Inlägg

Inlägg som Eazy har skrivit i forumet
Av Eazy
Skrivet av Xcorp:

pipa vidare till

sed 's/<\/*map>//g'

Perfekt!
Tack så mycket!

Av Eazy

Ta bort tecken före och efter.

Hej!

Sitter och försöker porta mina gamla SuperKaramba widgets till Conky. En av mina widgets hämtar info från en UT2004-server via quakestat. Jag behöver använda mig av växeln -xml (på grund av en bug i quakestat) för att få ut vilken map som för tillfället används.

Mitt kommando:
quakestat -nh -xml -P -R -ut2004s 158.174.122.93:8888 > /home/eazy/.conky/conky_azenis_qstat/file.txt

Min out put blir då:

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <qstat> <server type="UT2004S" address="158.174.122.93:8888" status="UP"> <hostname>158.174.122.93:8888</hostname> <name>MsB Resurrect TAM/TDM</name> <gametype>TeamArenaMaster</gametype> <map>DM-Rankin</map> <numplayers>0</numplayers> <maxplayers>10</maxplayers> <ping>9</ping> <retries>0</retries> <rules>

Kör jag:
quakestat -nh -xml -P -R -ut2004s 158.174.122.93:8888 | grep <map>

Får jag förstås:
<map>DM-Rankin</map>

Det som är mellan <map> och </map> förändras. Hur får jag bort <map> </map>?

Allt annan info från servern använder jag awk för att printa ut till min server men just map funkar inte på grund av en bug.

Av Eazy
Skrivet av MatteN:

Köpa en lur som inte fått uppdateringar sedan 2022 och inte heller kommer får några fler? Nej tack.

LinageOS löser väl den biten om man är orolig.

Av Eazy

Här är en bra genomgång hur man ställer in saker:
https://www.youtube.com/watch?v=htd_1RSaf3A

Hjälpte mig en hel del.

Av Eazy

Steam Saved Games

Hej!
Behöver installera om min Debian Linux så jag undrar om mina saved "games" finns i "Steam Cloud" eller om jag behöver manuellt backa upp dem? Jag pratar inte om hela spelet utan bara vart jag är i spelet. Jag har såklart cloud aktiverat i mitt Steam...

Jag ser att vissa av mina spel inte har möjligheten att backa upp till Steams Cloud, men dessa har jag rota fram vart de sparade "saved games" finns. Det jag inte hittar är Half-Life Black mesa, men där sparas det till Cloud.

Så, finns mina "saved games" till Half-Life Black mesa i Steams Cloud?

Edit:
Hittade vart saved games fanns:
/home/eazy/.steam/steam/steamapps/common/Black Mesa/bms/save

Fast kanske jag inte behöver backa upp filerna då det finns i Steams Cloud?

Av Eazy

Är det över Samba du flyttar med? Du skulle kunna testa att köra med ssh i så fall.

Av Eazy

Jag fattar inte varför man ska spela dum för att försöka få rätt i en situation man har skapat själv. Vad kan hända om man ligger ovanpå en springa mellan två sängar?? Om man inte är helt bakom flötet borde man förstå att det inte finns så mycket hållfasthet där. Att skylla på att "det sa ingen, eller det står inte in någon info..." är att spela dum.

De flesta 180 eller 160-sängar, inklusive kontinentalsängar, innehåller 2 styck underbäddar, 2 styck resårkasetter (som läggs i ett stort fodral) samt en 180 eller 160 bäddmadrass. Även här finns inte någon styrka i mitten eftersom det inte finns några resårer just där utan bara ett kantskum. Det finns däremot hela resårkasetter som är 180 eller 160 i de lite dyrare sängarna och det är något som TS skulle köpt om han nu sover på ett sådant sätt som han gör. Han har dessutom köpt sin säng på Jysk. Jysk är inte direkt synonymt med bra kvalitet...

Av Eazy
Av Eazy
Skrivet av Pet74:

Jag mailade Canton nyss och ska bli intressant att få veta volymen. Såg också att det finns storlek på installationshål och djup på deras hemsida,

Installation cut-out:
36,2 x 15,2 cm (14,3'' x 6'') cm
Installation depth:
6,8 cm (2,7'') cm

En annan fråga är hur mycket mellanrum man behöver ha från baksida driver till bakre väggen i lådan (är 6,8cm installationsdjup tillräckligt djupt nog)?

Hur tjockt med vadd ska man ha bakom högtalarna på baksidan lådan?

Ska man klä alla väggar i lådan med vadd?

Det spelar ingen roll hur djup lådan blir, bara så att högtalarelementen får plats på djupet.
Med polyestervadden ska du klä alla väggar förutom fronten. Det räcker med ett lager om du vet exakt lådvolym, men det är något man kan experimentera med genom att lägga till mer för att simulera olika lådvolymer.

Edit:
Det behöver inte vara just polyestervadd, man kan använda rockwool (isolering för väggar) om man vill.

Av Eazy

Jag hade nog först och främst mejlat Canton om vad de skulle rekommendera för lådvolym.
Som material hade jag valt 22 mm mdf. Beroende på hur stora lådorna blir kan det vara bra att stadga upp lådorna invändigt. Det är även bra att limma ihop alla bitar med trälim, samt att täta alla skarvar med silicon. Du behöver även polyestervadd att klä lådorna med invändigt (finns på Biltema).

När jag bygger baslådor brukar jag rita upp lådan i Google sketchup för att undvika att jag räkna fel på hur stora bitarna ska vara och få rätt lådvolym. Om du bara ska göra lådorna rektangulära hade jag sett till att, om möjligt, få bitarna utskurna där du köper mdf.

Av Eazy

Vet inte om du har nån chassifläkt? Verkar finnas möjlighet att montera en sån i botten av chassit.
Annars så finns det ju top hats att köpa till ditt chassi så du kan sätta dit en AIO.
Du kan kolla här

Har tyckt att det är en rätt knepigt grej att man ska trycka in allt i ett så litet chassi. Tänker att det kan inte bli annat än varmt, speciellt med lite kraftfullare komponenter. Hela grejen känns som en knepig väg att gå, men det är min personliga åsikt.

Av Eazy

Kan uppdatera lite.
Jag köpte en ny förstärkare. Det blev en Denon AVR-X2800h. Nu fungerar min Intel NUC genom förstärkaren som det ska. Så problemet var då helt klart HDMI handskaknings-funktionen.
Har suttit hela dagen för att få ihop alla enheter som jag vill att det ska fungera. Har fått stänga av allt vad som heter HDMI-styrning, det vill säga funktionen att om jag starta/stänger av TV:n så startas/stängs av förstärkaren samtidigt. Att ställa in så att jag kan stänga av bara förstärkare och inte TV:n samtidigt verkar det det inte finnas en funktion för om man har HDMI-styrning påslaget. Därför har jag stängt av HDMI-styrning. Anledningen till detta är att jag vill spara ström. Finns inte så stor poäng att förstärkaren ska vara på och dra en massa ström om man kollar på t.ex. Rapport. Nu har jag en Logitech Harmony remote där jag har ställt in vilka enheter som ska vara påslagna i olika aktiviteter, så det löser sig på det sättet.

När det kommer till förstärkaren så är det väldigt många inställningar för ljudet och andra funktioner. Har någon tips på hur jag ska ställa in ljudet eller andra inställningar tar jag tacksamt emot det!

Min uppsättning är ett 5.1:
Frontar: XTZ Spirit 11
Center: JBL (Supergammal budget-skräp.)
Surround: Zachry INW-4. (sitter i tak bakom soffan)
Sub: Audio Pro evidence (första generationen, så rätt gammal men låter ok)
Jag har inte ställt in Audyssey med mikrofon än och vet inte om jag ska det. Är det bättre att mäta upp med avstånden istället och kolla nivåer med mikrofon?

Kanske borde denna tråd nu flyttas till ljud istället?

Av Eazy
Skrivet av dhedvin:

<Uppladdad bildlänk>

Kopplar in till en router nu.

Sen en kabel i 2an till datorn men verkar inte funka. Kanske laggar lite som du säger man får vänta tills imorgon

Det du har där är en switch och inte en router. Du bör ha en router då en router innehåller en brandvägg. Finns visserligen brandvägg i Windows, men råder dig ändå att köpa en router.

Jag tror att du endast ska koppla in dig på WAN1 i mediaomvandlaren. WAN2 brukar vara till IP-TV.

Av Eazy

En sådan säng som du har är inte gjord för att sova i mittemellan sängarna även om du har en bäddmardrass som täcker över båda. Hade du velat sova i mitten på sängen skulle du valt en HEL madrass (180x200 eller hur stor säng du nu har) och inte två separata. Angående garantin så gäller den med största sannolikhet endast spiral och rambrott. Polyetern eller kallskumet vilket det är det som gett vika här, ingår säkert inte heller. Inte p.g.a. den anledningen du uppgett åtminstone. Skulle bli förvånad om ARN ger dig rätt här, men kanske.

Av Eazy

Funkar det inte att använda fstab då?

Av Eazy
Skrivet av keea:

Kollade länken men fattar inte detta "Open chrome://flags". Hur öppnar jag det och hittar refresh och kan inaktivera det som ska inaktiveras?
Hoppas nån av er kan svara på detta, vill bli av med pilen och gärna få tillbaka bokmärkesfältet och chrome som det var innan. Går det?

Skriv:

i adressfältet och tryck enter

Av Eazy

Tog ur disken ur vår havererade digitalbox förr några år sedan. Disken var hel, men den var formaterad med ext3 eller ext4 (minns inte exakt vilket ext). Gick inte att läsa informationen på disken då den var krypterad.

Av Eazy
Skrivet av fragCan:

Hur ser aktiviteten ut för er nu? Organiseras spelen via discord eller har ni en svensk server uppe?
Jag går med i Er discord kanal senare, så hänger jag med och lirar lite när tillfälle finns. Har inte kört något 2K4 sedan servrarna pluggades ur heller så tar gärna hjälp med att konfa till den nya master servern.

Vi har en egen server till pickupen som jag administrerar. Aktiviteten är väl näst intill obefintlig. Folk har joinat vår kanal, men därefter inte ens sagt ett ord. Jag fattar inte..

Jag vet inte om folk förstå konceptet med en pickup, så jag kan förklara lite här:

Pickupen har ingen som helst koppling till nån server eller så. En pickup är bara till för att fråga om någon är intresserad av att spela en runda. Just nu är pickup-boten inställ på 4 spelare. Vi spelar väl mest TAM, men finns möjlighet att vota till TDM om folk vill.

För att "adda" sig i pickupen skriver man i textchatten:

!add

Får man förhinder av nån anledning och vill ta bort sig skriver man:

!remove

Du blir borttagen om du disconnectar Discord per automatik. Dock ej om du sätter dig som "inaktiv". Det är viktigt att man kör en !remove om man får förhinder.

Vill man tjata lite på folk att adda sig skriver man:

!promote

Vill man se info om servern vi använder oss av:

!q1

När 4 stycken addat sig får man ett pm av pickup-boten och man ger sig av till servern för att spela.

Tanken är att man spelar en runda, men eftersom det inte är nån vidare fart på pickupen kan man lika gärna lira fler rundor om de som addat känner för det. Man får dock hålla koll så inga andra har addat upp i pickupen under tiden man spelar. Förr i tiden arrangerade jag en pickup på irc och den blev rätt populär så där fick man bara lira en map så att nästa gäng kunde spela.

Finns även en lite faq i en textkanal på vår Discordserver hur det funkar.

Av Eazy

Jag tror inte det är så enkelt som vissa tänker att det är bara Google som ska tjäna pengar på reklam. Företagen som köper en reklamplats på Youtube vill säkert ha så mycket valuta för sina pengar det går för reklamplatsen de betalat för. Jag gissar att det är påtryckningar från dessa företag som gör att Google känner sig manade att göra vad de gör nu. Å andra sidan kunde dessa företag köpa reklamplats på andra ställen om det inte passar.

Lite off topic:
Jag är av åsikten att just reklam är en av den största orsaken till att vår miljö håller på att gå åt pipsvängen. Om vi inte hade blivit matad med den kopiösa mängden reklam som kastas i ansiktet på oss överallt så hade vi inte konsumerat så mycket som vi gör. Nu spelar min åsikt om detta inte så stor roll då vi ändå inte kommer ändra vår beteende. Människan är helt enkelt inte kapabel till det...

Av Eazy
Skrivet av MinscS2:

"Nyhetstorka" med andra ord?

Snarare ekonomisk åtdragning. Lite pinsamt är det allt.