Inlägg

Inlägg som armind har skrivit i forumet
Av armind

MX Revolution

Av armind

köp begagnat...

Av armind
Skrivet av foppson:

Netgear 3500L kan du nog göra vad som helst med om du kör tomato eller DD-wrt, övertygad att du skulle kunna konfigurera dom som både AP och router, 4st Gbit portar 300Mbit trådlöst, priset är bra på dustin just nu, tror det var under 700:- st.

För 700kr så hittar du ingen switch och accesspunkt för, Accesspunkter brukar kosta skjortan om man jämför med en trådlös router vilka man till 95% kan konfigurera till AP/switch genom att stänga av DHCP.

På vissa routrar kan man konfa WAN-porten så att den blir LAN, vips så har man 5 GB portar.

Tror den nyaste original firmware till 3500L har ökat max antal samtidiga anslutningar till 4096st

Skrivet av sYph:

Många Linksys-modeller och vissa Netgear-modeller av routrar kan man slänga in DD-WRT på, där kan man konfigurera om apparaterna till accesspunkter istället, då får man en AP med inbyggd switch, man sparar då ett par kronor igenom att köpa en apparat istället för två.
Kan vara lite bökigt att konfigurera, hade lite problem med en Linksys WRT-54G men det löste sig efter lite pillande.

Kan väl säga att jag inte ska modifiera något. Allt är egentligen för företaget så garantier är viktiga att de behålls. Ska bara kopplas in och köras. Jag behöver rätt utrustning inte något som jag ska behöva mixtra med för att få det bra...

Av armind

Nätverk mellan två hus med backup:er i båda husen!

Hej

Ska bygga ett nätverk som ska täcka två hus. Går redan en nätverkssladd(CAT5) mellan husen i ett rör under marken. Båda husen ska ha en varsin backup(NAS-server) som ska kunna kopiera och spegla varandras data. Det ena huset ska ha en router med bra trådlös täckning och 4st 1GB portar. Det andra ska ha en typ av switch/accesspoint med trådlös täckning och 4st 1GB portar.

Ska jag kanske byta ut kabeln mellan huset till en CAT6 istället? Ena huset har internet det andra får internet genom sladden.

Behöver hjälp med att få NAS-servrarna att spegla varandras data utan att störa trafiken när man tankar osv.
Sen ska jag även dela upp utrymmet på hårddiskarna så att alla i husen får en del var med lösenord som skydd och en bit som ska vara gemensam för alla. Totalt kommer det finnas 4TB utrymme för alla användare.

Jag behöver:

1. 2 styck liknande NAS-servrar. Ska klara hårddiskar på 2TB och ha plats för 2 hårddiskar. Så bra prestanda som möjligt per NAS-server! Max 3000Kr/stycket!

2. 1 styck router som ska klara många samtidiga anslutningar(när man laddar ner via utorrent*), Den ska ha 4 st 1GB portar och bra täckning för det trådlösa. Max 1300kr!

3. 1 styck Switch/accesspoint som också ska klara många samtidiga anslutningar(*). Behöver inte vara den allra bästa på trådlöst men man ska ha möjlighet att koppla upp sig trådlöst på den. 4 portar 1GB trådat är ett måste! Max 800kr

4. 4 stycken hårddiskar anpassade för att vara på hela tiden! Pris per hårddisk så billigt som möjligt! Går en sönder byter man bara ut den.

Tackar alla som hjälper till!

Mvh

Av armind

Svart HTPC, Lite spel, Mycket film/musik, ca 7500Kr

Hej

Behöver hjälp med hårdvaran/chassit till en svart HTPC!

Den ska klara av högupplöst film! Man ska kunna spela spel på den men behöver inte vara det allra dyraste grafikkortet. Något mittemellan. Max 7500Kr!

Mvh

Av armind

Snygg 22' Skärm, ca 3000Kr

Hej

Behöver hjälp med att hitta en snygg skärm som ska stå i hallen i huset. Ska vara en design skärm och kosta max 3000Kr. Bildkvalitén måste också vara på topp! Ska vara en tunn skärm(LED?)Allt annat är oviktigt.

Mvh

Av armind
Skrivet av Duveke:

www.24seven.nu

Köpte en 12cm flexibel därifrån. Tror det kostade 155kr allt som allt. Dom har även annonser på Tradera.

Ingen seriös sida tycks det vara...

Skrivet av Ant3:

Är de skillnad på Crossfire och SLI bryggor?

Jag har en mjuk brygga här med 62mm mellan hålen i kontakterna men de står bara ASUS på den.

Använder du din brygga? Skulle gärna vilja ha den!

Av armind

Flexibel SLI brygga

Har en gammal dator med ett 8800GTS och fick ett 8800GTS till som jag tänkt köra med i datorn. Nu är det så att jag inte har någon SLI brygga och hittar ingen som direkt passar mig. Behöver en som det är minst 6 cm mellan kontakterna. Tycker det är lite omöjligt att hitta. Någon som vet vart det finns?

Av armind

Ny spel dator 10000Kr. Enbart hårdvaran!

Ska bygga en ny dator till en kompis och behöver hjälp med det bästa för enbart spel! Summan för hårdvaran är 10000Kr. Chassi(inte det i siqn:en utan ett större) har han redan. Intel är att föredra!

Mvh

Armind

Av armind
Skrivet av adriankarlsson:

Detta är ju dock inte en överblicksbild mer än en ren chassi-bild. Efterfrågar en "Detta är min hörna"-bild om möjligt då man fatkiskt ser chassit i jämnförelse med allt annat.

Imageshack - p1020866z.jpg - Uploaded by mahimahimahi

Av armind
Skrivet av anders.149:

Det ser rätt läckert ut med H50 och slim-fläkt faktiskt.

Hur går det med ditt bygge? Väntar fortfarande på chassi?

Japp väntar fortfarande på chassit...:/

Av armind

Ha! Det är så vi gillar att se den! XD

Av armind
Skrivet av anon144676:

Det han menade var att han inte kunde skriva å ä ö tror jag..

Tror jag också ^^...

Av armind
Skrivet av Henrikfotograf:

Ser ut att va ett fran gigabyte? (skriver fran San Francisco sa ni vet )

您好,我寫的中國 (Skriver från Kina så att du vet)

OT: Ska väl inte spela roll när det är kylarna som är olika medan kretskortet är detsamma.

Av armind
Skrivet av adriankarlsson:

Förlåt om jag bumpar gammal tråd. Har du lust att posta en helhetsbild så man ser hur stor plats denna tar på skrivbordet?

Anyone own a Lian Li PC-Q08B? - Overclock.net - Overclocking.net

Av armind

Jag jobbar ihop det! Sen går jag till den här sidan och investerar i det: Guld

Av armind
Skrivet av mr_sQuinty:

Det är en sak om ett nätagg klarar av en viss belastning , en annan femma hur mycket det får arbeta/låter.
Jag personligen kör hellre med ett "förstort" som går på halvfart än ett "lagomt" som går på högvarv

Håller med där! Man köper ju kraftigare för att dom ska kunna arbeta mindre och låta mindre. Lätt att köpa ett billigt med mindre watt för att köra det i nästan full kapacitet med hög ljudnivå...

Av armind

Nice mini -itx nästa!

Av armind

Då väntar jag på ASUS Rampage III Mini-ITX! XD

Av armind
Skrivet av Roger W:

illya, har du satt fläkten på H50:n på att blåsa in eller ut ur lådan?

Jag har en känsla av att om du har att den att blåsa ut, så blir den mer effektiv om du sätter H50:n mot ytterplåten, istället för att fläkten sitter där "ytterst". (plus att det borde bli marginellt tystare)

Har du den att blåsa inåt så känns det som du har ganska mycket övertryck i lådan... Fast det kanske inte är så dumt i och för sig... Dock viss risk att värmen inte "hittar ut", så det blir värmefickor på nåra ställen i burken.

Grymt intressant låda, och kul att få svart på vitt att H50:n går in! (även om det förstås är lite synd att den blir så blockad av agget) Tack för bilderna

Lådan ger dock på bilderna ett litet större intryck än jag trott hitills...
Jag har mest på skoj beställt en GMC Toast (vet inte ens vad jag ska bygga i den) och jag undrar om den faktiskt kanske ger ett ungefär lika stort intryck? Vi får se när/om den väl landar

Väldigt svårt att tro att det skulle bli tryck om man väljer att blåsa inåt. Hela baksidan är ju utstansad med hål.