Inlägg

Inlägg som ever har skrivit i forumet
Av ever

Gigabyte GTX 560 ti problem

Hej alla!

Jag har kört GTX 560 ti SLI nu i ca 6 månader och det har funkat utan problem. Helt plötsligt började datorn stänga av sig själv när jag spelade och skärmen blev svart efter uppstarten. Jag förstod att det var grafikkorten det berodde på så jag började med att uppdatera drivrutinerna m.m men det hjälpte inte.

Så jag kopplade bort SLI och testade ett grafikkort i taget och när jag har det ena inkopplat så redan i själva uppstarten, alltså innan windows startats så är det fullt med röda streck över hela skärmen och upplösningen är helt konstigt.

Jag har provat både dvi, vga och hdmi utgången på kortet och när jag kör med hdmi så är det som värst, dvi utgången är lite bättre. Jag har provat uppdatera drivrutinerna men det hjälpte inte. Försökte också flasha kortet men det gick inte..." initalize GBDRIVER failed" står det bara.

Jag har kört virusprogram m.m för att utesluta det också men inget virus vad jag hittade i alla fall.

Är det vanligt att grafikkort bara lägger av så? Tips på vad jag kan göra mer?

Det andra grafikkortet som har samma bios/drivrutiner funkar utan problem.

Av ever

vad är adressen till mumble server??

Av ever

hitta

Av ever

hur hittar man servern? vad ska man söka på?

Av ever
Skrivet av Lan:

De som är inne i battlelog, i Sverige, har antingen fått early access via Origin (obekräftat) eller så har de reggat sig med en utländsk address.

Okej, puhh...blir ju nervös när dom skriver så

Av ever
Skrivet av boboinho:

Har du ditt spel aktiverat på Origin? Tror det krävs för att du ska få komma in. Jag kommer in och har spelat online så.

Ah okej. Nej har ju inte fått det än. Har du fått ditt?

Av ever

Battlelog - noob hah

Med risk för att göra mig själv till åtlöje.

http://battlefieldo.com/battlelog-is-online/ står det att alla kan logga in på battlelog. Men när jag försöker med mitt konto som jag har så står det: "Your account is not allowed to login"

Antar att det är för att spelet ej är släppt i sverige än eller ska man vara orolig? ...fan man blir ju nojjig när det står så

/Mvh

Av ever
Skrivet av Blomnsterjohn:

Jag kapar tråden lite,

kan dom som köper en fysisk kopia av spelet via t.ex. webhallen ladda ner själva ISO-filen/spelet från Origin och sedan aktivera med nyckeln man fick med den fysiska kopian?

Kom på att jag har ju fan ingen CD-läsare i burken xD Har inte behövts på ett par år för alla köpta spel/program går ju typ att få som ISO-image+cd-key numera(kan tillägga att jag inte kör piratkopierat, men jag brukar studentlicenser av många program och de spel jag har går att få ner från speltillverkaren Ex. SC2).

Undrar samma sak...

Av ever

Jag är på! Hoppas det blir lite folk!

Av ever

Där finns ju inte version f12_c?

Av ever
Skrivet av Spektra:

Gigabyte har ett program som heter Easyboost som ni kan flasha er bios med, där kan ni även göra en backup. Går lekande lätt och för min del så innebar det att spelet inte kraschade alls på 6-7 hela rundor på raken. Däremot så har jag vid 2-3 tillfällen råkat ut för att hela datorn har fryst och inget annat än resetknappen har hjälpt, och det har hänt både före och efter att jag flashade bios. Och eftersom ja inte kan göra någonting när det fryser totalt så vet ja heller inte vilken del av datorn det beror på. Men alla dom där vanliga krascherna där det står något om att drivrutinerna slutade fungera har helt försvunnit.

Min variant på en enkelt guide (OBS följ guiden på egen risk, men för mig gick det smärtfritt i den här ordningen).

1. Välj fliken Downloads från Superligts post längst upp i tråden, sen i fliken under väljer ni BIOS.
2. Tanka ner bios version "F12_C".
3. Tankar ner Easyboost från denna länken - http://download.gigabyte.eu/FileList/Utility/vga_utility_easy...
4. Packa upp bios versionen och lägg på den enkel plats.
5. Installera Easyboost och starta det.
6. I menyraden till vänster väljer ni Bios (mittersta knappen), och sen väljer ni Backup och lägger en backupversion av er nuvarande BIOS på ett enkelt ställe. Förslagsvis i samma mapp som Easyboost.
7. Flasha bios genom att trycka på Flash knappen och välj BIOS "F12_C" som ni nyss packade upp.
8. Klar!

Hittar inte BIOS F12_c via länken, någon som kan länka exakt?

Av ever

Bästa sätt att placera fläkt.,..

Hej alla!

Jag har nyss byggt en egen dator och allt funkar bra än så länge! Har en fråga dock ang en extra fläkt som jag köpt till.

Jag har ett Fractal ARC chassi och där finns 4 fläktar i det chassiet redan. 1 fram, 1 back, 1 i toppen och 1 i botten har jag för mig. Jag har köpt en 180 mm air penetrator fläkt också som jag hade tänkt sätta i sidan av chassiet. Är det bäst att låta den blåsa in eller ut luft? Från vad jag kan se och känna mig till så blåser alla de andra fläktarna utåt, ska dem verkligen göra det?` Dom satt ju i chassiet redan och från vad jag kan se så blåser dem alla utåt.

Vad tror ni blir bäst?

Mvh

Av ever
Skrivet av ever:

Hej! Jag nyss byggt ihop min första dator och allt har gått riktigt bra förutom att jag hittar inte min ena hdd.

Jag har en SSD som jag lagt windows på och en 1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ. Jag hittar den i bios, och den fanns som alt. när jag skulle installera windows men den dyker inte upp under "den här datrorn" Jag kan alltså inte komma in i den. Vad kan vara fel? Jag har provat att byta kabel, kollat så dom är i. Den går igång när jag startar datorn.

Det är det ändå som krånglat än så länge...ska kanske vara tacksam hehe

Någon som kan hjälpa?

Mvh

har löst det haha...den var inte partionerad.********

Av ever

Hittar inte hdd

Hej! Jag nyss byggt ihop min första dator och allt har gått riktigt bra förutom att jag hittar inte min ena hdd.

Jag har en SSD som jag lagt windows på och en 1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ. Jag hittar den i bios, och den fanns som alt. när jag skulle installera windows men den dyker inte upp under "den här datrorn" Jag kan alltså inte komma in i den. Vad kan vara fel? Jag har provat att byta kabel, kollat så dom är i. Den går igång när jag startar datorn.

Det är det ändå som krånglat än så länge...ska kanske vara tacksam hehe

Någon som kan hjälpa?

Mvh

Av ever
Skrivet av odd:

Jag kör 2x ASUS GTX 560 Ti DirectCU II TOP. Testade under gårdagen med klockningen orörd (fabriksklockningen på 900MHz). Min dator i övrigt är nästan identisk med Sommardatorn.

Kan återkomma med mer detaljerade siffror ikväll när jag testat vidare lite (kollat FPS, mekat med inställningar lite etc), men mitt intryck från gårdagen var att det är lite på gränsen med alla inställningar på absolut max i 1080. Fick lite smådippar vid mycket rök, supression-blur eller liknande effekter (lätt slow-motion-känsla). Det man bör tänka på är dock att vi pratar Beta av både grafikdrivrutiner och spelklient, lite mer optimering innan release och allt kommer nog flyta på fint.

Som sagt, finns intresse så kan jag försöka återkomma med mer detaljerade siffror och tester.

Svar ja till intresse

Av ever

Skulle nyss beställa men...

..de minnen som jag valt var slut, hade valt Low Profile minnen. Vilka andra minnen kan jag välja så dom får plats? eller får alla minnen plats med de andra komponenterna??

Tacksam för snabbt svar då jag gärna vill beställa innan kl 15 idag!!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/925058/2011-09-28

Ha de gott!
Mvh

Av ever
Skrivet av Vorhees:

hade varit kul om ni på sweclockers kunde prova å se vad 560 ti ger för prestanda

mvh niclas

Instämmer! Ska beställa imorgon och hade varit riktigt kul med lite info

Av ever
Skrivet av Elgot:

Den 29:e blir det väl fritt fram för alla (oavsett om man har bokat eller ej)?

Är det?

Av ever
Skrivet av Pelle_hakman:

PreBeta-erbjudandet gällde endast om man förhandsbokade innan den 25e, så tyvärr! :/

Åfan, trodde det var att man fick betan tidigare...men att man ändå fick betan den 29.e om man bokade nu. Så det stämmer inte då? =(

Av ever

Om man boka nu, får man då betan?

Hej, om jag idag bokar BF3 lim ed får man då betan också? Är det bara om man bokar via vissa ställen? Isf vilka?

mvh