Inlägg

Inlägg som seigmenn har skrivit i forumet
Av seigmenn
Skrivet av Christley:

Eftersom dom ännu är på hygglig rea vill jag tipsa om denna.
Fick hem den igår och den är awesome. Körde tidigare plex genom min mobil till en chromecast. Nu kör jag rakt genom den och kan direkt spela upp 13gb bluray utan att transcoda och DTS-HD fungerar också. Lätt att fatta, lätt ett av årets bästa köp hittills

Kan bara instämma! Hämtade ut min idag, installerat plex och kodi m.m. och är supernöjd. Inget fan av fjärrkontrollern, men det går att använda min philips tvkontroll istället. Några speciella appar som rekommenderas?

Av seigmenn

Xiaomi mi box 3

Efter lång väntan hämtade jag idag ut min Xiaomi MiBox 3. Första intrycken är goda, känns rapp med bra uppkoppling, så ärsäker på att jag kommer bli nöjd. Återstår att installera och konfigurera de appar jgg behöver.

http://i.imgur.com/B0CiLW2.jpg

Av seigmenn
Skrivet av ronnylov:

Det var inga problem att få tillbaka tullen inklusive postnords hanteringsavgift så de 260 kr jag fick betala för att få min Xiaomi Mi box genom tullen fick jag tillbaka tack vare tull/skatt försäkringen jag tog på lightinthebox när jag beställde varan.

Det var bara att gå in på "Mitt konto" på lightinthebox.com och under "Mina beställningar" trycka på "Lämna in kundärende" och där fanns alternativet att man hade fått betala tull. Man fick bifoga en bild på kvittot så jag tog bild på paketet samt tullavin och kvittot. Inom ett dygn återkom de med beskeded att de ska sätta in beloppet på mitt PayPal-konto och att det kan ta upp till 5 dagar innan man ser pengarna på PayPal.

Enda jag har att klaga på är Postnord. Det tog 10 dagar för paketet att ta sig från Kina till Arlanda och 12 dagar från Arlanda till Borås. Paketet skickades från Kina den 9:e Maj, anlände till Arlanda 19:e Maj och den 31:a Maj kom det till mitt utlämningsställe. Visst det fastnade i tullen men det skickades sedan vidare från Arlanda den 23:e Maj. Så utöver den sega tullhanteringen på 4 dagar så tog det sedan 8 dagar för en simpel inrikestransport. Dessutom är det lite väl häftigt av Postnord att ta 125 kr i avgift för att ta ut 135 kr i moms. Även om det inte drabbade mig direkt så känns det orimligt mycket. Avgiften borde stå i proportion till hur mycket tull/moms de tar ut.

Edit: Skickade in en klagan om detta till Postnord via deras kontaktforumulär där det stod att de kommer att svara inom 24 timmar. Det är tre dagar sedan nu och ännu har de inte svarat...

Hämtade ut min MiBox 3 idag, så lägg på två dagars "leverans" jämfört med dig då även mitt paket skickades från Kina den 9e Maj, och kom till Sverige den 19e, heja posten. Har ansökt om ersättning från lightinthebox nu, får se hur snabbt de löser det iom helgen.

Av seigmenn

Har haft en bra blandning av moderkortstillverkare (Abit, Asrock, Asus, Gigabyte, Msi) och varit nöjd med alla tillverkare hittills. Dock haft flest Gigabytebrädor.

Av seigmenn

Jäklar vad vackert chassit är! Keep up the good work med ditt projekt.

Av seigmenn

Är väldigt nöjd med de (stek)pannor av märket de Buyer som jag äger, har lyckats samla på mig ett gäng, så tyckte att det var dags att testa deras kastruller.
de Buyer Affinity kastrull, 2,5L.

https://i.imgur.com/FRhae05.jpg

Dold text
Av seigmenn

@Unknowing: Vad är det för nätagg som det är frågan om?

Av seigmenn

Någon som vet ifall det finns liknande sidor som erbjuder dessa tilläggsförsäkringar? Finns ju en del fynd att göra.

Av seigmenn

Bra att veta att det funkar så smidigt att få tillbaka pengarna genom försäkringen. Har en Xiaomi mi box på gång som gvs fastnade och är under tullbehandling sen i onsdags.

Av seigmenn

@ZyntaX: Stort tack!

Av seigmenn

@ZyntaX: Vad har du valt för chassi samt hårdvara i routern, nyfiken inför ett eventuellt eget kommande köp.

Av seigmenn

Bra att det löste sig på ett snabbt och smidigt sätt.

Av seigmenn

Kan också rekommendera headnhifi, köpte min O2 därifrån för ett år sedan. Gick snabbt och smidigt, bra kommunikation. Köpte den som byggsats för att få pilla lite själv, var roligt och lärorikt.

Av seigmenn
Skrivet av Tokas:

Steam har rea på Steam Link och Steam Controller

Tex Steam Link för 21,99€ (36,89€ inkl frakt)

Klipper in detta från dagens fynd-tråden, kanske kan vara av intresse?

Av seigmenn

Du kommer behöva köpa nytt ramminne också, bara en heads-up. Resterande delar är svårt att tipsa om utan en budget. Samt chassi brukar vara ett rätt subjektivt val. Ang. Gpu, vad har du för skärm?

Av seigmenn

Kan bara instämma gällande Skeppshult/Ronab gjutjärn samt de Buyer-pannorna. Har flera olika modeller och är väldigt nöjd.

Av seigmenn

@Nappev:
Ser ut att vara ett Poker 3.

Av seigmenn

Lust att dela med dig vilken du införskaffade, kan vara andra i samma sits.

Av seigmenn

Söka vidare.

Av seigmenn
Citat:

Den typ av "fel" ska din APU klara av att hantera oavsett jordat eller inte. Det är därför man har en UPS. Även om det är en fördel med jordat i alla lägen. Då jordskyddet inte fungerar.

stort tack för svar och förtydligande. Får bli ett köp inom kort då.