Inlägg

Inlägg som Langos har skrivit i forumet
Av Langos

Kostade WinXP Pro 500 kr skulle jag köpa det, deal. Pröjsa 4k för ett OS vars tillverkare har mage att motverka alla andra aktörers initiativ och sedan whina när folk som inte längre har ett val att köra ett annat OS piratkopierar, no deal.

Av Langos

Kanske lönar sig att betala för en XP home (även om man vill har Pro men det kostar ju 2,5K)...

Av Langos

Vad är det för frontpanel med en 3:a på? Är det egenhändigt gjort? Om inte, vad gör den och finns den i svart? ^.^

Av Langos

Jag gillar P180 (har P180B). Mycket trevligt chassie och gott om plats. Andra förslag kan kanske vara Lian Li PC-6070, http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=858&session=cd89029...

Kostar några hundralappar mer än Antec P180 men snyggt är det. Jag har ingen erfarenhet av det dock så jag kan inte säga så mycket mer.

Av Langos

Jag tyckte det första var snyggast... ^.^

Av Langos

Spara pengarna och testa fläktarna som följer med på lägsta hastigheten, du kanske blir förvånad.

Av Langos

Tja, du sa det själv. Antec Performance One P180B. Den enda nackdelen är att powerknappen sitter innanför dörren...

Av Langos

Antec P180B!!

Annars gillar jag även

http://www.gtek.se/img_prod/TNN300.jpg

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av treeo
Men är dom där siliconkuddarna speciellt bra om man jämför med specifika hd-upphängare?

Sen är jag rädd för kabeldragningen i Antecen... Måste ju ha grymt långa kablar från nätagget. eller?

Det finns förlängningskablar att köpa på kjell&co för typ 70 kr. Antec-chassiet har helt klart bättre möjligheter att tystas än ett Lian Li. De är snygga men inte så värst tysta.

Pakar har tydligen inget Antec P180 så jag skulle inte lita på honom, jag har en Raptor i hårddiskvaggan i den nedre kammaren i P180 och den hörs inte alls. De tre TriCool-fläktarna som kommer med P180 är mycket tysta och på lägsta hastigheten hörs de inte. P180 har dessutom tre lager i alla väggar på chassit (inte botten och baksidan) som i sig dämpar en hel del ljud.

Av Langos

Smidigt att inga av de större bilderna fungerar, har någon annan det problemet?

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
exakt när är det användbart att scrolla 5000 sidor på några sekunder?

Clark Kent uppskattar det säkert, frågan är bara om skärmen hinner med..

Mm, jo, för om man scrollar 5000 sidor så är det nog för att läsa alla sidor...

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av Akke
LOL, har Herman haft fysik i skolan? Större yta = mindre friktion, jo tjena?

Friktionen är helt oberoende av ytan, såläng den "mindre ytan" har samma friktionskoefficient som den "större ytan" spelar det ingen roll. Det är vikten som påverkar friktionen, inte ytan.

Av Langos

Åhhhh va sugen jag blir på att köpa en spelare vars batteritid offrats på DRM-altaret. Kul dock att MS egna anställda rekomenderar folk att köra piratkopierad musik i spelaren framför deras eget alternativ.

Av Langos

Mitt första datorbygge; Jag skulle montera moderkortet på mobo-plåten men glömde en eller flera skruvar vilket jag upptäckte när jag skulle klämma i ramminnena. Jag hörde ett otäckt knakande/krasance ljud... Följden blir den att datorn, som trots allt fungerar, uppför sig som någonting utvecklingsstört. När man bootat upp datorn hade man ca 3 minuter på sig att starta ett program annars frös den helt. Den var så gott som inbrottssäker, men jävligt märklig. Det var bara jag som kunde använda den, bara jag som förstod den.

Av Langos

Nja, förhoppningsvis har jag inte behövt köpa nytt nätagg men du har kanske rätt. Fortsätt komma med förslag, det är allmänbildande.

Av Langos

Om du har aktiv kylning av nordbryggan kan det lika gärna vara det som väsnas. De där små 40mm fläktarna kan ibland snurra med 5000rpm vilket gör att de för en hel del väsen och kan låta helt extremt mycket om de är gamla och slitna.

Av Langos

Byta fläkt i nätagget?

Jag har just köpt ett nytt nätagg (bZerk 500 W ATX 2.2) och kom tyvärr på i efterhand att det är en glidlagrad fläkt i aggregatet. Inga problem ännu men glidlagrade fläktar är ju tyvärr kända för att ha lite kortare livstid än kullagrade sådana.

Så till min fråga; om jag en dag skulle vilja byta denna fläkt mot en annan 120mm fläkt, skulle det gå bra eller är det väldigt svårt? (lödning är i min mening svårt..) Skulle man kunna tänka sig att koppla in fläkten till en kabel utanför aggregatet istället för att koppla inte den på fläkthastighets-kontrollkortet?

Av Langos

Gick det inte att sätta tillbaks den tjocka fläkten i Nätagg+HDD-kammaren efter att du satt in nätagget? Jag vet att många har haft problem att få in nätagget utan att motera ut just den fläkten men det burkar gå bra att sätta tillbaks den igen.

Enligt SPCR så behöver man troligtvis inte ens ha fläkten vid hårddiskarna igång sålänge man har ett nätagg med hyfsad kylning. De menar dessutom att två fläktar i den övre kammaren är fullt tillräckligt för att kyla även rätt så varma komponenter. Av din sig att dömma skulle jag säga att du skulle klara dej med bara de två tricool-fläktarna som kommer med chassit, på medel eller låg hastighet. Troligtvis även helt utan fläkten i den nedre kammaren, såvida du inte har extraordinärt varma hårddiskar.

Av Langos

Frän skit. Jag tror inte att skogen försätts i större fara pga att några kameratillverkare börjar använda trä till sina skal. Det som där emot skadar skogen på lång sikt är regelmässigt uttag av grenar och toppar vid avverkning, det utarmar marken och sänker på sikt boniteten.

Skalet var riktigt snyggt, jag är trött på all plast och ibland tom på all borstad aluminium (!) så lite naturmaterial skulle inte skada.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nyrostad
Kör OS:et på en separat 15-20 Gb partition för att underlätta vid formatering, sen resten på en stor.

Dito, jag partionerar endast den disk med OS på för att kunna formatera enklare. Vem behöver dela upp lagringsutrymmet i en massa småbitar? Det har man ju mappar till :).

Maxtor Diamond 10 16mb cashe SATA 300 gig
- 50 gig OS + Program
- Resten Lagring
Samsung SpinPoint P120 SATA 250 gig
- En enda partition

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Jag har svarat i denna typ av trådar flera gånger, är det så konstigt att jag tröttnar på dem?
Jag vet att det inte är någon mening med svaret men någon gång kan ju folk lära sig att söka istället för att lita på folks goda vilja att svara.

Om du nu fått nog med att svara på nybörjarnas frågor kanske du bara kan släppa det och låta någon annan vänlig själ göra det istället för att startar en liten dispyt om ingenting.

Av Langos

Jag nominerar Decepticon med sitt ALU-chassi, åhhh va snyggt! http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=5...