Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha

Sämsta uppdatering jag varit med om. Det som gjorde Firefox bra är nu borta. Dags att straffa skiten och svartlista alla Mozilla-domäner i våra globala proxies på företaget.

Av Itasha
Skrivet av mrqaffe:

Girighetens fula tryne, hoppas ingen köper de nyare spel de försöker tvinga på användarna genom att döda de gamla.
De kunde väl själva skapa en betaltjänst med samma funktion om de är så giriga.

Snarare Sweclockers som är giriga i detta fallet med fake news. Om man läser hela brevet som postats på första sidan av tråden i mitten så ser man att EA inte begär mer än rimligt. Vill man spela på de privathostade servrarna så får man köpa spelen, inte ladda ner dem gratis. Sen så är det självklart att man inte kan ha EA:s logo överallt om man inte är EA.

Av Itasha

Man måste inte använda en märkesverkstad för att behålla garantin, förbjudet enligt domstolsbeslut i Sverige att kräva det.

Har själv en ny Mazda som har 10 års garanti och ska in på första service nu i november. Får se vad Mazdaverkstan här i stan tar. Någon tusenlapp extra kan det vara värt att köra hos dem.

Av Itasha

Sony har ju faktiskt Chromecast inbyggt i sina TV så om Smart-TV-funktionerna börjar bli utdaterade så finns det alternativet kvar. Sen Android TV-appar bör ju bli fortsatt uppdaterade även framöver så även äldre TV får de nya uppdateringarna från Play Store.

Av Itasha

Rent spontant så om du använder det integrerade Realtek-skräpet till NIC i ditt moderkort så kan du pröva att byta ut det mot ett PCIe-kort från Intel.

Av Itasha

Skulle säga att det där är det bästa du kan få för pengarna. Det enda är väl att det är förra årets LG-panel i den. Vill du ha årets LG i samma klass kostar det väl ett par tusen till. Men ambilight i sig är ju något som många uppskattar. Sen mjukvara är väl både fördelar och nackdelar med Philips (Android) och LG (SmartOS)

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4141735

Den är också en bra deal, FALD med hög ljusstyrka. Men jag hade nog betalt de extra pengarna och tagit OLED.

Av Itasha

Tack för en fin artikel!

Av Itasha

Atea har duktigt folk i Västerås. Fujitsu finns med.

Av Itasha

Dom som spelar i Ultra 4K och vill ha 60 fps då? Inte för att det går att göra så mycket mer för datorn efter ett 1080 Ti...

Av Itasha

Ganska fin kampanj hos Tele2. Synd bara att man måste vara kund hos dem. Hur fungerar det med uppsägningar these days, kan man till exempel beställa en telefon (betald kontant) med abbonemang och sedan omedelbart säga upp abbet?

Av Itasha

Har hänt mig en gång att något kommit fram trasigt vid en Tradera-försäljning. En fläkt med belsyning som Schenker hade sönder. Inga dyra grejer och det var en juste köpare som utan krångel tog på sig reklamation till Schenker och det var inget mer med det. Rörde sig bara om ~3-400 kr dock.

Av Itasha
Skrivet av Anonymous FTW:

Fast han kanske inte är så gaggig att han förstår att en digitalbox kopplar man in med HDMI.

Använder folk digitalboxar idag? Det var ju bara någon grej som behövdes under en övergångsperiod till det digitala TV-nätet. Alla TV som säljs i Sverige idag stödjer vanlig svensk digital-TV och så har det varit länge. Enda anledningen att ha någon slags box är om man använder satellit-TV med egen dekoder eller har någon inspelningsbox för sitt kanalpaket. Du har inte en inspelningsbox bara för gratiskanalerna. De flesta TV idag har dessutom inspelning inbyggt samt kan dekoda nästan allting inklusive sådant som kräver CI-moduler och dylikt.

Hur som helst så har knappast den s.k. kontrollanten iaktagit någon digitalbox så det är knappast relevant för tråden.

Av Itasha

Kul tråd om sorgligt ämne.

Även om man tycker att det inte borde behövas så torde det vara ganska enkelt för TS att bara visa upp bilder på sina skärmar samt kvitto när de blev inköpta. Då finns det på svart och vitt att TS vid det tillfället ägde dessa.

For the lulz borde man ta med dem till rätten och kräva att den gaggiga gamlingen skulle få koppla in en antennkabel till dem för att bevisa det han påstår.

Av Itasha

Trevlig recension! Angående HDMI-begränsningen på 18 Gbps som tas upp i recensionen. När man spelar i 4K/60Hz, vad är generellt sett mest önskvärt av RGB+8-bit eller 10/12-bit+4:2:2 på en TV med 10-bitspanel?

Av Itasha

Detta har ju varit på g länge, vet inte om det blivit ännu striktare nu som någon skriver men när jag för några år sedan beställde lite kamerabatterier från DX så blev paketet avvisat när det skulle lämna Kina med flyg så de fick skicka det vattenvägen istället.

Av Itasha

Lite sugen på att beställa men känns som man kommer ångra sig ganska saftigt när Fallout 4 VR och Skyrim VR kommer och man inte kan lira dem med Oculus.

Av Itasha

Följande dator byggde jag själv nyligen för ~14,5k. Enda skillnaden är att jag har ett annat chassi (som inte finns på Inet) samt 1080 Ti med lite bättre "Super Jetstream". För att få ner priset väntade jag dock ut lite helgkampanjer och fick cashback på CPU+mobo. Fick mitt 1080 Ti (med mycket bra kylare) för 7400:-, känns betydligt mer prisvärt än t.ex. det 1080 du valt ut.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10550106/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10550106/

Av Itasha

Funderar på om man skulle ta och klocka sitt 1080 Ti Super Jetstream lite. Finns det några vanliga siffror som de flesta brukar kunna nå upp till? Vad ska man vara nöjd med på stockvolt?

Av Itasha

Hade någon kommit till det företag där jag jobbar och visat mig den sliden i ett förslag till uppgraderingar i någon av våra serverhallar hade jag sagt till honom att gå hem och kontaktat AMD istället.

Av Itasha
Skrivet av bran:

Mjo, men valet står ju (IMHO) mellan 10b RGB 4:4:4 @<30Hz och 4:2:2 ycbcr 60Hz.

madshi rekommenderar alltid RGB Full.

PS med rätt nvidia drivrutin och madVR .11 behöver man inte längre hålla på o mecka med Windows-togglen för HDR - madVR switchar automatiskt och skickar med metadatan till TVn (endast nvidia).

Intressant, det visste jag inte. Vad för inställningar ska man hålla sig till då? För stunden kör jag 4k@60 Hz med RGB (Full) och 8 Bit i drivisarna. Spelar och har ett 1080 Ti så 60 Hz är i högsta grad relevant. Vet att det finns en flik i MadVR för hur den ska hantera HDR, t.ex. passthrough m.m. Är det där man ska ställa in detta?

På tal om MadVR så håller jag på och experimenterar lite vad som är lämpligast att köra för algoritmer för att skala upp till 4K. Finns väl knappt några begränsningar med ett 1080 Ti men NGU verkar ge vettigast resultat overall.