Inlägg

Inlägg som S2 har skrivit i forumet
Av S2

Jag kommer att köpa ett ASUS GTX680 DCII, men det blir nog till hösten...

Av S2
Skrivet av Viaz:

Jag ska köpa ett 680 kort men undrar bara, är det värt att köpa nu eller vänta tills det kommer bättre kylarsystem än referenskylare?
Kommer bara ha ett kort i datorn.

Jag väntar mer än gärna på ASUS GTX680 med DCII kylare. Har ett 570 DCII, och max temp vid spel har hittills varit 53°, så det finns mycket kvar att hämta...

Av S2

Siffrorna låter ganska vettiga.

Skulle jag som grafikkorttillverkare ta fram ett nytt kort så kan jag ju inte göra det sämre än konkurrenten... AMD/ATI gjorde ju samma sak med 7970 när de gjorde det bättre än GTX580.

I och med att lanseringstiden inte är samtidigt, så kommer alltid en tillverkare ha övertaget till konkurrenten lanserar sitt kort.

Av S2
Skrivet av tkoop1:

dom va billiga så de spelar ingen roll jag gör de försiktigt i värsta fall får jag väll köpa nya minnen...

men nån som vet exakt hur många cm dom kan va?

Du kan ju alltid köpa Vengeance 2x4 gb LP (Low Profile)

Av S2
Skrivet av Callezzon:

är P8Z77-V Deluxe efterföljaren till P8P67 Deluxe? eller är jag helt ute och cyklar nu?

P8Z77-V Deluxe är väl ersättaren till P8Z68-V Deluxe, vilken nog var ersättaren till P8P67 Deluxe.

Av S2

Uppgradering av grafikkort

Hej på er.

Sitter med datorn i min fotnot, och funderar på hur jag skall göra för att spela BF3 bättre, än med mitt GTX260 SC216.

Har några alternativ att välja på:

Köpa ett GTX560Ti 448 för ca 2500 kr, och byta dator när grafikkortet inte håller måttet längre. Ju högre upp i jag klättrar i GTX trädet ju längre håller det (och självklart blir det dyrare). Kan tänka mig GTX570 GTX580, och även ett Matrix GTX580.

Frågan är då hur länge min Q9550 med 4 GB DDR3 Ram håller i prestandad? När tror ni jag skulle behöva byta? Eftersom nästa MB kommer att vara ett PCI-E 3.x så vill jag ju självklart uppgradera grafikkortet när jag byta MB nästa gång.

/ Stefan.

Av S2

Var du i butik eller gjorde du bytet över nätet? Om man köper varor över internet så har man 14 dagars ångerrätt. I butik tror jag det är 7 dagar.

/ Stefan.

Av S2
Skrivet av Candlelighter:

Ok det blev lite lätt överflödigt där ett tag med alla tips, engagemanget uppskattas. Vad jag gjort so far är att jag gjorde ett stabilitetstest på GPU:n via msi kombustor, antar att man ska låta dom gå ett tag men efter 25min så höll den fortfarande på utan problem.

Jag har mixat lite med core voltage i MSI afterburner, har inte hunnit testa om det hjälper än.

Det verkar vara en populär tendens att skylla på mitt moderkort, vilket inte är oacceptabelt då det är den äldsta komponenten i mitt bygge, använder två pci-e kablar som jag kopplat till grafikkortets 2x6 portar.
Liten uppdatering bara att jag lever och prövar olika tips, men det är lite som att skjuta i mörkret känner jag.

Jag tror fortfarande på minnerna. Exakt vilka minnen har du? Det står bara 4 Gb DDR3 i din signatur.

Har du alltid haft problemet? Om du låter datorn står på en hel dag, hänger den sig då? Hänger den sig oftare om du har fler program i gång när du spelar?

/ Stefan

Av S2
Skrivet av _MmattiasS_:

+1

Bf3 startar du väl också med ikonen? själv har jag inte haft uppe origin-fönstret sen jag installerade.

Med den ikonen startar du din webbläsare, där du väljer vilket mode du vill köra.

/ Stefan.

Av S2

Jag har samma problem som dig, men inte lika ofta nu. Har skrivit det i en annan tråd, men jag skriver det igen.

Köpte ett ASUS P5E3 Deluxe kort för några år sedan, och läst QVL (Qualified Vendor List) för att jag visste att DDR3 minnerna är väldigt känsliga. De jag köpte fanns med, och under 1 - 1½ år hängde sig dator väldigt ofta när jag spelade COD: MW2. Precis som du kunde jag spela allt i från 2 minuter upp till en timme. Hade ingen aning om vad det kunde vara.

Efter 1½ år tyckte jag att 4 GB var för lite och ville utöka till 8 GB, och eftersom minnerna fortfarande såldes nya från butik, så slog jag till... Det första jag så var att minnerna hade olika voltspänning. De första låg på 1.7 V och den nya låg på 1.5 V. Tänkte att det inte skulle fungera, för vilken spänning skulle jag välja. Försökte skicka tillbaka dem, men det hade gått för lång tid efter köpte. Så de låg på hylla i 3 månader och bara skrek till mig vilken dåligt köp jag gjort...

Efter 3 månader så fick jag min ett ryck, och tänkte bära eller brista! Jag tryckte i minnerna, körde med Auto inställningar i BIOS och det fungerade kanske något sämre med 8 GB. Jag började skriva i Corsair Corsair forum, och fick ganska snabbt veta att man inte kunde sätta i 2 st 4 GB kit i datorn. Skulle man h a8 GB så skall det vara ett matchat kit från Corsair. Dessutom om man skulle ha 4 stycken minnes moduler, så har man större chans att det fungerar om man går ner ett minnes steg, dvs från 1333 MHz till 106 MHz i mitt fall.

Fick lite uppgifter från en medlem på Corsairs forum. Jag skulle köra tester på minnerna, med programmet Memtest86+. Med 8 GB installerat så gick det inte så bra (om jag kommer ihåg rätt). Efter det började jag labba med platserna. Gamla i A1&A2 nya i B1&B2, byte sedan men utan förbättrat resultat. Var inne i BIOS och ändrade inställningar mm. När jag gjort lite tester på 4 GB och sedan de andra 4 GB, så märkte jag att timingen på minnerna inte stämde, trots att det var exakt samma minnen jag hade köpt senast. De gamla minnerna hade följande timing: 9-9-9-24-4-60-10-5 och de nya hade följande timing: 9-9-9-24-5-74-10-5. Jag provade de gamla minnerna med de samma timing som de nya, och jag fick mindre antal frysningar. Testade även 8 GB med nya men fick det inte stabilt nog.

Dock skall jag säga att jag inte har löst problemet helt, men jag har reducerat antal frysningar av datorn, och jag kan spela BFBC2, MOH, och BF3 i flera timmar utan några frysningar. Det kanske händer 2-3 gånger per månad. Jag kör med de nya minnerna, och allt i BIOS står på Auto. Som jag skrev längre upp så har ASUS tagit bort TW3X4G1333C9DHX i den uppdaterade QVL listan. Kanske för att många har problem med dem, vad vet jag, men de är i alla fall bort ur listan.

Nu har jag två väga att gå. Antigen köpa nya minnen som finns med i QVL, eller köpa ett bättre begagnat MB. Har kollat i QVL lista för P5Q3 Deluxe, och där finns mina minnen med, fast det är ju inga garantier för att de fungerar 100 %-igt. Jag har P5E3 Deluxe, och efter det kom P5K3 Deluxe och sedan P5Q3 Deluxe...

Referens länkar:
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=84174
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=92388

/ Stefan.

Av S2
Skrivet av snozan:

Du startar genom att klicka på ikonen (de kommer starta steam automatiskt)

Helt ok, så länge spelet är startat så går det snabbare att byta mode och banor hoppas jag. BF3, avslutas spelet och man måste starta upp det igen om man skall byta mode, eller bana.

Av S2

Någon som har installerat COD: MW3?

Startar man spelet med ikon på skrivbordet, eller är det på kassa sätt som BF3? (Origin, webläsare...)

Av S2
Skrivet av milky81:

Har nu kollat på Corsairs hemsida istället där det står "Guaranteed functionality blablabla" i deras listor och där är mitt moderkort med så enligt Corsair så ska det minnet fungera fint med det moderkortet. Phu

Men är det din kompis dator med P8P67 som hänger sig eller är det din?

Det är min dator med ASUS P5Q3 Deluxe kortet som hänger sig.

Min kompis har inga som helst problem, har endast starta om sig pga av windows update, de senaste 6 månaderna.

Tyvärr skall du inte kolla p Corsair hemsidan. Vill du ha 100% kompatibilitet så måste minnerna vara med i ASUS QVL lista.

Av S2
Skrivet av tcntad:

1. Battlefield 3 är ett skitbra och kul spel.
2 Origin är nog det sämsta skit som finns.

Kunde inte sagt det bättre själv.

Jag förstår inte varför Origin skulle blandas in... Jag köper inte att man alltid har de senaste uppdateringarna, för det fungerade jättebra med att få uppdateringarna i BFBC2. Däremot så kan jag förstå om man vill undvika fuskprogram mm. Men det är ingen som sagt att Origin söker efter just detta.

Och sedan att man skall använda webbläsaren till att välja spel är väldigt dåligt oxå. Man får en bättre översyn över vad sina kompisar tar för medaljer och vilka gadgets det får, men vad gör det för nytta? Om nu man lyckats göra ett av det bästa spelen, så kan man göra garanterat göra ett interface i spelet med samma funktioner. Battlelog är Facebook, fast bara info om BF3.

Tycker att det är väldigt dåligt att man måste stänga av spelet när man skall gå till en annan server. Tar mycket längre tid att starta, än om man skulle byta bana i BFBC2.

Så för att avsluta mitt gnäll: Visst fanns det saker man kunde förbättra i BFBC2, men man har prioriterat fel saker som man skall förbättra. Och vissa av det sakerna som "har förbättrat" har blivit sämre i min mening. Tex. Origin, webgränsnittet, unlooks.

Av S2
Skrivet av milky81:

Jag har googlat runt lite. Det är en del som har liknande problem med detta moderkortet och det verkar som att man ska köra en CMOS återställning efter man flashat BIOS, det gjorde aldrig jag. Ska prova det när jag kommer hem.

Jag har kollat igenom listorna här för QVL men där finns tyvärr inte mina stickor med, däremot har de med en jäkla massa andra corsair minnen där nån enstaka ser ut att ha samma specs men inte rätt modellbeteckning. Är det jättekänsligt med sånt nu för tiden? Innan var det mest viktigt att moderkortet stödde PC- 12800 o.s.v eller har jag bara haft tur förr?
http://www.asus.com/Motherboards/Int...P8P67_PRO/#MSL

@S2 - har du samma moderkort som jag eller?

Både ja och nej på den frågan.

Satte ihop en dator till min kompis med bla. följande komponenter (Lusläste QVL för att vara 100% säker att minnerna skulle fungera).
ASUS P8P67 PRO B3 P67 S-1155 ATX
CORSAIR 8GB DDR3 XMS3 INTEL I5/I7 PC12800 1600MHZ (4X2GB)

På frågan om det är viktigt att minnerna skall vara med i QVL, så får jag säga, JA - Det är väldigt viktigt!!!
DDR2 minnen är inte alls lika känsliga.

Själv har jag ett P5E3 Deluxe, med CORSAIR 4GB DDR3 XMS3 DHX PC10600 1333MHZ CL9 (2X2GB).

Köpte även ett par till för jag ville ha 8 GB, men mixa minnen som inte är matchade av Corsair är inte att rekommendera. Har ett par över om någon är intresserad.

Av S2

Hej

Jag har ett liknande problem med min dator. Den hänger sig då och då...

Från börja var det minnerna som jag köpte med i QVL-filen (Qualified Vendor List), men nu har de reducerat antalet minnen som är godkänna. Antagligen så har de upptäckt att det inte fungerar till 100%...

Är dina minnen med i QVL?

/ Stefan.

Av S2
Skrivet av Hymer:

Gnäll gnäll gnäll. Kan inte vara kul att vara spelutvecklare.

Då finns det ju utrymme för att förbättre spelet.

Har inte spelat så mycket, men Repair tool var ju ett skämt... Det går på en bråkdel av en sekund att få upp fordonet till hundra procent igen. I BFBC2 tog det i alla fall några sekunder...

/ Stefan.

Av S2

Sitter med en 3 år gammal 22" Samsung 226CW, som jag är supernöjd med. Fick dock ett tips av en arbetskamrat att kolla in denna skärm...

SAMSUNG SYNCMASTER P2770FH 27" WIDE TFT BLACK Länk: http://new.dustin.se/samsung-syncmaster-p2770fh-27-wide-tft-b...

Av S2
Skrivet av zzcool:

vet inte när jag får dem men det står att han ska betala mig 2000.kr i skadestånd med ränta vet inte riktigt hur ränta fungerar så det är bara att vänta och se vad som händer

Hoppas du får tillbaka pengarna. Har han inga pengar, så kommer ärendet gå till Brottsoffermyndigheten. Kan han inte betala inom en viss tid, så kommer ärendet gå över till Kronofogdemyndigheten. De kommer att göra en utmätning på hans inkomst och kapital. Du kommer få hem ett papper hur du skall agera.

Men du måste lära dig att avsluta dina meningar med punkt. Och börja en mening med STORA bokstäver. Det var väldigt svårt att följa dina inlägg. Sedan att du har svårt att stava är inget större problem, man förstår vad du skriver.

Av S2

Separat luftintag för CPU-fläkt?

Hej

Har läst masssa tester on Antec P180. Det enda jag saknar är ett luftintag på sidan för CPU fläkten, eller kan någon överbevisa mig att den inte behövs...

Rent logiskt så borde det bli bättre med ett luftintag på sidan precis ovanför CPU-fläkten, men en tunnel som man ställer in beroende på vilken fläkt man har. Fläkten suger in och kyler, och den mesta luften försvinner ut genom fläkten på ovansidan.

Tacksam för svar.