Inlägg

Inlägg som Ralleballe har skrivit i forumet
Av Ralleballe

3800+ X2

Eftersom denna tråden berör amd 3800+ X2 och jag har en sådan så ställer jag lite frågor här. Varför tar man bort heatspreadern? blir det bättre kylning av det? Sen blir min prolle väldigt varm. 65*C max load med zalman-fläkt. ska den bli så varm? hur mycket kylpasta ska man ha på amd x2? mycket?

Det blev många frågor. Hoppas ni har några svar.

Av Ralleballe

jag trodde att jag hade tagit för mycket kylpasta så jag gjorde om det och tog lite denna gången. Dock steg load temperaturen med 2-3 grader och så mycket sjunker det väl inte när det bränt in? tog jag för lite denna gången då? Körde dubbla sessioner av prime95 så cpu låg på 100%.
Tidigare 64*C max, nu 67*C max. athlon64 x2 3800+

Av Ralleballe

Jag har 3800+ x2 och x1600xt och fick 24xx oklockat. klockade lite och fick 27xx. kan inte klocka mer på grafikkortet och kan inte ha pci/agp lås. hur långt vågar man dra de?

Av Ralleballe

min orginalfläkt var en 70mm högvarvsfläkt. den går inte att byta ut, eller jo det går kanske om man hittar en annan 70mm fläkt. Den låter men där är jäkligt bra blås i den.

Av Ralleballe

Om den passar måste den vara bättre än orginalkylningen. Jag har också x2 3800+ och den fläkten låter som en visselpipa när man plockar ut den och kör den på maxvarv. allt måste kunna vara tystare än den. Nu köpte jag en zalman 7000B-cu led som jag är nöjd med.

Av Ralleballe

Jag sitter med ett bilslutsteg på mitt rum (GAS på 4x100w) det ger mycket bra ljud. sen köpte jag 4 st högtalare från mds och en 10" sub från GAS. Lådorna byggde jag själv. Eller pappa... det enda problemet är att jag har ett 12V bilbatteri på mitt rum+laddare för att driva slutsteget.
Det är i och för sig ganska bra när det är strömavbrott. Bärbar dator och stereo som går på batteri så kan man lyssna på musik i 1,5 timme utan ström.

Av Ralleballe

Ja, okej, ni har övertygat mig om att det finns behov av det. Kunde bara inte komma på allt själv så jag skrev här. Konstigt?

Av Ralleballe

jo men har man då kravet att det ska ta minder än 5 min att tanka vad man än tankar och hur snabba servrar har de företagen man laddar ner från. Är skeptisk till att man verkligen får ut hela 100mbit/s när man tankar från en server på internet.

Av Ralleballe

motivera 100/100 bredband

Jag funderade på hur bredbandsleverantörerna motiverar att de erbjuder bredband på upp till 100mbit/s. Vad ska man ha det till om man inte håller på och laddar ner saker och det mesta är ju olagligt. Om man inte sitter och laddar ner massa demos då förstås. Så vad finns det för laglig motivering för bredbandsleverantörerna (långt ord) att erbjuda så hög uppkopplingshastighet?

Av Ralleballe

det var därför jag skrev ("gummiband").

Av Ralleballe

var länken där ifall man nu skulle ha glömt bort hur en sjöstjärna såg ut?

Av Ralleballe

eftersom man bara brukar kunna använda hörlurar i 3,5mm uttagen tror jag inte det går att få ljud ur högtalarna. det kommer inte tillräckligt med effekt ur 3,5mm uttaget. det är därför "alla" högtalare man köper kommer med strömsladd. för att man behöver med effekt för att få ljud. Du kan ansluta en förstärkare till datorn och högtalarna till den.

Av Ralleballe

så du menar att du hänger dina hårddiskar i "gummiband"?

Av Ralleballe

Första frågan som dyker upp i huvudet: Är det samma dator?

Av Ralleballe

min processor har varit uppe på 70'C, då är hela datorn konfigurerad av hp. nu har jag satt dit fler fläktar och bytt kylare på processorn så nu kommer den sällan upp i mer än 60'C. x2 3800+

Av Ralleballe

jag har moddat bios från hp och kommer därför inte åt särskillt många inställningar i bios. Hittar inget om cool 'n quiet.

Av Ralleballe

så gör min med, jag tror att det är för att spara energi då den inte belastas så mycket. belastar man den ökar mulitplikatorn och den blir snabbare men drar mer ström och blir varmare.

Av Ralleballe

Hur ändrar man hastigheten på prollefläkten?

Min processorfläkt är temperaturstyrd och kopplad till moderkortet. Var brukar man ändra vid vilka temperaturer fläkten ska ha vilken hastighet?

Av Ralleballe
Av Ralleballe

det borde väl bli snabbare med 2x36 i raid, men varför behöver du så stor systemdisk?