Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha
Skrivet av scart:

Hur är kvaliteten på högtalarna i den senaste versionen? Fått intrycket att högtalarna varit usla.

De är ytterst mediokra, men THX TruStudio Pro mjukvaran förbättrar ljudet i viss mån efter lite pillande. Jag brukar vara negativ till sådan mjukvara men i detta fallet så är det att föredra. Jag använder dock inte högtalarna.

Skrivet av Rookie:

Har också Einride av förra generationen och är nöjd hittills, särskilt med tanke på det pris som var när CDON "prisade ut" dom.
Byta nätverkskortet, vad det svårt? Har nämligen faktiskt just ett Intel 6235 liggandes.
Har aldrig hållit på och mixtrat med laptops och misstänker att det inte riktigt bara är att byta ut det ordinarie nätverkskortet mot det nya och starta om datorn.
Följde inte heller med några drivrutiner till nätverkskortet (bulk).

Tacksam för hjälp/tips!

//Rookie

Det är inte så svårt, lite pill bara. Ta en skruvmejsel eller dylikt platt objekt och peta försiktigt upp högtalarskyddet ungefär där strömknappen är och ta sedan loss hela skyddet försiktigt. Fyra eller fem skruvar så lossar tangentbordet, det kan du sedan försiktigt vända upp och ned mot dig bort från skärmen. Kabeln till tangentbordet är av den känsliga typen så man skall undvika att böja och slita i det. Det går att ta loss det helt, men då måste man lirka med kontakten så jag struntade i det. Uppe till höger sedan finns ett mini-PCIe slot ockuperat av ett Realtek nätverkskort, bara att ta loss de båda antennkablarna, dra ut Realtek-kortet, sätta i det nya kortet och sätta på de båda antennkablarna igen. Sen tillbaka med allt igen så är det klart. Skrev detta från minnet men de skall i stort sett vara det enda man behöver göra. Finns även plats för en tredje RAM-sticka under tangentbordet.

När det gäller drivrutiner är det bara att söka på Intels download center efter ditt nätverkskort. Avinstallera de gamla drivrutinerna först bara och installera de nya. Finns en för nätverkskortet och en för High-speed Bluetooth om jag minns rätt.

Av Itasha

Tycker Sony Vaio Tap 11 känns bra mycket mer intressant faktiskt. Lättare, smalare, snyggare, bör bli billigare för specsen och kommer dessutom med trådlöst tangentbord och penna inkluderat.

Av Itasha

Har sett denna dator komma upp ett par gånger sedan dess release och tycker det verkar vara en grymt bra deal faktiskt. CPUn är inte den snabbaste då det är en dubbelkärnig undervoltad version men räcker gott och väl för det mesta. Grafikkortet är väldigt snarlikt ett 660M i prestanda och i de flesta spel så bör CPUn inte flaska. Batteriet verkar lite litet men med tanke på den strömsnåla CPUn så borde det inte vara ett problem, är priset man får betala för att få en slimmad och lätt dator.

När det gäller spelprestanda så kan man ju inte direkt maxa BF3 och dylikt men att köra medium-inställningar i 1080P borde inte vara några problem på de flesta spel. Skyrim och liknande lir flyter på med höga inställningar.

Kan tillägga att datorn finns för 7499:- på Webhallen som medlemspris och även på CDon med rabattkod för samma pris!

Av Itasha
Skrivet av Karlkula:

Tack för lite förstahandsinfo. Låter som att du är rätt nöjd med ditt köp alltså? Är den omtalade "plastigheten" någonting du stör dig på? Har det uppstått några andra problem som är värda att nämna?

Jag är mycket nöjd. Hade varit ännu nöjdare med en 2nd gen, men fick min rabatterat när de såldes ut inför nästa generation så klagar inte alls. Tycker inte den känns plastig alls som många andra bärbara med glossy chassin som blir smutsiga hur snabbt som helst. Man ser ju förstås att det är plast, men det är riktigt rejäl sådan och flexar inte alls. Vill man ha en mindre plastig bärbar dator får man nog köpa sig en ultrabook i aluminium eller dylikt, på bilder åtminstone ser t.ex. MSI mycket plastigare ut.

Inga problem alls i övrigt. Tycker högtalarna är ganska dåliga men de använder jag aldrig.

Av Itasha

Jag har också en 1st gen med 3630QM och 660M. Som devour redan visat är det otroligt lätt att komma åt allt i datorn, vem som helst kan sätta i en till HDD/SSD eller rengöra fläkten och kylflänsarna.

När det gäller värme så är komponenterna väldigt bra placerade, jag använder separat skärm och tgtbord/mus när jag spelar så jag håller aldrig på datorn då men har kännt på den ett flertal gånger och vänstra regionen (WASD, pekplatta) är supersval, det är endast högra sidan (numpad) som blir varmare när man spelar men där håller man inte ändå. Kepler-grafikkort (660M, vill minnas att 765M är det med) är otroligt svala och går att överklocka riktigt fint. Har ökat mitt 660M med 215 Mhz på core, temperaturen påverkades inte alls i princip. Dessutom aktiveras Turbo Boost alltid eftersom den är så sval, så det blir 365 mhz sammanlagt i överklockning. Ska troligtvis övervolta den lite med och kräma ut 300-400 Mhz som en del gjort.

När det gäller ljudnivån är den knäpptyst under vanligt skrivbordsanvändande. Kan gå igång 10 sekunder någon enstaka gång vid lite tungt javascript i webbläsaren eller dylikt. Vid tung belastning från spel så låter den, inte extremt mycket men mycket. Ungefär som de flesta gaminglaptops, dock så är det inget obehagligt fläktljud utan det är konstant och jämnt. D.v.s det är bara själva flyttandet av luft som låter, inte en dålig fläkt som raspar eller dylikt. Jag spelar utan hörlurar och jag struntar i det i princip. Hade ett XFX 6950 som lät lika mycket i min stationära.

Av Itasha

Tänkte ersatta 6 stycken hårddiskar i min stationära (2x2, 3x1TB) med två 4TB externa. Kikade lite på Amazon.co.uk men det blir inte mer än en hundring billigare att köpa där. Tyska WesellCD är inte ett dugg billigare än svenska butiker.

Av Itasha

Hur går det för er för er göbbs som köpte varsin Thor från CDon? Går de fint än?

Måste säga att jag är otroligt nöjd med min Thor Einride. Hade mycket annat för mig när jag köpte datorn i april så gjorde inte mycket mer än att sätta i ett Intel 6235 nätverkskort i den och sen använt lite från och till med enkelt vardagsanvändande. Använder den varje dag numera dock som min huvudator, allt utom grafikkortet krossar min stationära i specs och det är väldigt smidigt att kunna ha med sig sin huvuddator överallt utan att känna sig begränsad. En kabel för ström, en för bild/ljud (HDMI till skärm, som skickar vidare ljudet till högtalarna) och en för USB-hubben (tangentbord, mus och annat) så är den dockad och klar. Helt knäpptyst med så det är väldigt skönt. Använder den stationära med alla hårddiskar som NAS numera när jag behöver lagring.

Spelar så sällan på PC men nu när Final Fantasy XIV: ARR släpps så är det egentligen första riktiga spelpasset jag fått de senaste tre dagarna i öppna betan och trots mina ganska höga inställningar och att FFXIV har ganska höga hårdvarukrav så flyter det på superfint! Riktigt tyst med, låter inte mer än mitt stock AMD 6950 jag hade. Temperaturerna är otroligt blygsamma också, runt 60 C för grafikkortet och 70 C för CPUn under lång tids spelande.

Tack vare detta så blev jag riktigt sugen att se vad mer man kan få ut av laptopen i spelprestanda. Har sett att man kan klocka 660M-grafikkortet riktigt fint, 135 mhz core och 300 mhz memory i Nvidia Inspector går att göra direkt i princip och sedan kan man gå förbi core-spärren om man vill öka ytterligare, sett flera personer med 250-300 mhz ökad klock på core. Och då är alltså detta utöver Nvidias GPU boost som sedan läggs på extra.

Såg även att det fanns en bios-mod som låser upp en massa options, känns ju också intressant.

Av Itasha

Asus hårdvara bland nätverkskomponenter brukar generellt sett vara överlägsen konkurrenterna i samma prisklass. Jag har själv den vid release mycket hyllade RT-56U.

Mjukvaran var dock inte lika bra, även om det fanns en del intressanta funktioner. Som tur är så finns det i alla fall för 56U en duktig kille som tagit fram långt förbättrade firmwares för routern, som också tar bort Ai Cloud helt och hållet. Likaså WPS, som är en välkänd säkerhetsbrist.

Av Itasha
Skrivet av Jacob:

Tack för tipsen! Men det blev till slut en Samsung ML-2165W, till största del för att det var den bästa jag kunde hitta i en fysisk butik nära mig. Har skrivit ut det mest brådskande nu och tänkte ta tag i att få igång det trådlösa under morgondagen

Har den själv, mycket bra och smidig trådlös nätverksskrivare. Kan även skriva ut direkt från Android och Apple-produkter till den vilket är ett plus.
Jag skriver dock inte ut så mycket, men om jag gjorde det så skulle jag nog skaffat en Brother som jag ej kommer ihåg modellbeteckningen på. Den har mycket billigare toner (speciellt pirat) och kan skriva ut i duplex. Tror jag räknade på att den kostade runt 13-14 öre per papper medans Samsung kostade runt 27-28 öre. Blir en del i längden, men beror helt på antalet utskrifter. Själva skrivaren kostade runt 1100 kr tror jag, vilket är dyrare än Samsungen så man måste skriva ut ett antal tusen sidor för att det ska återbetala sig.

Av Itasha
Skrivet av Airikr:

Mitt tips är att köpa ett år till för Kaspersky Internet Security, för BitDefender har trappat ner från förstaplatsen till andraplatsen, gällande Real-World Protection. Kaspersky delar förstaplatsen med Trend Micro. Källa: http://www.kaspersky.com/about/news/compare/2013/Perfect_prot...

Du kan ju välja Kaspersky Anti-Virus om du enbart vill ha antivirus-systemet.

Är det början på en trend så är det ju illa, men annars brukar ju det variera en del från gång till gång. Hoten på Internet är ju sällan konstanta. Köper isf en KIS-licens för 1 dator och har på maindatorn, så får HTPC och dylikt köra BitDefender Free. Måste dock säga att jag är smått imponerad på hur simpelt de gjort sin gratisversion, blir troligtvis den version jag rekommenderar till nära och kära som frågar om hjälp. För egen del känns det nästan lite för avskalat dock, om än bekvämt.

Av Itasha

Lite halvt OT men har någon koll på hur vettig Bitdefender Free är? Min KIS-licens tog slut, ponderar om jag skall köpa en ny eller bara köra Bitdefender Free med Windows-brandväggen. Använder ju aldrig någon av extrafunktionerna man betalar för ändå som safepay, sandboxwebbläsare osv...

Av Itasha
Skrivet av Kr^PacMan:

Tips:

- Stäng av allt som heter WPS i routern, stäng av att nätverket är synligt och fixa MAC-adresslåsning
- Se aktuella TCP/IP-anslutningar med tcpview, ett väldigt smidigt verktyg

WPS skall förstås bort. När det gäller SSID så blir det ju lite extra problematik eftersom det handlar om en teknikinkompetent gamling, vill inte gärna bli uppringd varje gång han ska ansluta någon ny enhet till routern och undrar hur man lägger till nätverk manuellt. Men skall överväga det. Angående MAC-adresslåsning vet jag inte om du menar att reservera adresserna i det privata nätverket till hans enheter eller filtrera MAC-adresser, men det förstnämnda skall jag göra och det sistnämnda så uppstår ju samma problematik som med SSID:t.

Skall använda mig av tcpview med! Tack för tipsen.

Av Itasha

Ser helt klart fräsch ut. Hur stor poängen är med en smal dator i 17" lämnar jag osagt, men visst blir man väldigt lockad av åsynen av den.

Är väl halvt OT men hur stor skillnad i batteritid gör det att köra RAID-0? Har en laptop i det övre skiktet och har just nu en Samsung 830 128 GB SSD i den, hade även en 750 GB WD Black men den väsnades för mycket så jag satte den i ett USB 3.0-kabinett. Funderar på att sätta in en till Samsung 830 SSD och köra i RAID-0, viktskillnaden blir nästintill omärkbar men funderar på om det kommer påverka batteritiden negativt med en till SSD. Det blir ju en del extra kretsar som ska ha leda ström.

Av Itasha
Skrivet av ozo64:

Står ingenstans att spelutvecklarna måste använda det. Det blir mest troligt exakt samma som på 360.
Nog med detta då det är väldigt off topic. Nintendo har iaf regionsskydd på allting. Lite trist.

Nu gissar du igen. Det kommer inte bli som X360, alla seriösa spelsidor har klart och tydligt rapporterat att Xbox One kommer bli regionslåst. Det är alltså inte upp till utgivarna. För att få släppa ett spel till en konsoll måste de betala licensavgifter till konsollens tillverkare, och för att överhuvudtaget få licensen godkänd måste spelet uppfylla krav som tillverkaren ställer. T.ex. at spelet har åldersgräns, ingen pornografi och ja, att det är regionslåst. Samma sak på DVD-filmer. Blu-ray, utvecklat med Sony i spetsen, har frivillig regonskodning på filmer.

Nu är ämnet avklarat.

Av Itasha
Skrivet av BerggrenJ:

Tänkte höra om någon vet något om dessa http://www.webhallen.com/se-sv/hemelektronik/172195-jabra-rev... ! Hur de är för musik osv. Eller om ni har något annat tips på bra trådlösa som man kan ha på gymmet eller när man är ute och går osv, vardagligt bruk

Tacksam för hjälp folks!

Tycker inte du ska köpa bluetoothlurar, du får betala på tok för mycket för att få det inbyggt.

http://www.netonnet.se/art/telefon/mobiltelefonitillbehor/blu...

Du kan sätta i dina egna hörlurar i dem. Köpte sådana och blev så imponerad så jag beställde ett par till direkt. Väldigt smidiga och mycket bra ljudkvalité. Mycket bra batteritid också och laddar upp snabbt igen. Kostar närmare 500:- i vanliga fall, Netonnet har dock haft rea på dem ett tag nu. Passa på imo.

Av Itasha
Skrivet av Roger W:

Hmm, undrar om lurar som går runt öronen är sköna med HMZ-T2? Av vad jag kan se på bilder ser det inte klockrent ut.

CAL är helt OK allroundlurar men de isolerar inte jättemycket för att vara slutna. (inte på mig iallafall) Kåporna är lite små så de ligger knappt runt öronen, men är i vilket fall rätt så bekväma. De är inte de smidigaste att använda "on the run" dock kanske. Lite ömtålig blank plast, går inte att fälla ihop osv.
Har du en portabel spelare med EU-begränsad volym så kan den ev vara gränsfall att driva lurarna till lite kraftigare volym.

Ljudet är behagligt och ganska "lagom" på ett bra sätt.
Diskanten finns där och de ger mer ljudbild än en del andra slutna lurar jag provat.
Röster kan låta lite lite ljusa/nasala liksom kan jag tycka.
Basen är inget pumpmonster, men den finns där, och är man hifinörd så definierar man den nog åt det varmare hållet, men utan att sticka ut eller blanda sig alltförmycket i mellanregistret. Risken är att basen drunknar lite om du sitter på buss/tåg eller liknande dock.
Inte perfekta, men allround och hyfsat lättlyssnade. Hittar man dem till rätt pris är de riktigt prisvärda. (jag fick väl mina för typ 400 för nått år sen)
Tex innerfidelity rankade den väl ungefär lika högt som den mer än dubbelt så dyra M50!

Audiotechnican har jag inte provat

Tack för input! Det ska nog inte vara några problem med HMZ-T2, har ett par gamla Philips HS900 nu och de sitter bekvämt. Den är väldigt tunn runt huvudet, bara vid ansiktet som det sticker ut mer och där har man ju inte hörlurarna.

Bryr mig inte så mycket om att de ska vara slutna heller, tvärtom så är det väl generellt sett en fördel med öppna hörlurar om man nu inte måste innesluta ljudet för sin omgivnings skull? Har minimal erfarenhet av hörlurarstyper men det bör ju bli lite instängd effekt på slutna hörlurar, som när man har på sig hörselskydd.

Tror ljudbilden är dugligt jämlik i klass i alla fall för de båda aktuella hörlurarna, säkerligen med olika karaktär men det är ju en smaksak. Lutar dock fortsatt lite mer åt ES7orna, som du säger så är CAL inte så smidiga att ta med sig vilket förstås är en nackdel.

Av Itasha

Audio Technica ATH-ES7

Creative Aurvana Live

Åsikter? ES7 är ju riktigt fint prissatt med tanke på tidigare pris samt pris i utlandet. Att jag överväger Creative-lurarna är för att de tydligen är OEM-tillverkade åt Denon också.

Skall användas för film tillsammans med min Sony HMZ-T2 och lite musik på resande fot. Uppskattar rent ljud, har pysslat mycket med hifi och avskyr allt som kan jämföras med något från t.ex. Logitech.

Av Itasha

Det roliga är att många säger att det bara går att få skit för 3000 kr, när CDon t.ex. sålde en Packard Bell med en vettig Sandy Bridge i3 och ett Geforce 630M grafikkort för 2990:- för ett halvår sedan. Den dealen fanns i flera veckor, förstås slut sedan länge nu men ett exempel bara.

Håller helt klart med om att det är en låg budget, men man får utan problem en vettig laptop för de pengarna. Vettig per definition att den går att använda utan att man noterar låg prestanda. Spela nya spel på? Nej. Spela indiespel och inte alltför gamla spel på? Ja. Har ett 660M i min laptop, men använder mycket oftare HD4000 till spel för de gånger jag spelar på laptopen är det oftast RPG, äventyr och dylikt och de är inte krävande.

Summa summarum, man kan få en vettig laptop för 3000 kr. Om man är lite smidig och håller utkik efter kampanjer kan man dessutom få en ganska fin laptop för 3000 kr. Rabattkoder på CDon är oftast the way to go. Såg att Elgiganten hade någon laptop för 2490:- i senaste reklambladet, också någon Celeron-processor. Snabbare än vilken ARM-processor som helst.

Av Itasha
Skrivet av ozo64:

Nja One lär köra samma som 360 dvs utvecklarna får själva välja om det ska vara regionsskydd eller ej. Ser ingen anledning till varför MS ändrar på det nu. Har du ngn konkret fakta eller gissar du bara?

Enda företaget jag hade lite problem med vid import av spel till 360 var EA. De älskar regionsskydd.

Jag har fakta, du gissar. http://www.digitaltrends.com/gaming/microsoft-answers-the-que...

Inga av EAs spel till PS3 är ju regionslåsta, så Sony har uppenbarligen vidtagit åtgärder för att se till detta.

Av Itasha

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1025084 bra och billigt USB-nätverkskort med stöd för N och 5 GHz. Asus har även ett AC-kort, fast det kostar det dubbla och du har bara någon direkt nytta av det om du för över mycket data på det lokala nätverket.