Inlägg

Inlägg som Zarrtosht har skrivit i forumet
Av Zarrtosht

@dagbro: Perfekt, precis vad jag var ute efter. Enda nackdelen är att switchen sitter på undersidan. Hade föredragit en mer lättåtkomlig knapp. Går det att programera någon av de övre knapparna att göra samma sak (switcha mellan datorer) ?

En fördel som mjukvarorna har (t.ex Synergy) är att tangentbordet också följer med när man swtichar dator. Känner du till något tangentbord med samma funktion?

Av Zarrtosht

I mitt fall har jag separata skärmar till varje dator, två till laptopen och två till stationära, så virtuellt är inget bra alternativ i detta fall... Kan man byta dator med makron verkligen?

Av Zarrtosht

Mus med inbyggd switch

Hej,

Jag har insett att det finns många sätt som möjliggör att använda samma mus och tangentbord på två datorer.
Dels är det olika typer av switchar (typ KVM) och dels mjukvarulösningar (som Synergy och ShareMouse).

Jag undrar om någon sett lösningar med inbyggda switchar i t.ex. trådlösa tgb/mus med två bluetooth som kopplas i varje dator? Så man kan klicka på en knapp på musen så byter man dator?

Av Zarrtosht
Skrivet av morxy49:

Lösningen är Windows 7

Nej, men man var tvungen att skapa en ny användare på datorn...

Av Zarrtosht

Nu har programmen i Metro UI eller vad det heter, Windows 8s startmeny slutat fungera.... Hittat många som nämnt problemet, men hittar inget sätt att fixa det som fungerar... Appen öppnas upp och sidan med apploggan visas en stund, sen slängs man tillbaka till startmenyn... Det gör att webkamera-appen inte heller fungerar...

Av Zarrtosht

Ja, den är både stilren och känns bra... Man märker dock en del hack när man kollar på full HD klipp på youtube att det hackar en del, prollen sätter väl stopp. Men för mitt ändamål duger den gott...

Av Zarrtosht
Skrivet av giplet:

Trevligt att du är nöjd och det är ju huvudsaken. Jag har själv jobbat som utvecklare och numera projektledare i ett mjukvaruföretag. Många utvecklare har fantastiskt höga krav på sina maskiner, men sanningen är att man klarar sig bra med en enkel dator. Visst, om man gör full compile på ett stort projekt tar det en stund, men oftast gör man inte det. Och ska man lära sig programmera kommer man aldrig upp i den storleken på projekt ändå. Att datorn är lätt och smidig tycker jag är mycket viktigare.

Det man ska känna till är att processorn i den datorn är väldigt klen. Att du över huvud taget tar upp den som ett plus är för mig en gåta. Det står ingenstans vad det sitter för processor i datorn, men så vitt jag lyckats googla mig till är det en A6-1450. I så fall är det nästan det långsammaste man kan få i en bärbar dator idag. Den är i nivå med datorer med Intel Celeron och Intel Pentium B. Att den skulle vara i nivå med en i5'a är bullshit. Hade en säljare försökt dra den valsen med mig hade jag bett att få tala med hans chef.

Okej, ja, jag trodde också att processorn var svag, sett till frekvensen i alla fall (1,4 Ghz), men om den inte motsvarar i5 är det ju inget plus... Men du tror inte den ska ställa till det vid enkel programmering väl? Hittils har jag varit väldigt nöjd, det är säkert SSDn som förhöjer det hela... Jag tror i alla fall att den är värd pengarna. Å andra sidan blir man förbannad på försäljaren...

Av Zarrtosht

Rekommenderar

Hej!

Tänkte rekommendera en laptop jag just köpt för er som är ute efter liknande laptop som jag var...

Jag köpte Samsung ATIV Book 9 Lite 13.3" för 4690 :- på REA.
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Köpte datorn mest för att lära mig programmering i excel och i övrigt använda den för icke-prestandakrävande ändamål.

Fördelarna som jag föll för:

+ F1-F12 knapparna används utan nedtryckning av Fn-knappen!
+ Skön och smart muspekare
+ Otroligt lätt 1440 g
+ Supertunn 16.9 mm
+ Skittyst
+ Locket öppnas 180 grader! (Älskar det!)
+ Hittills fungerat helt laggfritt, vilket jag upplevt att billiga laptops inte brukar göra...
+ Ser ut som en Ultrabook, fast inte samma snabba uppstart, ingen intel-processor...

Av Zarrtosht

Jag ska inte nedgradera. Jag ska uppgradera från jailbreakad 5.1.1 till jailbreakad 6.0.1 alternativt orginal version.

Ska prova uppgradera itunes, kanske hjälper

Av Zarrtosht

Har samma besvär nu igen...

förra gången hjälpte det att ta bort host-filen från sin plats. nu hjälper inte det för nu får jag 1600 när jag gör det....

verkar som att det blir olika errors allteftersom tiden går och nya versioner kommer. Men en sak som alltid är bra att veta är hur man lättast tar sig ur DFU mode, och det gör man på samma sätt som man tog sig in, fast iistället för att släppa powerknappen och fortsätta hålla homeknappen så gör man tvärtom, man släpper homeknappen och håller kvar powerknappen istället.

Av Zarrtosht

Nu upptäckte jag att 500 GB hårddisken hittas om jag formaterar den... Det innebär att man inte ska kunna föra över saker till NASEN via extern hårddisk?

Av Zarrtosht

NAS hittar inte USB-enhet

Hej,

Jag köpte en ReadyNAS 2000 Duo V2 och den hittar ingen av mina två externa hårddiskar (WD My Book Essential 3Tb och MiniStation Buffalo INC 500 GB)...

Har någon upplevt samma sak? Det är ju värdelöst att varken kunna föra över data via USB 3 till NASen eller kunna backuppa NASen via USB......

USB 3 ska ju palla 600 MB/s kontra 35 MB/s via nätverket....

Av Zarrtosht

Nybörjare gällande backup

Hej,

Har nyss skaffat NAS för att lagra värdefulla hemmafilmer och bilder, men också kunna streama direkt till TVn, vlilket är grymt.

För närvarande har jag tre upplagor av mina filer, en på datorn, en på extern hårddisk och en på nasen där de speglas mellan 2 diskar.

Mitt problem är att hålla mig till en "orginal" källa och alltid utgå ifrån den, alltså backuppa den. Jag får inte till ett bra system. Exempelvis händer det att jag behöver ändra mappsystem, rensa skit från gamla bilder eller byta namn på mappar, och då vill jag ju att samma sak ska hända i nasen på ett smidigt sätt, utan att jag ska behöva göra det manuellt ytterligare en gång och utan att behöva göra en helt ny backup av allt. Nåt i stil med Rsync, men att även sånt jag rensar och ändrar avspeglas i NASEN. Är detta möjligt? Nåt mer jag efterfrågar är ett program som kan ge mig differensen mellan två diskar eller mappar på ett bra sätt, så man kan se skillnaden på upplagorna enkelt, om ni förstår. Jag vill även att nasen på en gång anpasser sig till "orginal" upplagan istället för att vänta in en schemalagd backup...

Det är många OLIKA saker jag funderar kring och det kan tillkomma ännu fler frågor... Jag blir därför tacksam även för andra tips och trix allmänt gällande backup och programvaror för backup.

Av Zarrtosht
Skrivet av P-NILZ:

Ta in en elektriker för det, du kommer inte vilja köpa en megger för ett vägguttag.

Hahah, nej det verkar som MegaOhm-meter testet inte går att göra själv... Men kontinuitet bör gå iaf....

Av Zarrtosht
Skrivet av thunderinternet:

Läs på lite att detta inte längre finns kvar!

Har man ingen behörighet typ BB1 så ska man ej hålla på med sånt man inte får göra.

Det man i stora drag som svensson får göra är att byta glödlampa/lysrör, göra en skarvsladd typ.
Det hela handlar om Respekt för el och säkerhet. Det är bara inte "alltid" att sätta dit ett nytt uttag osv. Finns mängder med saker en Seriös Elektriker ska utföra mer än bara koppla in ett nytt uttag.

Nu så undrar jag om TS har gjort ett par mätningar som bör utföras?

Så som meggning?
Kontinutetsprovning Dvs sann jord?
Gjort jordfeltsbrytartest(nej inte att trycka på knappen)

Somsagt så har du brutit mot Svensk Lag när du har lekt hemmapulare. En elektriker ser rätt så fort om det är gjort av en Elektriker eller någon som köpt grejor på jem o fix.

Vilket enligt mig borde vara olagligt att sälja elmaterial då det är ren skit. Fult dessutom.

Jag är jättetacksam för det du nämner här. Ska med detsamma ta reda på hur man gör de grejjerna!

Av Zarrtosht
Skrivet av SueCia:

Fast problemet är ju att du även har klamrat kabel fram till det nya uttaget, samt kopplat och monterat det nya uttaget. Du får det att låta som att jobbet enbart involverade att koppla ihop kablarna bakom det befintliga uttaget.

I ursprungspostens första mening säger jag "Jag ska skarva en elkontakt, m.a.o, dra en ny elkontakt från en befintlig."
Jag vet inte hur jag ska uttrycka det på annat sätt.

Av Zarrtosht

Jag anser att det är farligare att inte hjälpa någon som SKA göra det själv, och hålla inne på information, än att guide:a personen och förmedla om viktiga saker att tänka på.

Av Zarrtosht
Skrivet av Fenix:

Ledordet är "Nödvändig kännedom"

Skrivet av P-NILZ:

Nej, därför att hjälpa dig skulle räknas som uppmaning till brott.

En sån paragrafryttare behöver jag ingen hjälp från. Vem här tror att det är praktiskt möjligt att ens anlita en behörig att göra ett så litet jobb. Och vem tror att det ens är ekonomiskt rimligt att anlita en behörig för ett så litet jobb?

Av Zarrtosht
Skrivet av Fenix:

Ledordet är "Nödvändig kännedom"

Det är ju det jag skaffar mig på forumet. Nödvändig kännedom. Dessutom tycker jag att elläran från gymnasiet (Natur) duger gott och väl som en grund.

Av Zarrtosht
Skrivet av MasteraCe:

Vad har du för vägguttag nu? infällt? utanpåliggande?

Är det infällt är det ju inga problem att skarva ihop trådarna med t.ex Wagoklämmor som killen ovanför rekommenderade.. är det utanpåliggande kan det bli lite trångt beroende på fabrikat,

Jordblecket brukar dock alltid vara jord på båda sidor, inget X på andra sidan. Om det inte är nåt ryssfabrikat du har

Det gick bra! Jag köpte bara toppklämmor, så det gick skitlätt.