Inlägg

Inlägg som putkinen har skrivit i forumet
Av putkinen

tack, äntligen en människa som förstår sig på test resultat.

som sagt, Zepton kan mycket väl funka bra i spel, men att säga att den har bättre spel-prestanda en Inspiron 9400 är totalt felaktigt.

Av putkinen

precis som jag skrev, rena spekulationer.
man kan inte säga nått om hur en dator funkar i spel, bara för att en kille säger en sak, när en annan stor respekterad sida säger något annat. i det här fallet litar jag mer på ett företag som testar bärbara datorer 5 dagar i veckan.

vill du ha ett mobilt grafikkort som matchar go 7900 serien får du helt enkelt vänta tills det släpps ett sådant kort.

Av putkinen

har läst igenom tråden, och blir lite förvånad hur oerfarna en del verkar.
för det första har inte Nvidia släppt något mobilt dx.10 grafikkort som matchar go 7900 serien.

det är bara rena spekulationer hur den här Zepton kommer funka i spel. troligtvis kommer den funka bra, men att säga att den har ett bättre grafikkort en exempel Inspiron 9400 är helt fel.
go8600 serien är Nvidias nya mellanklass modell, (precis som förra go 7600 serien var). det kommer även komma deras toppklass, troligtvis go 8800, och även den mindre klassen go 8400.

on topic.
vill du ha säkert kort skulle jag rekomendera FS xi1546 eller Inspiron 9400, både får du under 15000kr. Zepton är lite av chansning. Inspiron har bäst spel-prestanda, men kostar några tusenlappar extra. lycka till med köpet.

Av putkinen

har själv en E6600. mycket bra

Av putkinen

prova Diagnostic testerna från tillverkarens hemsida. kan ofta lokalisera felet.

Av putkinen

nu är smutskastningen igång på ksmb igen. säger inte att han allltid har rätt, men efter ha läst tråden blir man inte direkt förvånad. samma personer om och om igen som hävdar hur fel han har. många och även mig själv har fått mycket bra hjälp av ksmb i flera trådar. (speciellt Dell datorer). han har bättre kompetents när det gäller bärbart, en dom flesta i den här tråden. var så säker.

back to topic. killen är väll avstängd för länge sedan från sweclockers som hade sina annonser på olika websidor.

Av putkinen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lajning
scythe ninja, noctua NH-U12F, sunbeam tuniq tower är alla bättre än zalmankylaren. större flänsar, större fläkt = bättre temp vid samma/lägre varvtal = låg ljudvolym

kan bara hålla med.

Av putkinen

du missförstår nog nu. undrar bara varför du ställde datorn precis vid ett fönster med fullt dagsljus.

Av putkinen

såg ut som en rejäl förbättring. finns det andra ställen som har den, fast billigare ?

Av putkinen

eftersom ingen har lyckats svara på min fråga ännu, ställer jag den igen.

" vad har ksmb sagt som är felaktigt.
och nu menar jag inte hans tycke om att skärmen "inte vad det värsta han hade sett" , som han själv säger.

ge mig nått konkret "

angående din skärm Pera, så visst ser den okej ut. Men du vet mycket väl att en skärm blir mörkare om den står bredvid ett fönster med fullt dagsljus.

Av putkinen

jag har en fråga till denna tråd.

vad har ksmb sagt som är felaktigt.
och nu menar jag inte hans tycke om att skärmen "inte vad det värsta han hade sett" , som han själv säger.

ge mig nått konkret

Av putkinen

finns många bra 1400 x 900 skärmar nu för tiden. Fujitsusiemens har fina 17" skärmar. skulle tagit Toshiban eller Vaion av dessa tre du visade.

Av putkinen

prova annars Selga. dom kan ha på svagströms sidan.
http://www.selga.se/selga/

Av putkinen

vad är det som är så roligt ? (kanske har jag missat nått)

har aldrig tidigare läst en tråd, som har varit så partisk och ovetande. ett gäng människor som i nått förnekande tillstånd, inte ens kan erkänna att deras skärmar har det minsta ljusinsläpp. sämsta skitet jag nånnsin läst.

Av putkinen

skönt att tråden blev separerad. Tack för det.

måste ändå ge ksmb en viss credit till att inte vika sig. visst har skärmarna nånn form av ljus insläpp (light bleed), att påstå något annat vore felaktigt efter sett bilderna.

Av putkinen

5-10% snabbare buffrar en 4mb l2-cache, mot ex en core duo 2mb l2-cache.

Av putkinen

här är det för det en aktiv tråd.... läste igenom dom sista sidorna, och kan bara säga att alla bilder jag har sett på andra forums angående "light bleed eller light leakage" har varit med bilder där man ser ljusinsläppet lättare.

den enda bild jag såg som inte hade något ljusinsläpp var nånn bild av Mope, (men den såg enbart onormalt svart ut. kanske var det en stationär skärm. stationära har oftast inte samma "backlight" teknologi)

Av putkinen

me too. (om ECS P965T-A+E6300 alltså)

Av putkinen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ExE
Nu är det bara bra att du är nöjd med dina bilder, men att säga att dessa bilder är teknisk bra är inte sant.

Denna bild väldigt oskarp, förmodligen p g a den primitiva optiken, överdriven brusreducering och för hög komprimering. Detaljnivån på skon är låg, det röda området ser utsmetat ut, den vita kanten kunde i princip varit bomull. Bildens bokeh (hur en optik återger bilden utanför fokus) är hemsk - grötig, tvärt emot det jämna man generellt strävar efter. Färgerna är ser urtvättade ut och är väldigt inkonsekventa. De övre hörnen går åt lila medan mitten går åt grön/gul. Mörka områden är väldigt brusiga (skuggan nere till höger, längs med hela metallisten). Skarpa kontraster är hackiga (som BurningHeretic sa), kolla kanten vit/rött längst ned. Där syns dessutom tydlig kromatisk aberration. Exponeringen är långt ifrån optimal, de mörkaste delarna är helsvarta samtidigt som visa delar är utfrätta (helvita).

Man kan få hyffsade resultat med mobilkameror, speciellt nedminskade så att de största bristerna döljs. Än kan jag absolut inte sträcka mig till att bilderna blir tekniskt bra.

Men det gör ju inget, man brukar säga att fotografi är 10% utrustning, 40% ljus och 50% fotograf.

förstår inte heller vad du svamlar om. det är som sagt en mobiltelefon. ( kromatisk aberration ? )
har inte sett några andra bilder , förutom w800 bilder som tar lika färgglada och skarpa bilder som SE k800. försök istället och komma med några påstående som är relevanta a ng mobilkameror. tycker det bara är löjligt när nånn lägger upp fina bilder och sedan en del bara har negativt att säga. (avundsjuka, heter i allafall det ordet)

Av putkinen

har nu fått tag i en skärm till min Inspiron 9300. 2190kr inkl frakt. nu blir guiden väl tillhands.