Inlägg

Inlägg som coopish har skrivit i forumet
Av coopish
Skrivet av Wyver:

Hoppsan missade det när jag läste på mobilen, ursäkta mig.. det var min miss.

Kopierat från din länk från Socialstyrelsen "Säsongen med flest drabbade var 2017−2018 då drygt 1 100 personer avled, se
figur 3. Endast 68 av dessa personer (6 %) var under 65 år. " Hur. Går det ihop med Di länken som är till stora delar bakom vägg?

Vad vill du visa med det? Vet du hur många under 65år som avlidit i Sverige av covid19?

Av coopish
Skrivet av Wyver:

Det som jag inte kan förstå är hur någon kan tycka att Sveriges strategi är speciellt lyckad.
10ggr fler dödsfall än Norge, utan att beakta skillnaden i population, men endå..

Men det som jag tycker är mer allvarligt är:
29 207 bekräftade fall varav 3646 dödsfall.
Det betyder att 12,5% av de konstaterade fallen har dött.
Enligt mig är det ett kapitalt misslyckande och det går inte att skylla på att många bodde på ålderdomshem och dylikt...
Isf. Började det då, man inte kunde skydda de äldre.
Enligt mig borde någon ställa Tegnell och Regeringen den frågan är 12,5% acceptabelt

Du vet att Sverige i princip bara har testat dom som fått sjukhusvård och sjukhuspersonal? Dvs den % som fått allvarligaste symptomen. Hur många som blivit smittade vet man inte exakt ännu men det rör sej säkert om flera hundratusen(?)

Sen kan man inte bara jämföra länder rakt av utifrån siffror, alla länder hade olika mängd smittade i starten av pandemin innan man visste om det och börja införa restriktioner.

Men klart är att man misslyckats med äldreboenden/hemtjänst.

Av coopish
Skrivet av Beginner:

Får än idag klia mig i huvudet ett tag när jag kollar in lampköp med lumenstyrkor.

Tack för tålmodiga svar! Får ta panikbeslut om butikskalibrering eller ej medans jag hämtar tvn.

Tack. Men kan man ta i tvn, rutan vill säga och dra upp den ur kartongen? Vet inte hur "känslig" en oled"skärm" är......

Man ska inte trycka med fingrarna mot själva panelen den är rätt känslig.

https://www.youtube.com/watch?v=h8dnAzWvGf0

Så ska man packa upp den vilket också stod på kartongen när jag köpte min.

Av coopish

Du ska inte stå under "home" utan klicka fram så dina filmer syns till höger, då uppe till höger (under logga ut) ska du ha den knappen man kan ändra vy.

edit
https://support.plex.tv/articles/200392126-using-the-library-...
Längre ner ser du hur det ser ut med "Summary View" samt hur man ändrar det.

Av coopish
Skrivet av Jimsofie:

@coopish: Ja kanske det, var hittar jag den inställningen?

Öppna plex sen går du in på din film-genväg så du får upp alla filmer. Då har du uppe till höger en knapp man kan välja vilken vy plex ska visa filmerna.

Av coopish

Det går att ändra till Summary View, då ser man infotext om filmen. Om det är nåt sånt du menar?

Av coopish

Många bra serier blev det
Men ingen verkar nämnt The Haunting of Hill House en mycket bra serie, som är med på min lista över decenniets bästa!

Av coopish

Har dom sagt nåt om man får behålla sina extra 100Mbit som dom lagt till abonnemanget även efter ett nytt avtal med telia? Annars känns det som en rätt värdelös kompensation.

Av coopish
Skrivet av Gainsgoblin:

@Laxpudding: Nu hoppar jag in lite konstigt men tänkte jag måste fråga om du kommer formulera en guide till black friday även detta år? Står i startgroparna för en ny tv men man känner sig alltid så vilse när det gäller TV.

Valet QLED/OLED verkar inte helt lätt alla gånger.

Är film och tv-serier i hög kvalitet prioriterat så är valet lätt!

Av coopish

Tackar för input.

Av coopish

Skulle valt en OLED alla dar i veckan. Kolla hdtvtest's blindtest där var Samsung's Q90r efter i princip alla kategorier. Bästa tv blev LG C9. Men Panasonic och Sony's oled är bra/bättre på vissa aspekter så kanske kolla efter vad som passar dina behov bäst!

Av coopish

Samsung Galaxy S10 VS Note 10

Då dessa är i princip lika stora finns det någon anledning att välja S10 över Noten? Priset verkar även det ligga i samma spann.

Av coopish
Skrivet av _Merc_:

Tycker att deras döds siffra i slutet är Nog den svagaste delen av serien. Det finns inte nog med vetenskaplig data för att bekräfta över 4000 döda. Studier och uppföljningar på människor som blev utsatta för strålningen har inte gjorts.

Faktum med att betydligt fler dör av luftföroreningar av Kol och olja.

Vattenkraftverk dammar som har gett vika har dödat betydligt fler.

Vindkraft som folk tror är så ren producerar mer radioaktivt avfall än kärnkraften, då bi produkter i produktionen leder till det och för att inte nämna Mängden Kol och olja som går åt för att bygga mängden vindkraft som krävs för att ens komma upp i ett kärnkraftverk.

Sol kraft så som vindkraft tar upp för mycket yta och är ett hot emot arter om det byggs i industriellt syfte.

Dem borde ha lämnat någon notis om att nya generationer kärnkraftverk kommer att kunna använda det äldre bränslet som folk som inte är insatta kallar för avfall. Använda det igen och förbränna det mesta av det.
Argumentet för att inte bygga mer kärnkraft är Oansvarigt då människor emot kärnkraft hellre låter bränslet gå till spillo och slösa med den dyrbara energin. Och om nu det är så farligt varför inte bygga reaktorer som kan upparbeta det så det kanske bara är några hundra eller tusen år det måste ligga i förvar istället för fler hundratusen år.

Vad menar du? Dom säger att det är uppskattade siffror, dom tar även med den officiella dödssiffran och att den egentliga siffran får vi antagligen aldrig reda på. Vad menar du dom kunde skrivit annorlunda?

Av coopish
Skrivet av RedRiderSWE:

Kan faktist hålla med om att OLED definitvt är vägen att gå, men det kostar ju också en slant.

Jag har själv Q7an 65" modellen och är tyvärr inte helt nöjd. Finns ett STORT problem vid uppspelning av HDR material med undertexter som samsung mörkar. Hela skärmen flimmrar enormt och ändrar ljusstyrka, du kan se problemet här: https://www.youtube.com/watch?v=LxpsTIfBP8Q

Det finns en lång tråd om detta på samsungs forum, men de ger inga definitiva besked om fix: https://eu.community.samsung.com/t5/TV-Audio-Video/Brand-new-...

Vi har löst det genom att ändra undertextfärg till blå, och försöka undvika undertexter så långt det går. När man inte har några undertexten är bilden förträfflig, men fortfarande en bit kvar till OLED tyvärr

Jag upplever undertexter på min OLED som stundtals problematiskt i mörka scener också. Främst för att dom lyser upp så starkt mot väggar och tak så kontrasten i bilden blir sämre. Vet inte riktigt hur man kan undvika detta? Eller om det bara är jag som upplever det?

Annars håller jag med övriga att OLED är riktigt bra, aldrig varit så nöjd med en tv.

Av coopish
Skrivet av MinscS2:

@pandana Fin halmdocka du gjorde där.

Snarare så svarade Inet "Hej, gör så här för att skicka tillbaks det", varpå svaret blev "Nej det orkar jag inte, såvida ni inte ger mig pengarkompensation"

Man kanske ej har bil och bor en bit ifrån närmsta postombud. Så du anser att man ska ta 3 större paket en vardag när man troligtvis jobbar och transportera dessa paket till närmsta postombud bara för att ett företag vägrar skicka ett bud efter paketen? Även om man har bil så är det så tycker jag det är tveksamt att begära det.

Förstår ej problemet att Inet inte kan skicka bud efter grejerna borde vara hur lätt som helst för ett företag att ordna.

Av coopish
Skrivet av delidana:

Uppdatering: Det kom ut en tekniker från LG hem till mig och tittade på min tv. Han ska byta ut både panel och mainboard nästa vecka.
Återkommer när jobbet är utfört.

Får man fråga vad för material du tittar på? Mycket tv? Samt kör du standardinställningar med max ljusstyrka?

Skickades från m.sweclockers.com

Av coopish
Skrivet av rms73:

Är det fortfarande mycket problem med comhem, hade dom för många år sedan men bytte ganska fort.

Skrivet av Alliz89:

Beror nog mycket på vart i Sverige du befinner dig och om det gäller koaxnät eller fibernät.

Skickades från m.sweclockers.com

Det kommer och går kan jag säga. Har nu lite problem igen med uppkopplingen som funkat ett par år felfritt. Deras kundtjänst är hemsk samt extremt lång väntetider 20+ minuter.

Av coopish
Skrivet av AplAy:

Som tur var är det inte lag på att måsta använda Google Pay vid kassan!

Och nej, jag kommer inte att använda Google Pay. Jag klarar mig bra med kontanter, betalkort och banköverföring.

En fyrsiffrig kod kan jag allt offra mig vid varje betalning nu när jag ändå har slagit in den över 1337+ ggr i mitt liv.

Den som överlämnar sin personliga integritet till Google bara för att slippa en fyrsiffrig kod till ett chippat plastkort, ja, vad ska man säga?

Å andra sidan om man redan använder android så har väl de flesta redan ett konto för köp på google play.

Av coopish
Skrivet av Bosse78:

Må så vara. Tycker ändå att TV:n ska överleva att titta på nyhetsmorgon oavsett inställningar.

Fast nu vet man att oled är lite känsligare för inbränning då kan det yu vara klokt att göra en del inställningar för att minimera risken?

Av coopish

Jag är mest förundrad över att du fick en helt ny TV utbytt.