Inlägg

Inlägg som Langos har skrivit i forumet
Av Langos

Om det stämmer som MS säger att extrafunktioner som aero-kittet inte kommer kunna användas i piratkopierade versioner är det ju bara ett plus men om ultimate bara kommer kosta 2300 köper jag det nog...

edit: såg att det priset gäller för OEM-kunder, hur många av er berör det tro? Inte mej iallafall, inte så länge man måste köpa en satans Dell eller liknande för att få de priserna.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moire
mmm bara onödigt bättre med 1950 .. eller vänta på R600

Eller vänta på R700, det ryktas att hela R700-serien kommer vara modulär, dvs att antar kärnor kan variera från 2 till kanske 6 mellan low-end och high-end-korten, det kommer bli grejjer det. Ve och fasa för vattenkylningsblocken till sådana monster dock...

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sanosuke555
rätt bra rabatt ändå, 3 knappar kostade väl 1200 kronor i recensionen av den andra totalt onödiga prylen...

Verkligen den mest meningslösa produkten någonsin, vi ska kanske inte skratta än, det kanske blir en storsäljare när produkten fått mogna lite...

Av Langos

Jag har övervägt reserator 1 eller 2 men vill igentligen inte har någon utrustning utanför datorn om jag kan slippa det. Att sätta radiatorn i taket är väl ett alternativ antar jag eftersom det redan finns hål där men jag ser inte hur det kan göra någon skillnad om den sitter i taket eller om den sitter bak på chassit om man bortser från egenkonvektionen som borde vara minimal.

Av Langos

mx, tack!
Som jag förstår det finns det bara en version av PA160, dvs inga duo och tripple-fläktvarianter? Om den klarade 500W och dessutom vid låga luftflöden lyckades hålla bra temperaturer är saken biff, en C2D6600 + 8800GTS kommer aldrig överstiga 500W och därför borde EN enda PA160.1 duga. Klarar den jobbet betalar jag gärna 700dkr för den bara för att slippa såga i mitt chassi och ha två fläktar till kylningen.

Av Langos

Ljud är just vad jag vill undvika men jag har ingen lust att börja skära i mitt P180 eftersom jag troligtvis kommer sabba det. Jag är inte så extremt petig med temperaturerna, jag skulle kunna få bra kylning av den hårdvaran med luft men vill ha vattenkylning eftersom jag hoppas kunna göra det tystare, jag menar alltså att jag inte byter till vatten för temperaturernas skull. Det får kanske bli 2 stycken Cooltek-radiatorer då, 2 st thermochill blir på tok för dyrt även om de är bättre.

ThermoChill PA160.1 verkar passa bra för oss som prioriterar låg ljudnivå, right? Dyr som fanken dock...

Av Langos

Jag kommer aldrig fatta varför du klädde den fina trälådan med den där hundfilten. Först tänkte jag ljuddämpning, najs, men så satte du hemskheten på utsida, shame shame shame :/

Av Langos

Jag går och funderar på att skaffa vattenkylning till nästa dator jag bygger och undrar om det är möjligt att kyla en C2D 6600 + 8800GTS med t.ex EN ThermoChill PA160.1 eller en HW Labs Black Ice Xtreme, båda single 120 mm?
Om det inte är möjligt, kan man tänka sig att seriekoppla två single 120 mm radiatorer för ökad effekt eller bli tryckfallet för stort?

Tyckte inte det var lönt att starta en ny tråd för detta eftersom mitt bygge ändå ligger en bra bit fram i tiden.

Enligt petras är HW Labs Black Ice Xtreme designad för 3134 BTU/h vilket om jag räknat rätt blir ca 900W, är det verkligen möjligt och med vilken temperaturdifferans då?

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FuzzyDuck
Det är mycket möjligt att de till och med heter Seagate

Hahaha, p-skott i växthus någon?

Av Langos

Det känns inte så mycket som en fight eller ett krig, det är bara Intel som krigar med sig själv igentligen. AMD har fallit bakom rejält och deras roadmap tyder inte på mycket som kan placera dem på kartan igen. Den enda anledningen till att AMD fick en stund i rampljuset är för att Intel gjorde en gigantisk felsatsning på P4-arkitekturen och lämnade P3-strukturen bakom sig. Jag är inte någon fanboi av något slag, jag köper den processor som är bäst men något säger mej att det kommer bli Intel i mina kommande datorer för ett tag framöver...

Av Langos

Det krävs en man för att erkänna när han har fel...

Av Langos

Mitt 500W cooltek är tyst...

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av loler
"Den enda nackdelen med denna mus är att den optiska sensorn läser av underlagen även om musen lyfts från musmattan. När man spelar spel där man gör många stora svepande rörelser, som World of Warcraft exempelvis, blir det jobbigt att använda denna mus och tiden det tar att vänja sig är förhållandevis lång. Det är dock den enda nackdelen som vi ser det."

Så är det med alla möss

O RLY??? Min MX500 läser inte av underlaget om jag håller den mer än 5mm över musmattan så det du säger stämmer inte.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lord E

...om man hettar upp etanol till runt 70*C så förångas den, och det kan väl inte vara så stor skillnad mot glykol? Båda är ju spriter. I så fall skulle ju spriten vilja förångas inne i slangen om den kyler ned processor m.m. från 70+*C, och det är ju kanske inte så bra. I värsta fall skulle väl skiten lossna pga övertrycket...

Etandiol, kokpunkt 196- 198 grader C så det är nog ingen risk att det kokar, däremot kan det döda vissa bakterier men anti-alg-medel är nog bättre på det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lord E
Sant, glykol innehåller inget syre -> ingenting oxiderar

Det innehåller syre, Glykol = CH2(OH)CH2(OH), sedan att det är en stabil förening som troligtvis inte göra att systemet korroderar är en annan sak.

Gör som någon sa och köp anti-alg och anti-korrosion allt i ett, glykol är inte gjort för vattenkylning av datorer utan för att sänka fryspunkten på kylarvätskan i bilen.

Av Langos

Detta är något som theinquierer har reflekterat över för länge sedan och det är verkligen på tiden att man slipper de sabla pata-kablarna...

Av Langos

Jepp, lasertekniken är inget för oss som använder låg sens, jag håller mej nog till min MX500, min trotjänare

Av Langos

Kylkol var ett nytt ord för mej, man lever och lär. På din fråga har jag inget svar alls... någon annan som vet?

Av Langos

Jag skulle vilja rekomendera Coolteks 120 mm fläkt, endast 88 kr men den har bara 3-pinskontakt. Istället rekomenderar jag Nexus 120 mm som även finns i svart och vit.

Av Langos

Jag älskar swec för att folk låter en diskussion spåra ur men på ett bra sätt. Det är inte en massa "lolzor 1st post!!1"-skit utan folk spårar ur som om detta var Einsteins Tea-party, love it!

Av Langos

Tänkte också byta diod i fronten på min liteon dvd-brännare men kunde inte få av fronten, fick ge upp eftersom det kändes som om jag skulle slita sönder den.