Artiklar

Artiklar skrivna av Dimestam
38

Intel uppgraderar Compute Stick med Skylake – HEVC och 4K-upplösning

Nästa anhalt för Intels datorsticka Compute Stick är Core M och den nya arkitekturen Skylake, som öppnar upp för video i 4K-upplösning.

70

AMD: "Fullt stöd för DirectX 12 finns inte"

Efter ett smärre angrepp rycker oväntat nog AMD ut till konkurrenten Nvidias försvar och påminner om att ingen grafikprocessor klarar allt i Microsofts nya grafikgränssnitt DirectX 12.

46

Star Wars: Battlefront blir öppen beta

Svenska DICE håller hårt på traditionerna och avslöjar att det blir en öppen betatestning av Star Wars: Battlefront i början av oktober.

33

Eizo gör superslimmade Flexscan EV2750 med extra tunna skärmkanter

En ny minimalistisk datorskärm från Eizo ska inte bara ge extra tunna skärmkanter utan ska också vara först med att kombinera detta med ett fullständigt plant framstycke.

16

Corsair färdigställer Bulldog – gamingchassi i paket för vardagsrum

Det blir ett nytt chassi med medföljande nätaggregat, moderkort och vattenkylning när Corsair färdigställer minstingen Bulldog, som sägs vara särskilt lämpad för 4K i vardagsrummet.

76

Metal Gear Solid V säljs på skiva utan spel

Även den som köper spel på skiva kan behöva slanga filer, men i fallet Metal Gear Solid V tvingas förväntansfulla gamers ladda ned från första till sista byte.

63

AMD och Nvidia släpper nya optimerade drivrutiner för Windows 10

Det trillar in nya drivrutiner från både det röda och gröna laget, denna gång med prestandaoptimeringar för en uppsjö högaktuella speltitlar.

239

Nvidia Maxwell saknar viktig finess i DirectX 12 uppger Oxide Games

I efterdyningarna till de omtalade prestandatesterna av Ashes of the Singularity anklagas Nvidia för att enbart låtsas som att arkitekturen Maxwell innehåller allt från DirectX 12.

16

Roccat erbjuder 3D-utskrivningsbara knappar till gamingmusen Nyth

Den som inte nöjer sig med sisådär 37 000 olika knappkombinationer kan själv skriva ut eller beställa skräddarsydda knappuppsättningar till "MMO-musen" Roccat Nyth.

63

Dan Cases gör världens minsta chassi för gamingdatorer

I samarbete med Lian Li planerar moddaren Daniel Hansen att ta en superkompakt gaminglåda till marknaden, med plats för långa grafikkort och flera lagringsenheter.

43

Valve lockar hårdvaruköpare med Rocket League och Portal 2

Det blir gratis spel på köpet när Valve kryddar förbokningserbjudandena för handkontrollen Steam Controller och streamingboxen Steam Link.

86

Dell satsar på Nvidia G-Sync med ny gamingskärm i 144 Hz

Datortillverkaren Dells första skärm med dynamiska uppdateringsfrekvenser är S2716DG, som kombinerar WQHD-upplösning och 144 Hz uppdateringsfrekvens.

43

Valve fördröjer HTC Vive VR till 2016

Det blir ingen bred lansering av HTC Vive VR innan årsskiftet. Utvecklare står först i kö och vanliga konsumenter får hålla ut till i början av nästa år.

61

AMD smyglanserar Radeon R9 370X

Ett nytt grafikkort från AMD ska utmana Geforce GTX 950 och ge Nvidia en match om instegsklassen, detta med en ny inkarnation av den tre år gamla Pitcairn.

33

SpelClockers säsongstartar klockan 20:00

SweClockers alldeles egna gamingklan SpelClockers drar igång höstsäsongen och bjuder in alla medlemmar till en fullspäckad spelkväll. Först ut är en omgång Rocket League.

44

Logitech släpper nya gaminglurar i G-serien

Två fullspäckade headset för gamers är på ingång från Logitech, som lockar med programmerbara knappar, multianslutning och effektfull RGB-belysning.

163

AMD lanserar Radeon R9 Nano – fullfjädrade Fiji i miniformat

Grafikprocessorn Fiji står till grund för en ny modell i Radeon-serien när AMD lanserar den nya minstingen Nano, som storleken till trots ska leverera klassledande prestanda.

44

MSI:s värstingmodell Geforce GTX 980 Ti Lightning på bild

Det blir ett nytt grafikkort i den högre skolan när MSI omarbetar Geforce GTX 980 Ti och tar modellen till den överklockningsorienterade Lightning-serien.

25

LG gör ihopvikbart tangentbord i fickstorlek

Ett nytt trådlöst tangentbord från LG Electronics kan vikas i fyra delar och förvandlas till en behändig sticka i fickformat.

126

Windows 10 når 75 miljoner enheter i 192 länder

Många passar på att uppgradera till Windows 10, som på knappt en månad kan räkna in hela 75 miljoner enheter utspridda över så gott som hela jordklotet.