Inlägg

Inlägg som Langos har skrivit i forumet
Av Langos

Fog, du har inte tänkte på att om det planteras mer träd så binds det upp mer koldioxid? Det är inget krav att koldioxiden ska bindas upp för evigt...

Av Langos

Om dell planterade ett träd i ökenspridningszoner för varje dator de sålde skulle det nog göra skillnad. Smart PR-grej helt klart.

Av Langos

Jag skulle gärna pröjsa 1k för det där, helt ärligt, men en mus kunde ingå det håller jag med om.

Av Langos

Ja det ska de göra, Cooltek-agget kommer med en 24-pins ATX 2.02-kontakt och P4-kontakt. Jag har ett likadant agg och det fungerar fint. Lycka till!

Av Langos

Funkade inte att öppna i 7zip, antar att nedladdningen avbrutits. De finns inte på http://www.gameupdates.org/ ännu, underligt.

Av Langos

Som alla sagt tror jag, svaret är JA!

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nienithaur
Vore kanske ett plus om man kunde satsa lite mer på att göra strömsnåla arkitekturer också...

Som om det inte görs? Problemet är kanske att det inte är lätt att kombinera prestande och strömnålhet. Intel har iofs lyckats hyffsat med sina processorer till bärbara marknaden, orkar inte kolla vad de kostar. Vill du hemsk gärna har låg värmeutveckling får du väl underklocka...

Av Langos

Jag gillar min LiteOn DVD-brännare, den är tyst och varvar inte upp helt i onödan utan att sluta som min NEC gjorde...

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nuukeer
Ny menar multisync ? multisynd skulle inte sälja så bra i sverige tror jag hehe...

Jag skulle köpa det, om det var lagligt ^.^

Edit, fan va trött man bli på alla som skriver LED FTW, SSD FTW, SLI FTW, C2D FTW osv. Lika meningslöst som att skriva First!!1

Av Langos

Sweeet!

Av Langos

Det brukar stå på deras hemsida vilka betalningsmetoder de accepterar. Har du tur är det "Certified by Visa" som imo är det bästa sättet att betala på. Paypal suger så hårt...

Av Langos

Det besvarar ju inte frågan dock. Förutsatt att man har en kropp av koppar och en av aluminium, båda med samma form och area och båda tillförs en konstant effekt, vilken håller då lägst temperatur? Det gör kopparen eftersom den leder värme ut till ytan, där värmeutbytet med omgivningen ske, snabbare än vad aluminium gör.

Sedan kan man argumentera att kroppen är utformad på så vis att värmeledningen inte är den begränsande faktorn men isåfall borde båda kropparna hålla samma temperatur.

Av Langos

Hmm, det måste jag kolla upp men det finns säkert ett smart sätt att få vätskan att tryckas tillbaks till värmekällan genom att utnyttja övertrycket som uppstår vid värmekällan... hmm, interesting.

edit: Du har inte någon länk till en källa förresten?

Av Langos

Heatpipen fungerar som så att vätskan förångas vid värmekällan, t.ex processorn, och om det råder stationäritet så kommer omgivningen att ta upp lika stor effekt som pipen tar upp från processorn. När omgivningen tar upp energi från pipen kyls ångan ned och kondenserar, när den kondenserar sjunker trycket eftersom en vätska bara tar en bråkdel av den volym ångan tar upp. Alltså bildas ett undertryck där ångan kondenserar vilket gör att mer ånga strömmar dit och, eftersom omgivningen fortfarande tar upp engergi från pipen, kondenserar. Att bara ånga och ingen vätska dras till undertrycket beror på att om pipen är riktigt designad så är hålrummet i pipen så stort att ingen vätska dras med ångan utan rinner längs väggarna tillbaks till värmekällan där den förångas, stiger upp och kondenserar.

En heatpipe ska alltså helst vara monterad vertikalt upp från värmekällan så vätskan rinner/faller nedåt och ångan stiger uppåt.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrfisse
Vadå tror du att du ska göra dina egna heatpipes haha ? Det är inte bara ett ihåligt rör. Där finns en värmeflyttande vätska som går i en bana i heatpipen. Vätskan blir uppvärmd, förångas och förflyttar sig framåt/uppåt där den kyls ner och återgår till fast form sen fortsätter den cyklen så hela tiden. Tror inte du är kapabel att bygga en egen kylare som är mer effektiv än t.ex tuniq tower när du inte ens känner till en sådan enkel regel som att metall expanderar vid värmeexponering och vice versa. Skulle du mot förmodan vara det finns det en uppsjö av heatpipes att beställa (oftast avsedda för industriell användning) som har olika egenskaper och former.

Och den här koppar vs. aluminium diskussionen. Om 2 st kylare är identiskt utformade kommer den av koppar att ta upp och leda bort värme effektivare än den i aluminium.

Jag vet inte riktigt vem du pratar med men jag vet vad en heatpipe är och håller med dej, de är inte enkla att göra själv. Man kan nog lyckas göra en men det är väldigt svårt att få den att fungera i rätt temperaturintervall eftersom man måste kunna kontrollera trycket i pipen innan man förseglar den.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av R | |< |{
Skulle tro du ska ha solida heatpipes. Borra ett lite för litet hål i flänsen. kyl ner pipesena och värm flänsarna och montera ihop allt, dom när allt blir i rumstemp så sitter det fast hårt och bra

Vad menar du med "solida" heatpipes? Om de är solida, dvs inte ihåliga så är de inge heatpipes och därmed rätt värdelösa på att leda värme, iallafall jämfört med en riktig heatpipe. Du kanske menade något annat, my bad isåfall.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
Är det säkert? Jag vet inte varför ett material skulle överföra värme bättre än något annat till att annat medium men myten måste ju baseras på något. Kan det vara så att dom bara testat med två olika plåtar och konstaterat att aluminium var bättre och att detta då berådde på att aluminiumet som det ofta har hade en ojämn och alltså större yta? Facts please!

Vad jag vet är det bara ytstrukturen och ytans storlek som spelar någon roll. I viss mån kan även färgen inverka på värmeavgivningsförmågan men det är främst intressant vid högre temperaturer då värmeavgivning genom strålning är många gånger större än den genom konvektion. Min ståndpunkt i frågan är alltså att de båda avger värme lika bra förutsatt att deras ytstrukturer är lika.

Av Langos

Jag röstade "Nej, aldrig" eftersom jag aldrig överklockat på riktigt, jag gjorde några lama försök med min nuvarande processor men den är verkligen inte överklockningsvänlig. 200Mhz är allt jag lyckats med, å andra sidan sätter nog minnena stop ändå. Jag har väl tänkt skaffa ett C2D-system på sikt och overklocka det så min tid kommer säkert, jag ska inte glömma fläktarna dock

Av Langos

Håller med Barak, ökad värmeutveckling i sig spelar ingen roll, högre temperatur å andra sidan kan, kanske, ha någon negativ effekt på livslängden men jag tror inte på det förräns det har bevisats.

Av Langos

Infernaliskt meningslös pryl, skulle vara mer användbar om den kom integrerad i ett tangentbord av något slag.

Av Langos

rythm, ja, det borde fungera bättre, då kommer merparten av vätskan att kondensera vid kylflänsen och det som inte gör det kondenserar iallafall utanför chassit, som -=Mr_B=- säger kommer dock jämvikt att uppnås snabbt.