Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha

Ganska säker på att Jords har 2 HDD-platser, det har andra datorer med det Clevo chassit. Det som står i CDons lista för såna grejer stämmer sällan. Jords har väldigt bra batteritid med, Clevos batterier är ofta inte att leka med. Inget fel på byggkvalitén heller, dock ett blygsamt utseende vilket är en smaksak. Är ingen mastodontklump som Asusen heller.

Men inget fel på båda valen.

Av Itasha
Skrivet av ilstallione:

"Jag upplevde den som laggig vid hastiga rörelser och oprecis vid små justeringar i siktet i spel."

Ah ursäkta, scannade texten lite för snabbt. Använde du den i högsta DPI-läge?

Skrivet av THEBADGUY:

Nej det är inget jag upplever med min G700 iaf.

Den dåliga batteritiden kan jag dock hålla med om, min håller väl, jaaa mellan 8-10 timmars spelade kanske? I runda slängar iaf.
Och på den punkten var verkligen Performance MX mycket bättre.
Båda känns dock helt okej att använda, var lite ovant i början när jag bytte ifrån MX till G700, eftersom G700 har mindre stöd för lillfingret.
Annars tror jag dock att du kommer vara nöjd med vilken du än väljer, är väldigt bra möss bägge två.

8-10 timmar låter ju lite farligt, det är ju precis en hel arbetsdag. Inget standardscenario, men när FFXIV kommer så vill man ju säkert kunna sitta och spela en hel dag i början iaf. Känns ju lite segt om man ska byta batteri på bara en dag.

Varför gick du från MX Performance till G700? Var du inte nöjd med prestandan på den förstnämnda?

Har för övrigt en Logitech LX8 liggandes som jag köpte för ett bra antal år sedan för att ha med till laptopen, har inte använt den särskilt mycket men den har hållt på två vanliga AA i alla dessa år. Den sammanlagda användningstiden lär ju bli ett litet tag åtminstone. Gillar inte ytan på den dock, plastig och hal. Sen har den en sidoknapp på var sida, vilket blir konstigt när man är van vid båda sidoknapparna till vänster.

Av Itasha

Kommer ni in i spelet idag? Launchern är bara svart och beta-forumet verkar nere med.

Av Itasha

Kan ju tillägga att jag har en Logitech G5 v2 nu, tycker den är ganska perfekt, fräsch mönstrad yta och bra prestanda samt skön form. Tjänat i 4-5 år nu dock och jag är öppen för förnyelse. Innan den hade jag en Logitech MX 3xx (318 tror jag), formen var bra men dålig hal plastyta som blev smutsig lätt och vänsterknappen gick sönder efter två år.

Skrivet av ilstallione:

Angående G700 så har väl den olika egenskaper beroende på om man kör den trådlöst eller trådad och har blivit ganska sågad för det.

http://www.bit-tech.net/hardware/peripherals/2010/09/20/logit...

Är det många som upplever detta? Tänkte så de inte bara fått ett dåligt ex, de verkar inte ha testat med fler möss iaf. Känns som detta borde gett den fler dåliga betyg på Prisjakt.

Vad var det du inte gillade med M705 i FPS-spel?

Just nu lutar det väl åt en MX Performance enligt vad ni skrivit i tråden.

Av Itasha

Någon som följt denna tråden eller har koll i allmänhet, vilken SSD av Samsung 830 och Intel 330 presterar generellt sett bäst? Samsungs?

Av Itasha

Om vi nu ignorerar ifånarna så känns ju alla telefonerna där mer eller mindre som kopior av varandra. Någon har lite bättre skärm, någon har vattentätt skal, någon har lite snabbare processor men när allt kommer till kritan så är ändå i stort sett samma skrot och korn. Känns som man kan välja det som får ens köptarm att vrida sig mest av nämnda faktorer helt enkelt.

Utom en telefon, Galaxy Note II. Skärmstorleken+pennan (med tillhörande mjukvara)+en del unika features (läs delad skärm för två saker samtidigt) gör ju att den får en del egna användningsområden.

Av Itasha

En Transformer Prime (surfplatta med tangentbordsdocka) de dagar man vill ha lätt packning och en 15" när man vill ha det lite rejälare?

För övrigt så finns det en mängd fräscha, lätta och små ultrabooks idag med rejäl beräkningskraft, men det känns ju som att det är mer intressant med en stor och bra skärm+skönt tangentbord om man ska sitta några längre pass och programmera. Mindre skärm = det blir lite smått med högre upplösning och tunn dator = tangentbordet måste kompromissas med.

Av Itasha

Kan ni också bara välja mellan tre klasser vid character creation? De andra är utgråade, men tycker mig ha sett andra springa omkring med andra klasser inne i spelet.

Av Itasha

Är det så illa med batteritiden på G700 alltså? Verkar ju lite obskyrt, men antar att det har något med dess höga DPI att göra. De har säkerligen ökat hur ofta den rapporterar till datorn också för maximal prestanda men till priset av dålig batteritid.

Spelar inte särskilt seriöst så frågan är om G700 är till någon nytta då. Har ju en batteriladdare dock, är ju bara att ha ett gäng AA-batterier i där konstant så kan man sätta i det om det uppladdningsbara batteriet skulle ta slut.

Av Itasha
Skrivet av Marwelln:

Är det någon som fått inbjudan till betan till Realm Reborn? Jag fick min nyss.

Jag med.

Av Itasha

Trådlösa möss, vilka använder ni och varför?

Scannade bakåt några sidor men dåligt med nya diskussioner om trådlösa möss.

Ska flytta snart och tänkte passa på att fräscha upp skrivbordet med lite mer trådlöst. Har ett Logitech DiNovo Edge som jag köpte en gång i tiden för HTPCn men knappt använde, det ska troligtvis få tjäna som trådlöst tangentbord.

När det gäller trådlösa möss så har jag kikat lite på Logitech MX Performance och G700. Verkar båda vara ytterst trevliga möss. De bör även ha stöd för att kunna köras med kabel i om batteriet skulle ta slut plötsligt, eftersom de har varsina mini-USB där fram.

Är den enda fördel MX Performance har sin möjlighet att läsa av musen på alla ytor? De ligger ju i samma prisnivå men i rena specs ligger G700 långt före, t.ex. i DPI och antalet knappar.

Så, säg gärna vad för trådlösa möss ni använder och varför de är överlägsna!

Av Itasha

Är lite bökigt att läsa igenom 35 sidor så jag ställer en fråga som säkert redan besvarats.

Hur är batteritiden på datorn? Vill minnas att Optimus ej stöds när man använder SLI, så HD4000-grafikkortet är helt inaktiverat. Känns som att det bör påverka det hela väldigt negativt.

Av Itasha
Skrivet av byxl:

Nej, tjeckiska priser är trevligare än svenska
http://www.alza.cz/EN/msi-gx60-1ac-032cz-d395296.htm

~7700 får jag ändra mig till dock**

Har du beställt därifrån? Vet att det är poppis inom luftvapen att importera grejer från gamla öststaterna, men med elektronik så blir det lite mer hmm.

Av Itasha
Skrivet av Ixos:

Alla som har dator igång 24/7 har delvis el uppvärmd lägenhet

Byggare brukar räkna med ca 60w element per m2 i lägenhet vilket betyder att en rejäl speldator på 600w rimligtvis räcker för att värma upp 10m2 (I båda fallen pratar vi om element/dators max effekt).

Med tillräckligt bra isolering och luftcirkulation kan man klara sig helt utan element i en mindre studentlägenhet och värma bara med sina datorer/prylar

I call bullshit.

Bitcoin mining på "stor" dator måste enbart i sig själv dra minimum 400W = 0.4kW. Multiplicerat med 24h * 30 dagar blir det 288kWh.

Även med de absolut billigaste avtalen (runt 75öre/kWh) blir det över 200kr per månad bara för elen (tillkommer nätavgift osv). Lägger vi till TV + Dator till + övriga hushållsapparater så borde det bli minst lika mkt till, troligtvis mer.

Vad betalar du per kWh och hur kan jag få ditt elavtal?

No offense men du får nog friska upp minnet kring det här med el och effekt. När det gäller ditt exempel med en dators nätaggregat på 600W och jämför med att det skulle värma som ett elelement på 600W så är det helt inkorrekt. Det finns något som heter verkningsgrad, vilket är ett mått för hur mycket av den energi som förbrukas faktiskt används till sitt tilltänkta ändamål. Säg att nätaggregatet har en verkningsgrad på 80%, då används alltså 480W till att driva datorn. De 120W som inte används omvandlas till värme. Ett elelement är i princip en elektrisk ledare med otroligt dålig verkningsgrad och genererar därför en stor mängd värme. När energi omvandlas från en form till en annan så spills alltid en del och blir värme. Det är bland annat därför en s.k. lågenergilampa kan leverera lika mycket ljus som en glödlampa till en femtedel av energiförbrukningen, då glödlampor har väldigt dålig verkningsgrad och mycket går till spillo som värme. Det är också därför folk med elupvärmda hus knappt tjänar något på att byta till lågenergilampor från glödlampor på vintrarna, då elelementen och glödlampan båda omvandlar energi med dålig verkningsgrad.

Sedan angående bitcoinandet så är jag inte lika insatt vad det handlar om för belastning på datorn, men en dugligt modern dator under hög processorbelastning drar inte 400W. Den största energitjuven i datorn är grafikkortet, och jag betvivlar att den används som beräkningsenhet till bitcoinandet. Alla moderna grafikkort ligger på låg klock när de är idle.

Av Itasha
Skrivet av AJron:

haha jag har vant mig vid win 8 nu. Tog typ 2 timmar. Det är bara att köra skrivbordsversionen så är nästan allt som vanligt. Jag klagade ju på minnena och CDON skickade direkt hem ett http://cdon.se/hemelektronik/team_elite_8gb_ddr3_so-dimm_1333... utan problem.

Så var det för mig också första gången med Windows 8. Har inget emot det längre och bootiderna är ju underbara.

De där minnena är ju dock klockade till 1333 mhz, har väl ingen praktisk betydelse egentligen men minnena man får med från början är ju på 1600 mhz. Så är det på alla Clevo-datorer med en Ivy Bridge CPU vill jag minnas att jag läst.

Av Itasha

Sådär, fick min Thor Einride idag. Öppnade den precis och satte på laddning så får den stå och maxa batteriet under natten. Är för trött för att starta den ikväll.

Känns både mindre och fräschare irl än på bilderna på hemsidan, ger en riktigt gedigen känsla än så länge. CDon har satt på en riktigt sleten sticker dock, verkar vara ganska hårt lim under. Slet ni bara av era? Får nog bli lite uppvärming med hårtorken imorgon, orkar inte ha kvar några rester.

Såg att det finns ett SIM-fack under batteriet, är detta något förmonterat i chassit bara? Har inte hört något om 3G-modem på den så betvivlar att den har det by default.

Någon som sett om den stödjer mSATA? Den har väl två mini PCI-e, det ska ju vara samma formfaktor men måste förstås ha en koppling till SATA-kontrollern på mobot för att fungera.

Av Itasha
Skrivet av devour:

Kommer/Har beställt ett Intel 6235 också, såg att det inte fanns någon inbyggd blåtand i datorn så vore smut att ha det också. Har några hörlurar som jag gärna kopplar ihop med datorn istället för att köra kabel. Alternativet är kanske ett Intel 6300 men det har inte någon blåtand, dock enligt google bättre teoretiska hastigheter. 150:- på eBay fick duga, såg att det fanns för ~200 i någorlunda affärer här i Sverige.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1627722

Detta? Ser bra ut, sätter nog i ett sådant jag med sen. Galet mycket potential för uppgraderingar i denna datorn.

Av Itasha

Tycker att folk förväxlar kvalité med lyxkänsla alltför ofta, mycket tack vare Apple-tramsarna. Byggkvalité är när något håller måttet för det som det konstruerats för. Ett chassi i plast som är tåligt och styvt har högre kvalité än ett aluminiumchassi som flexar och inte tål något. Aluminiumchassit kan dock upplevas som att det har bättre kvalité (läs lyxigare) på grund av sitt material.
I fallet med Clevos datorer är det oftare bättre kvalité än smalare och snyggare datorer, för de behöver inte kompromissa med materialet och uppbyggnaden på samma sätt som någon tillverkare som försöker trycka in samma antal komponenter i ett mycket mindre och lättare chassi.

Bara att kolla på "kvalitétsdatorn" Asus UX32VD och dess problem. Men ställer du den bredvid en Clevodator och frågar svenne banan vilken han tycker har bäst kvalité kommer han säga Asus-datorn varje dag. Men det är lyxkänsla det handlar om, inte byggkvalité!

Av Itasha

En Thor Einride beställd~

Av Itasha
Skrivet av devour:

Hur är ljusstyrkan på skärmen?

Se en post av mig längre upp.

Skrivet av AJron:

Jag öppnade upp och letade efter NICet men jag såg de inte någonstans så jag utgår från att det tyvärr är fastlött i moderkortet. Även jag har ett intel liggandes som fungerar bra.

Jag noterade bara att två minnen var förinstallerade och de såg inte ut att få plats ett tredje. Tror du får räkna med att de är 2 stycken och båda är fyllda. Vi får se vad CDON svarar på mitt mail helt enkelt. Minnena var Kingston HyperX KHX1600C9S3/4GX DDR 1600- 800mhz

NICet kan ju dock befinna sig på annan plats än de öppna delarna underifrån, t.ex. under tangentbordet. Det är även där det tredje RAM-slotet ska befinna sig enligt Notebookcheck, man måste alltså avlägsna tangentbordet för att komma åt den. 24 GB ram kan man ha sammanlagt. Om det är samma för CDons datorer förstås, men det var så det var på en annan Clevo med samma chassi.

Eftersom det skiljer sig en hel del mellan vilket NIC man kan ha, har åtminstone sett tre olika, så är chanserna ganska goda att det är utbyrbart. Tror knappast de löder tre olika moderkort i fabrik.

Skrivet av speeder5:

"Som kund hos CDON.COM...

annan lite udda är:
"Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong."

Känner till det, men jag mailade och frågade och sade då klart och tydligt att jag ville testa skärmen och fick då som svar att det inte skulle vara några problem. Så jag har alltid min konversation med deras kundtjänst att hänvisa till. Inte för att jag tror att jag inte skulle bli nöjd.

Sen ang. adresslappen så är det ju för att man inte ska trasha lådan, då blir inte nästa person som får den glad.