Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha

Tråkigt för dig men CDON har gjort helt rätt vad lagen anbelangar. Du använde ångerrätten och fick pengarna tillbaka, inget att skapa en tråd om.

Sedan kan jag dock tillägga att liknande hänt mig vid 2000 kr rabatt på en dator och detta ordnade de utan problem med att dra av pengarna på den nya ordern i efterhand trots att kampanjen var över. Likadant när jag köpte ett par tröjor som inte passade. Inget krav dock att de skall göra det. Har beställt säkert 100 gånger från CDON under årens lopp och haft ett antal kundtjänstärenden, alltid löst sig bra.

Av Itasha

Tror nog att du får göra om krypteringsprocessen och välja TPM-lagring i Bitlocker eller vilken mjukvara du nu använder.

Och precis som du säger blir det i stort sett samma nivå som att köra Truecrypt, de har valt att inte stödja TPM medvetet. Kommer inte ihåg vilken anledning de gav men det står någonstans på deras sida.

Det är inte så vanligt att montera en TPM själv i efterhand som privatperson. Inte en nackdel att ha dock. Lycka till!

Av Itasha
Skrivet av funkymonkey:

Vad jag förstått så kräver 840 Pro (och då även 840?) en TPM för att vara helt vattentät i krypteringen.
http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite...

Har inte tid att läsa deras white paper nu men mig veterligen handlar det om att svagheten blir lösenordet. Det är likadant om du använder Bitlocker utan en TPM. Om man lyckas "ordboksknäcka" lösenordet man satt för hårddisken i BIOS eller i Bitlockers mjukvara så kommer man åt datan ändå. Lagrar man lösenordet i en TPM för autentisering kan detta dock förhindras och enda svagheten ligger i att lösenordet kan med dugligt avancerade medel extraheras från en dator som är på och därmed har lösenordet lagrat (krypterat förstås) i minnet fortfarande.

Den inbyggda FDE'n stödjer dock mig veterligen inte en TPM i sig. Det lösenord man sätter i BIOS lagras typ i en otillgänglig del av bootsektorn på hårddisken. Utan vill man använda en TPM får man nog använda Bitlocker som i sin tur utnyttjar den inbyggda AES krypteringen på SSD'n. Tror de var Crucial som var först att stödja denna funktionen med sin senaste SSD och Samsung hade utlovat att stödja detta i efterhand på 840 Evo, vilket jag skulle gissa att de gör nu med deras nya firmware och nya version av Magician.

Så länge man använder ett starkt lösenord och inte är en tinfoil med extremt säkerhetsbehov så tror jag dock att man kan vara lugn utan en TPM.

Edit: Kollade upp och 840 Evo stödjer indeed eDrive nu det nya firmwaret som kom härom dagen, d.v.s. hårdvaruaccelererad Bitlocker. Så om ni äger W8 Pro så kan ni använda det istället för BIOS pass.

Kan även tillägga att en SSD utan FDE även är ganska säker med bara ett BIOS lösenord på sig, datan är inte krypterad i sig men för att ta sig förbi det skyddet skulle man i princip behöva läsa av datan från NAND direkt eller byta ut/ta sig förbi kontrollerkortet på SSDn, inget någon vanlig person kan göra. FBI-nivå.

Av Itasha

Jag har en Thor laptop (Clevo), flashade in custom BIOS med allt upplåst och då kunde jag sätta lösenord på hårddiskar. Har ärligt talat aldrig sett detta alternativet i något annat BIOS vare sig på moderkort i hemmabyggda datorer eller på färdigköpta stationära/bärbara.

I mitt Magician står det i alla all Class 0 på min 840 Evo. Har även satt ett lösenord på min 830 men det står ändå X på Class 0. Om den visar X på automatik eller faktiskt känner efter vet jag dock inte. För det gick en del snack om att 830 skulle stödja FDE inofficiellt, eftersom OEM varianten gjorde det i alla fall. Har dock inte orkat ta ut min 830 och testa i en annan dator, borde göra det egentligen. Ska dock flytta över min systempartition till min 840 istället så det spelar inte så stor roll längre.

Av Itasha

Galaxy Note 10 2014 tycker jag verkar mycket intressant, men jag gillar koncepet och möjligheterna som pennan ger.

Av Itasha

http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4400.91979.0.h...

Här kan du se vad ett 4400 klarar av. Folk spelar The Sims 3 på ett 4000 som är en god bit sämre så det är inga problem.

Den med den äldre i7an med ett 4000 skulle vara ett sämre alternativ för spelande och dessutom dyrare. Den på Webhallen har en sämre processor men litet snäpp bättre GPU, i kombination med AMD's drivrutiner lär grafikprestandan i spel vara markant bättre. Processorn är ju ett nedbyte dock fast tveksamt att det skulle vara ett problem.

Av Itasha

Skulle säga att min setup matchar din nya skärm ganska bra. Logitech Edge, trådlöst tangentbord i ett enda stycke svart plexiglas med ofärgad aluminium som handledsstöd. Slimmad design, dock inte "fullsize" i den benämningen att den har numpad.

Mus Logitech G700S, svart trådlös mus med snygga detaljer i mörkgrått och silver.

Av Itasha

Har också en icke bindande pre-order, dock tveksam om jag ska använda mig av den. Känner att jag nog vill ha lite recensioner först innan jag är beredd att byta skepp. Har just nu en Note II jag är mycket nöjd med, speciellt med 4.3 som precis kom.

Av Itasha

www.gog.com

Good old games är underbara på att plocka fram alla gamla bra spel och se till att de är kompitabla med moderna versioner av Windows. Sedan har de inte alla spel förstås, men det är bara att söka på efter ens gamla favoriter.

Av Itasha

Asus routern har även stöd för modem direkt via USB, om din 4G-router kan agera vanligt simpelt modem utan avancerad router-funktionalitet så kan det gå också.

Av Itasha

Frågan är väl om det är BF som inte triggar aktiveringen av kärnorna korrekt eller om det är dåligt designat av Windows/Intel.

Jag spelar inte BF alls men kan ju vara intressant att aktivera för all tyngre gaming i sådana fall. Undrar om "Park all" är standardläget för Windows i vanliga fall.

Av Itasha

Det är väldigt simpelt, täckningen på 4G är så otroligt mycket bättre. En 4G-antenn kan stråla upp till 3,5 km, en 3G-antenn upp till 800 m eller däromkring. 3G är en utdöende teknik som operatörerna satte för mycket hopp till när de trodde att den multiplexing som används, CDM, skulle kunna växa mycket mer än den kunde. 4G använder en kombination av gamla och nya tekniker och kommer troligtvis vara standarden ett bra tag framöver. Vem vet hur länge 3G går att använda, frekvensband är dyrbara...

Sen att 4G faktiskt är snabbare och har mycket lägre latency är förstås en bonus också.

Av Itasha
Skrivet av traebit:

Skriver man över med nollor EN gång. går det INTE att återskapa data. Omöjligt. Inget i disken eller OS som kommer ihåg vad en bit var. Antingen 1 eller 0. Är den 0, vet ingen vad den var innan.

Så skriver du om den 13 gånger så är den fortfarande 0. Jag lovar.

Ja och nej. Enligt forskning från bland annat Peter Gutmann så går det att urskilja en nolla som blivit överskriven med en nolla från en etta som blivit överskriven med en etta och det krävdes upp till 31 överskrivningar för att få bort denna effekten. Dock är inte detta så särskilt relevant för moderna diskar som är så otroligt hög lagringsdensitet. Men eftersom OP inte skriver vad för diskar det rör sig om sant vill känna sig helt säker så finns det ingen anledning att inte köra efter en algoritm som tar runt dubbla tiden av att bara skriva nollor över hela disken.

Tilläggas kan även att utan fysisk förstörelse så kan fortfarande dåliga block utvinnas, då dessa sorteras bort av disken vid upptäckt och kan inte skrivas över igen av mjukvara. Sen hur stora oddsen är att utvinna någon användbar data ur dem är en annan femma...

Av Itasha

Nu är det ju försent redan men innan du börjat slå sönder dem hade du kunnat köra HardDriveEraser på den, skriver över hela hårddisken flertalet gånger enligt en framforskad algoritm, gör det i stort sett omöjligt att återskapa data från disken. Tar runt en halv dag kanske att köra.

Av Itasha

Har bara uppdaterat på min Acer W700P tablet (med W8 Pro) än så länge, fick finfint. Gillar inte att den installerade automatiskt dock när jag inte var vid tableten, tänk om batteriet hade tagit slut mitt under installationen... De gamla drivrutinerna fungerar fint och Acer har tydligen varit snabba och släppt nya drivrutiner med som jag inte hunnit installera än.

När det gäller min Clevo laptop så har jag laddat ner men inte installerat än. Den har W8 som uppdaterats till W8 Pro (Add feature i kontrollpanelen) genom en Dreamspark(MSDNAA)-nyckel jag hade, var inga problem att få uppdateringen i alla fall trots att jag använt en sådan nyckel.

Blev lurad på mitt lokala konto under installationen, var lite trött och kunde inte se något alternativ så jag antog att jag var tvungen att köra på med mitt MS-konto. Gör mig inte så mycket dock, är ju trots allt en tablet. På laptopen behåller jag nog mitt lokala dock.

Av Itasha

Snarare så kan accesstiden bli högre med Raid0, enda fördelen är högre överföringshastigheter men strömförbrukningen blir högre, risken för krångel blir högre och dessutom presterar 250GB-varianten av en Evo-disk i vissa fall dubbelt så bra som en 120GB vilket man kan se på Anandtechs test. Anledningen till detta är hur en SSD är uppbyggd, enkelt förklarat kan man nästan säga att det är två 120GB i raid inne i 250GB versionen.

Sen blir det förstås friare med en enda disk som du kanske använder som extradisk i framtiden när du skaffat något bättre, mer bökigt att då sitta med två extradiskar.

Av Itasha

Har Nexus 10 verkligen 16:10 i användbar skärmyta? Mig veterligen så är Android i grundutförande anpassat för 16:9, den extra ytan på höjden är troligtvis för mjukvaruknapparna som också räknas in i upplösningen.

Av Itasha

Finns en tråd på Swedroid där folk skriver om samma problem. Jag har inte testat på min platta, använder sällan lurar och gör jag så har jag en BT adapter som jag köpte för en hundring på Netonnet, fungerar perfekt. 😊

Av Itasha

Tack för tipsen, fast de är lite stora för mitt tilltänkta användningsområde. Vill ha det så intryckt som möjligt just eftersom det ska sitta i en surfplatta.

Av Itasha

Nano USB-minne med USB 3.0, finns det?

Har en USB 3.0-port på min Windows 8-surfplatta och skulle vilja ha ett USB-minne i nano-storlek i den för att utöka lagringen. Har hittat 32-64GB för resonabla priser med USB 2.0, men finns det något liknande med USB 3.0? Och då menar jag förstås med minneskretsar i hastighet som faktiskt har nytta av USB 3.0, eftersom USB 2.0 redan överstiger hastigheten på de flesta vanliga minneskretsar som används i microSD idag.

Misstänker att så ej är fallet, både 3.0 och snabb lagring lär öka problemen att trycka ihop det i den storleken. Men hör mig för ändå.