Inlägg

Inlägg som toj_ts har skrivit i forumet
Av toj_ts
Citat:

#ifdef ENVIRONMENT64

Är det tanken att göra olika builds av programmet för olika install typer av lol? kan inte dessa koller göras runtime för att bestämma vilka filer som ska hämtas etc (alternativt att override:a med flaggor också)?

Du har heller ingen felhantering egentligen.

Av toj_ts
Skrivet av Threepwood:

Oj sen med svar.

Jo visst uppfyler jag "kraven" på spelet men jag har upplevt tidigare på spel att för att kunna spela så måste man sänka ner settings till noll och då ser allt förjävligt ut och gör spelet mindre roligt att spela då kännslan försvinner.

toj_ts: vad för settings kör du med när du spelar då? Kan du ha bra så spelet ser snyggt ut eller det kanske inte skilljer allt för mycke?

Körde väl det mesta på lägsta (bara för att det är vad jag är van vid med ett budgetkort för grafiken) och upplösning 1024x768 på en gammal go 17". Jag tyckte att känslan följde med ändå och upplevde det som snyggt nog (iof ser man inte alla detaljer på en sådan liten upplösning). Den auto detect:a typ medium quality på 1280x1024 tror jag som jag körde på först (utan problem med generellt dålig FPS eller liknande). Men jag drog ner när det tog sådan lång tid o ladda. Jag tror inte vann mycket på det. Mitt problem var RAM vilket gjorde att det tog lång tid att ladda samt att det blev mini-pauser för att ladda in när nya saker utforskades på kartan.

Av toj_ts

Jag tänkte bara säga (om någon annan letar efter svar) att jag körde på min Core 2 Duo / GT520 / 2GB RAM / ingen SSD. Det var extremt långsamt att ladda men spelade okej efter minuter av laddning (skojar inte!). Jag tryckte in 2GB till i den gamla burken (från en annan äldre maskin) och då gick det snabbare att ladda (som andra spel).

Av toj_ts

läcker arp WAN -> LAN

Comhem verkar skicka broadcast ARP request från sina gateways. Det är helt okej att göra.

Problemet jag har är att dessa ARP går igenom modemet (ja, jag kör det faktiskt i router läge ej bryggat!). Det är ett CG3700.
Problemet är att mitt LAN har switchar som blinkar hela dagarna. Jag förstår inte varför och trodde jag hade något ont program.
Men sniffade trafiken och ser en massa ARP request.

"Who has 83.250.xxx.yyy? Tell 83 250.zzz.1"

. . . and so on . . .

Jag har letat runt som en tok för att hitta någon inställning i modemet som är felinställt. För så här ska de väl inte vara om man kör den som router?
Är det någon som har någon lösning?

Av toj_ts
Skrivet av reflect:

Vad har du pluggat för kurser?

På program (datateknik; mattematik, programmering, nätverk, säkerhet), samt några ej programrelaterade. Lärde mig mest från de mer teoretiska kurserna och mer att koda hemma.

Skickades från m.sweclockers.com

Av toj_ts

systemutvecklare - 7 år

1. Hur ser en genomsnittlig dag ut rent organisatoriskt?

Åker till jobbet, kollar av eventuella möten som ska ske under dagen.
Jag går en runda och kollar av vad övriga håller på med och säger hej. Kanske fastnar jag någonstans i 10-15 minuter för att hjälpa eller prata igenom något. Arbetar fram till lunch med olika pounkter.
Sedan går jag ut för lunch oftast. Det kan bli lite snack om saker efter lunch angående något verktyg eller bugg och kanske fastnar hos någon annan en stund.
Återkommer till min plats och arbetar vidare med aktuella punkter precis som innan lunch.

2. Vad gör du på jobbet, vad arbetar du med och var förväntas göras per dag (rader kod etc.).

Rättar fel, kodar nya funktioner, utvecklar interna verktyg, utvecklar automatiska tester, underhåll av testmiljöer, tekniskt stöd för kund.

3. Vad finns det för förväntningar på juniora utvecklare, dvs. sådana som mig t.ex. som snart kommer finnas tillgänglig för arbetsmarknaden – är stressad över att komma ut då jag känner att jag kan en del - men fortfarande så försvinnande lite mot allt som finns att lära, lite ångest rentutav – skulle därför vara skönt att få lite konkreta fakta kring detta.

Ta till sig information. Inte vara rädd att komma med egna idéer. Att kunna samverka bra i olika grupper. Grundläggande förståelse för termer inom programmering/datalogi. stack, array, lista, cache, kö, pekare, ...etc...

4. Vilka språk använder du?

C, Python, APL, C++, shell-script, C#, Java, Lua (leker ibland med lite olika språk). Det beror på vad som är bäst just då.

5. Lön, högst frivilligt men intressant att se hur ni ligger till.

lite under 40k

6. Tips för mig som student, vad kan jag fokusera extra på under min studietid för att ha en fördel när jag sedan börjar söka jobb?

Kolla på olika utvecklingsverktyg som finns. Alltid bonus att kunna lite om vardagliga verktyg (versionshantering, ärendehantering, kodgranskning, diff, editorer). Kanske visa upp något du gjort eller arbetat med. Kanske något open source projekt som du skickat in någon rättning eller feature till? Det visar att man kan ta till sig information vilket är en viktig del i att lära upp någon ny.

Av toj_ts

Sikuli

Jag tycker du ska prova med Sikuli vilket kan göra en hel del. Det går både att scripta och "spela in" sekvenser. Det använder bildigenkänning (bland annat) för att se vart man ska klicka. Så länge knappens ikon inte ändrar sig så ska det fungera kanon. Det går även att scripta som så att "om bild A hittas klicka på bild B annars klicka på bild C" vilket borde fungera i ditt fall.

Av toj_ts

Fick efter detta slut på bra namn...

Skrivaren: dev-null (/dev/null)
Programmeringsburk: dev-random (/dev/random)
Spelburk: dev-zero (/dev/zero)

Av toj_ts

tunnla ADB

Jag har själv använt en Debian server och använt SSH tunnel av ADB (protokollet för debugging för Android) över port 5037.
Exempel nedan för detta.

Låt oss säga du har två datorer då (servern heter S, lokal klient heter C).

  1. Installera android SDK på B för att få tillgång till adb programmet. Du behöver här inga "targets" om du inte vill. Du bör ha samma version på server och klient.

  2. Stoppa ADB på båda maskinerna genom att köra:

    adb kill-server

  3. Öppna SSH från klient till server (från C till S). Välj att tunneln ska ha en Remote Forward av porten 5037 som används av ADB.

  4. Anslut din enhet som du vill installera APK/debugga.

  5. Starta ADB på klienten genom att köra och du får se din anslutna enhet:

    adb devices

  6. Kör samma kommando på servern. Genom Remote Forward gjord hittas enheten på klienten (C) istället för att den startar upp ADB och letar på servern.

  7. Sitt nu på din server och kör dina favoritprogram men debugga din riktiga enhet över din tunnel.

Av toj_ts

Kan du bara inte flyttanmäla honom (mha personnummer?) till t.ex. närmsta skattekontoret per snigelpost till skatteverket? Då blir de ju tvungna att utreda tycker man...

Av toj_ts
Skrivet av nesohc:

Därför vill man aldrig använda == i if / while satser eller dylikt, för detta är väldigt enkelt att göra och lätt att "stirra sig blind på"

Därför skriver man inte

if (var = 42)

utan

if (42 == var)

vilket såklart leder till felaktig syntax om man använder bara ett =-tecken då det inte går att spara data i en konstant.

Av toj_ts

Ja, det går bra. LisrActivity används bara för enkla fallen.

Av toj_ts

ListView

Du ska nog överväga att använda ListView och en ListAdapter, möjligtvis ArrayAdapter.

Kolla in Hello ListView eller sök på ListView på exempelvis Google.

Av toj_ts

Kanske programmet inte använder alla kärnor? 50% är ju lätt att toppa på en med två kärnor.

Skickades från m.sweclockers.com

Av toj_ts

Det låter ju som det är lätt o smidigt för även den okunnige. Fast man får väl visa hur det fungerar en gång först. Jag har just en Xoom på ingång då jag nappade på erbjudandet från Telia...svårt att motstå. "Tyvärr" får jag nu två plattor; en Archos G9 8" och Motorola Xoom

Av toj_ts

Videochat på android platta

Jag undrar lite över erfarenheter med att använda videochat, ex Skype, på en Android platta. Jag tänker på Honeycomb/ICS då främst. Är det smidigt, blir det bra kvalitet? Tanken är över wifi också.

Vilken app är "bäst"?

Skickades från m.sweclockers.com

Av toj_ts

Jag har bott down under i 4 år ungefär. Det jag fann var att dina laddningar på ditt kontantkort hade ett utgångsdatum då PENGARNA försvann och alltså inte bara en nedgradering av samtalskostnad som är vanligt i Sverige. Det var iof Telstra/Optus som jag då har erfarenhet av. Dyrare blev det då för mig. Typ $50 i kvartalet använde jag men ringde inte mycket. Överlag finns kontantkort (prepaid) i olika avtal hos samma operatör. Mitt tips är att kolla runt, men tror att det blir dyrare än i Sverige hur som helst. Det beror lite om du vill ha täckning i bushen också då de större aktörerna var något bättre där.

Skickades från m.sweclockers.com

Av toj_ts

Snö: check
Julbelysning: check
Gran: check
Kula: check
Datorer: CHECK!

http://www.tojsoft.se/jullogo_canvas_toj.png

Av toj_ts

Se där, nu lär man sig något nytt. Det finns en hel del att lära inom OOP, synd att man inte gjort något på ett år. Jag vet inte varför din typeid() inte fungerar tyvärr, men kolla på andra lösningar kan vara värt, de är förmodligen snabbare också.

Av toj_ts

Det du försöker göra med overloading o polymorfism fungerar som sagt inte. Det du behöver är att tillverka något smart sätt runt det hela med hjälp av andra konstruktioner. Det jag tänkte på direkt var att göra någon slags hashmap och funktionspekare till medlemfunktioner och initiera detta i konstruktorn för varje klass. Det är en del tekniska C++ detaljer i detta och säkerligen glömt en hel del "optimeringar" men jag hoppas du fattar vad jag är ute efter.

Jag visar ett exempel nedan;

#include <map> #include <string> class Object; typedef void (Object::*ObjectCallback)(Object *o); typedef std::map<std::string, ObjectCallback> CallbackMap; class Object { public: void collision(Object *other) { CallbackMap::iterator i = callbacks.find(typeid(*other).name()); if (i == callbacks.end()) { // hitta "object" i hashen istället i = callbacks.find(typeid(Object).name()); if (i == callbacks.end()) return; // ingen callback hittad } ObjectCallback cb = i->second; ((*this).*cb)(b); // anropa medlemsfunktion } } // EDIT: snyggare så här :) template<class T, class S> void addCollisionCallback(void(T::*fn)(S*)) { callbacks.insert( std::make_pair(typeid(S).name(), (ObjectCallback)fn) ); } CallbackMap callbacks; }; class Ball : public Object { public: Ball() { } }; class Wall : public Object { public: Wall() { // lägg in alla callbacks //callbacks.insert( std::make_pair(typeid(Ball).name(), (ObjectCallback)(void(Wall::*)(Ball*))&Wall::collision) ); //callbacks.insert( std::make_pair(typeid(Ball).name(), (ObjectCallback)(void(Wall::*)(Wall*))&Wall::collision) ); //callbacks.insert( std::make_pair(typeid(Object).name(), (ObjectCallback)(void(Wall::*)(Object*))&Wall::collision) ); // EDIT: snyggare så här :) addCollisionCallback<Wall,Ball>(&Wall::collision); addCollisionCallback<Wall,Wall>(&Wall::collision); addCollisionCallback<Wall,Object>(&Wall::collision); } void collision(Object *other) { // med andra } void collision(Ball *other) { // boll } void collision(Wall *other) { // vägg } };

Den här

(ObjectCallback)(void(Wall::*)(Object*))&Wall::collision

koden är lite konstig men den måste se ut så här för att hitta rätt funktion av alla som heter "Wall::collision"