Inlägg

Inlägg som Eazy har skrivit i forumet
Av Eazy

Jag förtydligar frågan lite. Har oled samma problem med inbränningar som de hade förr?

Av Eazy

Oled, led, eller qled

Hej!
Vår TV från 2007 börjar ge med sig. Ljusstyrkan börjar bli dålig, blödningar från skärmkanterna, samt att bilden "blinkar" ibland på vänstra sidan. Vi hade tänkt att vänta med köp till Black Friday men känner mig osäker på om den kommer hålla så länge.

Läste en del om inbränningar på oled när tekniken var ny och jag undrar hur det är idag på den fronten? Vår TV står på för det mesta som sällskap och då på en specifik kanal. Tänker att logon på den kanalen kan ge inbränningar, så av den anledningen har jag kollat på qled istället, men vet inte om det är bättre. Jag tittar inte så mycket på TV, men ibland vill jag se nån film, så av den anledningen vill jag inte betala så mycket men inte heller köpa skräp. Priset på TV'n har bestämts till max 12.000:-. Jag har kollat på denna:
https://www.netonnet.se/art/tv/56-70tum/samsung-qe65q70batxxc...

Kan denna vara en bra TV för priset jag vill betala?

Av Eazy
Skrivet av Xeraton:

Jag har installerat pop-os nu och de program jag behöver och det flyter på bra hittils Laddade nyss ner Gnome Tweaks för att lägga till autostart-program.

Men kom att tänka på en grej on Debian och gaming. Kollade på Youtube om linuxdistros och gaming och där sa någon att det inte spelar någon roll vilken distro man väljer för gaming då drivrutiner för grafikkort mm ligger i linux-kärnan, så de flesta distros bör funka sålänge det är en uppdaterad kernel. Men antar att Debian ändå är sämre för gaming på något sätt då det är mest gamla paket/program?

Tveksam till att Debian är bättre eller sämre att spela på så länge man kör Steam, eftersom proton är inbyggt i Steam. Vill man använda Wine så går det att installera senaste versionen genom att lägga till Wines egna repository. Dessutom finns det 3 "versioner" av Debian, Stable, Testing och Unstable där de två senaste har rätt så nya paket. Har inte testat Pop OS och vet inte vad de erbjuder för extra grejer, men alla spel jag kört på Debian Stable via Steam har funkat. Ibland får man välja en annan version av Proton för vissa spel, men man kan version av Proton per spel.

När man installera Debian kan man välja vilken desktop environment man vill ha, så gillar man inte Gnome kan man välja nån annan. Skulle rekommendera KDE Plasma som är väldigt konfigurerbar och är rätt så likt Windows.

Av Eazy

Det nämndes tidigare att testa med EQ... Själv anser jag att en EQ är ett måste.
Kan rekommendera denna EQ:
https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/
(jag antar att du kör Windows).

Av Eazy

Lådskenor kan du hitta på Bauhaus. Sedan är det bara att sätta mdf-skivor under skrivbordet som du montera skenorna på.
Jag har byggt mitt skrivbord själv och det har en liknade lösning:

http://www.bronsaldersvagen.se/Eazy/desk.jpg

Edit:
Finns även lådskenor på Ikea... verkar billiga där för de lite bättre skenorna.

Av Eazy

Edit:
Pallar inte med pajkastning....

Av Eazy

https://cdn.discordapp.com/attachments/1028011561673052203/11320...

Kan vara den äckligaste ölen jag druckit. Rekommenderas ej!

Av Eazy
Skrivet av backspace:

Måste bara säga vad billigt ett inlägg är med bara en länk.... Hoppas folk slutar med detta otyg!!

Av Eazy
Skrivet av evil penguin:

Okej, om det finns en sådan policy så sätter det kanske stopp för det. Men se även ovan.

Jag hade hoppats på att slippa ddns. Mitt IP från min isp har inte ändrats på flera år (tror aldrig jag haft nått annat IP). Om jag skulle få ett nytt IP i framtiden får jag bara uppdatera det manuellt.
När jag är i kontrollpanelen på one.com så finns där något som heter "A-post". Är det där jag ska sätt mitt IP?

Av Eazy
Skrivet av evil penguin:

Varför inte?

Jag läste att det får finnas ett max antal certifikat mot en huvudadress. Jag har i och för sig inte ens testat...

Av Eazy

Använda egen domän till lokal molntjänst

Hej!

Jag är idiot på hur det funkar med domäner, så vad jag vill kanske inte funkar..

Just nu så använder jag en ddns-tjänst till min Nextcloud som jag kör på min server jag har här hemma. Eftersom man inte kan skapa ett certifikat me lets encrypt mot en ddns så kör jag med en self signed certifikat. Jag har en domän via one.com och jag skulle vilja använda den till min server jag har hemma till Nextcloud så jag kan skapa ett certifikat och även använda min egen domän i adressfältet från one.com, t.ex: https://MinDomänFrånone.com/nextcloud

Kort sagt, kan jag länka min domän från one.com till min egen server jag har hemma? Om det går, hur gör jag?
Jag antar att jag måste göra nått i inställningarna hos one.com...

Kan det bli nått annat tokigt om jag gör så. Jag har ju även en sftp hos one.com som jag använder.

Har en dålig dag idag, så jag har svårt att formulerar mig, men hoppas ni förstår...

Av Eazy

Ska vi sammanfatta de negativa kommentarerna här med "Jag vill också ha bättre miljö, bara det inte påverkar MIG"?

Av Eazy
Skrivet av MegaMuztek:

Startade min linuxdator när jag flytta in för 5 år sedan Inte startat om den sen dess 🙂 Rolling release så kan uppdatera utan omstart.

Så då kör du en 5 år gamma kernel, eller går det byta kernel utan omstart?

Av Eazy

Undrar lite varför det finns de som vill att det ska bli "Year Of the Linux Desktop"? Är det fanboy-ism eller vad är anledningen? Eller är det för att de vill att användarbasen ska bli så stor så att speltillverkarna ska börja göra nativa spel till Linux.

Jag är helt tvärt om. Jag vill inte att användarbasen ska bli större av den enkla anledningen att det inte är så stor idé att göra virus och annat skräp till Linux då användarbasen är så liten. Jag säger aldrig till någon att jag kör Linux såvida det inte kommer på tal.

Av Eazy
Skrivet av glemmy:

Om du har en multimeter kan du kolla om transformatorn ger rätt spänning fortfarande. Känns inte som något som går sönder speciellt ofta. Kan det varit åska som slagit ut basstationen och samtidigt tog säkringen?

Har ingen multimeter men jag satte en plugg från Deltaco som mäter ström och den visade noll även med klipparen inkopplad och urkopplad till laddstationen. Kanske inte duger för att mäta om transformatorn är trasig?

Dagen då säkringen gick var det ingen åska, men det var åska kanske ett par veckor innan.

Av Eazy

Har en Husqvarna 420 (2017 års modell, köpt 2020). För några dagar sen gick en säkring i proppskåpet. Tänkte att det var någon överbelastning då vi har vår luftvärmepump på den säkringen. Återställde säkringen och pumpen fungerar igen.

Igår upptäckte jag att laddstationen till robotgräsklipparen var död (lampan på laddstationen lyser ej). Gissar nu på att det var laddstationen som löst ut säkringen i proppskåpet eftersom den sitter på samma säkring som luftvärmepumpen. Har kollat upp alla kablar och dessa är hela. Har även kollat så att inget ser bränt ut på laddstationens kretskort. En kvalificerad gissning är nu att transformatorn har gett upp.

Är det ett vanligt problem med transformatorn?

Av Eazy

Jag hade nog sågat ut en mdf-skiva så stor som bass-shakern är och skruvat fast den på sargen där soffsitsen skruvas ihop med ryggen. Alternativt kan man skruva fast inne i ryggstommen på distansbitarna (om den får plats där vill säga).

Av Eazy
Skrivet av izzie:

Jag förstår ingenting av detta inlägget.

Han har ju redan svarat vad han menar.

Av Eazy

Vågar man fråga varför du just väljer Zorin? Ser inte ut som det finns nån community att tillgå.

Av Eazy

Vart är det du har detta lån? Skulle vara bra att veta så man kan undvika dem.