Inlägg

Inlägg som Eazy har skrivit i forumet
Av Eazy
Skrivet av Alphahanne:

<Uppladdad bildlänk>

#20402648

Av Eazy

"Veckans fråga" och "snabbkoll" gissar jag är, av företag, betalda marknadsundersökningar. Helt ok att man gör såna, bara man informerar att det är just marknadsundersökningar. Jag hoppas verkligen att det är marknadsundersökningar. Om inte, vore det mer pinsamt.

Själv är jag på väg bort från Sweclockers eftersom det inte längre finns något som intresserar mig här längre. "Nyheterna" är ointressanta och ofta retar jag mig på artiklarna av olika anledningar. Forumet har blivit ett allt för hårt klimat att vara i, så jag kommer nog bara i framtiden att gå hit för att ställa frågor om jag behöver hjälp. Utöver det, så är det tråkigt nog slut för mig på Sweclockers. Vilken huvudsajt jag ska gå till vet jag inte riktigt än. Finns inte så många Svenska sajter. Kanske Pc för Alla?

Av Eazy
Skrivet av zyberzero:

Tellstick (jag kör också Duo) fungerar i HA, om än en aning omständligt

Men kör du HAOS i egen VM finns en addon för tellstick som du tutar in, och sen får du mappa upp alla devices i en config-fil. Tyvärr är configfilen inte kompatibel rakt av med /etc/tellstick.conf men snarlik (kommer inte ihåg hur den lagras på Windows), men en exempelenhet ser ut så här:

- house: "3405743" id: 1 model: selflearning-switch name: Doorbell protocol: arctech unit: "1"

Vill du inte köra HAOS, utan HA (Core) direkt på hosten kan du använda telldusd rakt av (även om den blir knöligare att kompilera för vart år känns det som), vill du köra HA i Docker så börjar det bli stökigt - då måste du exponera telldusd-sockets över TCP till Docker-containern (ex mha socat) EDIT: Du kan säkert också bara mappa socket-filerna, men jag kan tänka mig att det orsakar allsköns spexiga problem. Inspiration för kompilering kan hämtas från Addonets Dockerfile ( https://github.com/home-assistant/addons/blob/master/tellstic... )

och inspiration för socat kan hämtas från addonets körsscript ( https://github.com/home-assistant/addons/blob/master/tellstic...
run.sh ) där främst rad 61-62 är intressanta.

TL;DR: Kör HAOS - underlättar livet. Jag körde länge HA (core) direkt på en host och ledsnade på att uppgradera Python-versioner stup i kvarten.

Däremot; det absolut jävligaste med tellstick/homeassistant-integrationen är sensorer (temperatur och luftfuktighet). Den laddar bara sensorer som telldusd har sett när HA startar, om du inte specat upp dom i konfigfilen ( https://www.home-assistant.io/integrations/tellstick/#sensor )

Jag är lat och har inte specat upp dom (än... sådär 8 år in som HA-användare), any day now!

Du kan garanterat få HA till att styra motorvärmare baserat på temperaturer - jag skulle inte bli förvånad om det redan finns någon blueprint för detta ändamål!

Telldus-center (telldusd) behövs alltid installeras separat i alla lägen antar jag? Räcker med andra ord inte med bara addonet i HA?

Av Eazy
Skrivet av jocke92:

Vet inte hur du bäst får in signalen från 433mhz. Om din tellstick är kompatibel eller om du behöver skaffa någon annan enhet.

Det är inga problem att skapa en automation som triggas på morgonen och kollar vad det är för temperatur. För att sedan starta värmaren. Men om du hade att den räknade ut hur långt tidigare den behövde starta baserat på temperaturen blir det lite mer avancerat. Men det går också. https://community.home-assistant.io/t/car-engine-heater-for-n...

Sedan kan du med hjälp av appen läsa av din telefons alarm och automatiskt starta värmaren de (var)dagar du har väckning. Istället för att manuellt behöver aktivera något eller köra den i onödan.

Tack för svar!

Har svårt att förstå koden där i länken du gav. Kan förstå lite python med det där har jag noll kunskap om så jag har svårt att implementera det efter mina behov. Är ju även svårt att testa det i verkligheten. Har kollat guiden för att lägga till en Tellstick duo och en Tellstick, men plugin för dessa verkar vara borttagna.

Får hålla tillgodo med SwichKing så länge det funkar...

Av Eazy

Idag har jag en Tellstick Duo, en Tellstick (av första modellen) och några Nexa-enheter. Detta styrs av lastgamla Switch King (som slutade utvecklas för en miljon år sedan). Det har fungerat hyfsat, men jag skulle vilja slippa att de styrs av Windows (i VM) och kör det på mina Linuxservrar istället.

Min Tellstick Duo styr min motorvärmare enligt ett schema där beroende av temperatur ute så startar den vid olika tidpunkter. Temperaturen hämtas av min Nexa termometer.

Har kollat lite på Home Assistant, men varje gång så lägger jag ner projektet då jag tycker det är för omständligt, och jag hittar inte nån bra info att få till det på samma sätt som jag har idag med Switch King. Jag har ingen lust att köpa nya grejer eftersom det fungerar bra idag och jag tycker det är slöseri att kasta fungerande saker även om de är gamla.

Går det att få till det på samma sätt med Home Assistant som jag har idag med Switch King? Någon som gjort detta just med ställa in olika tider då motorvärmaren ska starta beroende på temperatur ute? Undrar även hur jag får in mina Nexa-enheter. Jag antar att man måste skriva in enhets-id (som jag har från Switch King)?

Av Eazy
Skrivet av MatteN:

Har man så bråttom att detta påverkar ens liv bör man nog fundera på vad man håller på med.

Var har nån sagt här att det påverkar någons liv?

OT:
Köpte nyligen begagnat en Dell Venue 11 Pro 5130 med Atom CPU med Win 10. Rätt imponerande att den bootar på 15 sekunder (förbi inloggning).

Av Eazy
Skrivet av pine-orange:

AIn som kodade nyhetssidan glömde att det var skottår i år.

(Artikeln skrevs troligtvis igår men var dold )

mm, fast det är inte 2023 utan 2024. Sweclockers tar bumpningar av nyheter till en ny nivå...

Av Eazy
Skrivet av Chivo:

Hej,

Min far vill ha en Mini PC som han koppla till sin tv.
För att kunna surfa, kolla yt m.m

Vad är prisvärt och vad ska jag kolla efter, är helt nollad när det gäller denna biten.

Han skickade detta förslaget till mig, är det en prisvärd dator och räcker den till hans behov?

https://www.blocket.se/annons/stockholm/intel_nuc6cays/1203268716

Tror inte det blir en superrolig upplevelse med den. Här har du en på Sweclockers marknad istället:
https://www.sweclockers.com/marknad/222713-intel-nuc-nuc8bek

Har själv en lika dan fast med i5 och den är grym.

Av Eazy

Annonsen är avslutad

Av Eazy
Skrivet av Phod:

Audiofil har alltid varit synonymt med folk som köper snakeoil.

Har det? Jag har alltid trott att det är synonymt med folk har intresse för högkvalitativt ljud. Att företag riktar sina snakeoil-produkter till audiofiler kanske har fått ordet att få en annan innebörd för en del. Själv räknar jag mig som en audiofil eftersom jag har ljud som intresse. De som köper snakeoil-produkter är i mina ögon inga audiofiler.

Av Eazy
Skrivet av Freezer64Pro:

Kollade precis och har senast uppdateringen till min ER-X. Det jag hade glömt eller missat att stänga av var SSH som nu är avstängd. Behövs ej, då jag enbart loggar in via webbläsaren lokalt.
Är dock fundersam över om UBNT Discovery behöver vara på, har en switch + AP kopplad och använder Unifi för att sköta dessa.

SSH är inte öppet utåt mot internet, så det behöver du inte oroa dig för.

Av Eazy
Skrivet av andreas_dock:

Har två plattor från Dell med som är fullfjädrade datorer, pekskärmar utan tbg med inbyggt batteri… det kanske skulle vara något ?

Den ena är väldigt fint skick på, den andra lite kosmetiskt fel på, men om jag fattat rätt så är det lugnt ? Tror vi har något där…

Låter intressant. Länka gärna vad det är för nått!

Av Eazy
Skrivet av andreas_dock:

Har en Surface Pro 4.
I5 6300
128gb ssd
4gb ram
Windows 10 licens

Fint skick.
Kom med bud

Gissar att du vill ha mer än vad jag tänkt. Kan mest lägga runt en tusenlapp (något mer). Kanske skulle uppdatera annonsen med pris än bara det priset man sätter när man lägger annonsen.

Av Eazy

Microsoft surface eller liknande

Önskar köpa en Microsoft surface eller liknande med avtagbart tangentbord.
Batteritiden ska vara hyfsad och OS måste vara Windows.

Kommer endast att användas för styra mjukvara till en DSP via USB i bilen. Utseende spelar ingen roll, bara den funkar.

Max 1000:- (kanske något mer)

Läs hela annonsen här

Av Eazy
Skrivet av Enviro:

Men du måste också tänka att folk som besöker sidan frekvens också riskerar att missa saker som dyker upp i flödet.

Vad snackar du om? Jag tror du underskattar folks förmåga att scrolla och navigera på en site. Varför detta vurmande över folk som i så fall måste vara förståndshandikappade då de inte förstår att det kan finnas fler nyheter och artiklar än de som syns på första sidan?

Det kanske är bättre att ta tag i elefanten i rummet istället. Ni behöver betala mindre i kostnader till skribenter när ni bumpar gamla nyheter istället för att skriva en ny.

Av Eazy

Har äntligen portat mina gamla SuperKaramba-widgets jag gjorde för KDE3 till Conky. SuperKaramba har fungerat fram till och med Debian 10 (med en jäkla massa pill på senare versioner). Nu är det dax för en uppgradering till senaste Debian och alla paket som SuperKaramba är beroende av är borttaget. Kanske inte är många som använder widgets, men efter 20 år så har jag gjort mig beroende av dem

Av Eazy
Skrivet av Xcorp:

pipa vidare till

sed 's/<\/*map>//g'

Perfekt!
Tack så mycket!

Av Eazy

Ta bort tecken före och efter.

Hej!

Sitter och försöker porta mina gamla SuperKaramba widgets till Conky. En av mina widgets hämtar info från en UT2004-server via quakestat. Jag behöver använda mig av växeln -xml (på grund av en bug i quakestat) för att få ut vilken map som för tillfället används.

Mitt kommando:
quakestat -nh -xml -P -R -ut2004s 158.174.122.93:8888 > /home/eazy/.conky/conky_azenis_qstat/file.txt

Min out put blir då:

<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <qstat> <server type="UT2004S" address="158.174.122.93:8888" status="UP"> <hostname>158.174.122.93:8888</hostname> <name>MsB Resurrect TAM/TDM</name> <gametype>TeamArenaMaster</gametype> <map>DM-Rankin</map> <numplayers>0</numplayers> <maxplayers>10</maxplayers> <ping>9</ping> <retries>0</retries> <rules>

Kör jag:
quakestat -nh -xml -P -R -ut2004s 158.174.122.93:8888 | grep <map>

Får jag förstås:
<map>DM-Rankin</map>

Det som är mellan <map> och </map> förändras. Hur får jag bort <map> </map>?

Allt annan info från servern använder jag awk för att printa ut till min server men just map funkar inte på grund av en bug.

Av Eazy
Skrivet av MatteN:

Köpa en lur som inte fått uppdateringar sedan 2022 och inte heller kommer får några fler? Nej tack.

LinageOS löser väl den biten om man är orolig.

Av Eazy

Här är en bra genomgång hur man ställer in saker:
https://www.youtube.com/watch?v=htd_1RSaf3A

Hjälpte mig en hel del.