigare och enklare.

Av DokujiN

AMD släpper ju RV670-korten i slutet av året. Du kommer ju kunna få en hel del bättre prestanda samt DX10 med tex ett HD2950PRO som är ett billigt high-end kort. Personligen tycker jag inte att HD2900XT/PRO var något vidare, prestandan sjönk avsevärt på XT kortet när man körde AA vilket inte är så kul.
Exakt vad nVidia släpper i samma härva har jag inte riktigt koll på men vet att det finns gott om folk här som vet :]

Av DokujiN

Är nöjd med mitt K9A men detta ser ju onekligen sjukt trevligt ut. K8N > K9A > K9A2 verkar ju vara en given uppgradering för mig.
Sen ska man inte såga mängden PCI-e platser utan att ha sett vad man kan göra med det. GPGPU i både spel och program kommer vara väldigt trevligt att använda.
4st 2950PRO kommer inte kosta allt för mycket att köpa på sig ett åt gången över säg ett års tid.
Hoppas bara programtillverkare börjar nyttja kraften hos grafikkort istället för enbart CPUn.
Rendera film med 4st grafikkort och en Phenom QuadCore på 3GHz?

Av DokujiN

Här sitter man med en relativt ny Samsung 226BW på 22" och så fort nånting större visas vattnas det direkt i munnen..
Skön enkel design, Eizo är bra på det!

Av DokujiN

Haha, du kommer tillbaka över ett år senare. Fortfarande inne på illaluktande kylning ala kebabkiosk?

Av DokujiN

Halvt off-topic:
Tror inte på Crossfire ännu. Det ska till 55nm, tystare kylning och stabil överklockning. Att behöva köpa ett 800W nätagg eller bättre för att kunna ha en klockad burk med Crossfire är bara dumt..

Av DokujiN

Ser ju onekligen trevligt ut. Man kanske ska ha detta i åtanke istället för X-Fi när det är dags för ljudkort omkring jul, förutsatt att det inte är äckligt dyrt?

Av DokujiN

Då var det som folk trodde innan, med den inaktiverade fjärde kärnan.
Bra val av AMD - vill se deras ekonomi stärkas något. Får hoppas detta är positivt i alla fall..

Av DokujiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MjoO
Jag anmälde desvärre hans inlägg, så om ni tittar noga så ser ni att han är avstängd.
Har varit en trogen swec'are några år nu, och orkar inte med att folk beter sig hur som helst.
Dock så sa jag inte att han skulle stängas av, bara varnas.
Men de tog säkert rätt beslut.

Drar man iväg könsrelaterade påhopp när man saknar argument har man inte här att göra. Tycker det var helt rätt beslut av SweC.

Av DokujiN

Gräslig tapet :]

Av DokujiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Sweeper x
Undrar hur många såna trådar finns redan.

Alla har tjatat att x1950Pro är ingen jämförelse med en 8600GT. Det är 8800GTS som man ska jämföra den med.

Länkar som är bra att kolla i:
http://www.hardwaresecrets.com/article/132
http://www.hardwaresecrets.com/article/131

Varför ska man jämföra två kort som ligger helt olika i prestanda och inte minst pris. X1950PRO ligger på omkring 1300kr (om inte mindre nu när 2900PRO är ute), du kan ju alltid leta fram priset på 8800GTS själv..

Av DokujiN

Bra skrivet. Sitter och stör mig dagligen på att man måste ha tur för att få bra bredband. Min flickvän som är totalt ointresserad av datorer och IT har 100/10mbit som kostar mindre än mitt 24/1mbit.

Det var en snubbe på TV nyligen som pratade om hur Sverige och västvärlden tycker dom är klara i utvecklingen. Vi har ingen motivation eller ork att utvecklas längre tycker vi.
Trött på att allt ska vara så fruktansvärt halvdant och allt handlar om pengar.
Dessutom är Kina m.fl på väg att gå ikapp oss.

Den dagen det händer är det vi som är ett u-land.

Av DokujiN

Han får inte den poängen. Det är vanligt att folk försöker förbättra storleken på sitt internetkön med lögner.
Borde finnas aktiva ops som kräver fason på småpojkar som dessa också. Det är bara tragiskt att få "SUG DIN KUK" från någon som inte ens vet vad en kuk är.

SweClockers heter sidan, inte SweSpänners. Skärpning snälla?

Av DokujiN

Benchmarks benchmarks benchmarks! Är helt fuktig i stolen här borta

Av DokujiN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Funnyvlad
Hmm till skillnad mot crossfire/SLI på "enkla" grafikkort så tappar man ytterligare i prestanda jämför med den teoretiska prestandan. Om vi ponerar att ett grafikkort med ETT grafikchip har prestandan 10x och två av detta kort i SLI/Crossfire prestandan 16x så kommer ett 2950X2X ha prestandan 15x och i SLI 18X. Dvs istället för prestandan 40X så har två 2950X2X mindre än hälften av den teoretiska prestandan. Hur spekulerar jag det. Tja det är intrycket jag får av 7950GX2.

Den stora anledningen är bristen till vettiga drivrutiner. Om jag är ute och cyklar i mitt resonemang så varsågoda och rätta mig:)

Jadå. Det är rätt, man får inte 100% prestandavinst i någon multi-GPU lösning idag. Det är upp till varje tillverkare att optimera det så att man kommer så nära som möjligt, frågan är också hur spel i framtiden kan använda detta. GPGPU programmering måste komma igång på riktigt för att verkligen kunna mjölka prestanda ur grafikkort.

Av DokujiN

Haha. Du får inga 9000p i 3Dmark 06 med den datorn. Ännu ett random skrivbord, bara för att jag är så trött på folk utan något speciellt att visa och som gärna lägger upp suddiga bilder så får du bara en etta.

Av DokujiN

Låter brutalt! Tänk dubbla sånna :]