Inlägg

Inlägg som Karazhan har skrivit i forumet
Av Karazhan
Skrivet av aToria:

Oj, jag fick nyligen offert från en stabil firma i Stockholmsområdet för att byta tak med 8m hög ställning på en relativt stor kåk, byte av papp, läkt och betongpannor. 120k.

Klart att om man bor på en 600m2 herrgård med glaserade tegelpannor så drar det iväg, men då kan det vara värt att nämna det för kontext.

De bor i en villa i Umeå så absolut ingen herrgård. Hon bad om flera offerter som alla låg runt den summan. Jag var int einblandade i någon del då jag inte bor hemma så oklart varför priserna skiljer så mycket från stockholm

Av Karazhan

Föräldrarna bytte just tak, betalade 350 lax för kalaset. De har bott där i 35 år men utslaget blir det ju ändå 10.000 per år i underhåll för bara tak och det är inte inräknat allt annat underhåll de gjort på taket under dessa 35 år.

Av Karazhan

Tycker alltid det är lustigt med folk som säger att de väntar tills nästa generation för priserna nu är galna. Tror folk verkligen att priserna på nästa serie inte kommer vara minst lika galna?

Av Karazhan

Bryr mig inte nämnvärt, funktionalitet över form säger jag alltid. Har ett phtanek entho som är rätt så gammalt, runt 12 år nu tror jag men som jag inte tänkt byta ut då det fyller sin funktion. Har moddat det lite för bättre luftflöde men annars klarar den det mesta

Av Karazhan

Har ett PNY 4080 super, undrar också kring mellanskillnaden

Av Karazhan

Herregud, använder sig inte inet av checklistor? Ska aldrig vara ett problem när man bygger datorer i större skalor

Av Karazhan

Twitter är en mardröm, man blir bombarderad med de galnaste konspirationsteorierna och ai bilder som folk ärligt tror är på riktigt.

Av Karazhan

Ett helt solklart fall där EVGA ska stå för notan. Förvånad över hur många idioter det finns här på swec som hävdar annat.

1. Som slutkonsument kan man aldrig förväntas veta pinouts och hur de ändras efter revision och revision. Det man ska kunna veta är att man inte ska återanvända kablar från olika nättaggregat men om man får tillbaka ett som tillsynes är samma så är det en helt rimlig förväntan att det är samma. Hur många kan med handen på hjärtat säga vilka revisioner alla deras delar har?
2. Om det nu skulle vara uppenbart så bör EVGA varna om det i samband med att man skickar ett nytt. Men antagligen visste inte ens den supportperson som hanterade ärendet att det hade ändrats, så hur ska man förvänta sig att slutkonsumenten ska göra det om inte ens intern personal vet om det?
3. Att EVGA inte skickar med kablar skjuter över skulden än mer på EVGA. Då är förväntan från EVGA att man ska använda samma kablar för annars är ju produkten totalt obrukbar.

Det enda som kan rädda EVGA är om man refererat till någon manual eller liknande där detta faktiskt varnar om.

Av Karazhan
Skrivet av aragon:

ramlade in ett kickstarter projekt idag, version 2 av det som blivit min favoritmus.
<Uppladdad bildlänk>

Oj har en ny version kommit? Nice, har alltid velat pröva en sån men priset svider lite. Hur är den?

Av Karazhan
Skrivet av PeCe:

Med tanke på att tidigare inlägg/kommentarer i tråden handlar om köp av endast GPU (som säljaren i annonsen erbjuder löst till ett köp nu-pris på 18,500kr) så finns möjligheten att budet ifråga handlar om datorn exklusive GPU. Men visst kunde budgivaren om så är fallet varit tydligare med det.

Är väl egentligen inget som han postat i tråden som pekar på det och ha skriver för "datorn". Är lite som att säga att jag vill köpa bananer när jag menar äpplen och säga att jag kunde varit tydligare Skulle ändå vara ett galet skambud för ett 4090 strix.

Av Karazhan

Nu är det ju här för blocket men vi har kanske the mother of all skambud i våran egen marknad just nu. En dator innehållande 7800x3D + 4090 ROG Strix och han bjuder generösa 9.000 kalla hahaha

Av Karazhan

Bäst i klass under 500 är just nu thermalright peerless assassin

Av Karazhan

Project Hail Mary från författaren av The Martian.
En favoritbok helt klart. Kanske inte den starkaste storyn eller värld men bra vetenskapsdelar och en kamratskap som är helt underbar. 5/5 toasters

Håller just nu på att läsa the sword of kaigen och än så länge är jag inte fast. Känns som en konstig värld med samuraier som kan magi och jetplan men får se om det tar sig.

Väntar med spänning på nästa stormlight

Av Karazhan

Nej det är nog ingen fara för den som gjort misstaget. Rent lagligt kan netonnet helt enkelt be om varan tillbaka bara de betalar frakten då priset är så uppenbart lågt att man inte kan tro att det är en riktig prissättning. Nu kommer väl netonnet antagligen göra det då det är en så liten volym men rent lagligt så har de all rätt.

Av Karazhan

Tror internetcaféer är näst intill omöjligt i dagens sverige. Vi har ett i Uppsala men är i princip alltid öde

Av Karazhan

Finns det någon enhetshanterar du kan kolla i och se om datorn har flera drivrutiner installerade för samma skärm eller annan skärm som suttit i tidigare? pröva avinstallera dem.

Av Karazhan

Tycker min spacebar låter för högt och boven i dramat är upstroke på switchen, någon som vet en bra switch som har tyst upstroke? Och kan man köpa en enda switch? Vill inte byta min andra tangenter utan tycker det bara är spacebar som låter för högt.

Av Karazhan

Produkt: Grafikkort Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC 16GB
Länk: https://store.acer.com/sv-se/grafikkort-predator-bifrost-amd-...
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/c/grafikkort?114854=41188&532=41132&s...
Pris: 5 519,20 kr

Acer har 20% rabatt på allt, tror inte 7800 XT har varit billigare än så tidigare

Av Karazhan

Verkar som att ägaren finns här på swec om jag hittat rätt.

@Zajoxx

Av Karazhan

Saknade mitt low profile bord så tog helt enkelt bort undersidan på min pulsar barebone och kör direkt på PCBn på bordet haha. Har tapemodat den så är lite skydd men tycker ergonomin blir myck4et bättre när tangentbordet inte är så högt. Ångrar lite att jag köpte detta och istället byggt mitt eget från grunden men det får bli nästa gång. Har också satt på oringar vilket många verkar rynka på nästan till men upplever att jag får mer thock än innan och något tystare.