Inlägg

Inlägg som Pontus06 har skrivit i forumet
Av Pontus06

finns det något datum och info om nästa generation ?

Av Pontus06

Välja grafikkort... 970/980/390/390x

Tjena!

Dags att uppgradera grafikkortet!

I dagens läge så kör jag med:
I5 4670k @ 4,2ghz
8gb corsair cl9 ddr3
120gb samsung evo ssd
msi Mpower max z87
bequiet 680w nätagg
2st xfx radeon 6870

Mina funderingar är att inom en snar framtid köpa en 144hz skärm, men först och främst så vill jag uppgradera mitt grafikkort och kommer även inhandla 500gb ssd och 8gb ram till, men hur väljer jag grafikkort blir helt galen, läst tester osv, men får ej fram någon självklar bild på vad jag bör välja... Priset spelar inte så stor roll men är inte så sugen på att lägga 10.000kr på ett grafikkort, snarare 5000kr känns som en gräns, men ju billigare ju bättre.

Jag spelar spel som Wow, bf hardline, cs:go och ev black ops3.

Mvh
Pontus

Av Pontus06

Kanske dum fråga men vad är mantle ?

Mvh

Av Pontus06

dags att köpa nytt grafikkort!

Tjena nu är det dags att byta upp sig lite, jag sitter idag med 2st xfx radeon 6870 1gb st

Jag undrar då vad som är mest prisvärt att köpa idag vill nog helst ha ett geforce kort.
jag spelar spel som Wow, cs:go och lite diverse bilspel,

övriga spec på datorn är i5 4670k @ 4.2ghz, 10gb ram, 700w bequiet agg 80+gold, msi mpower max z87 moderkort 120gb samsung ssd.

priset spelar inte så stor roll men gärna under 5000kr jag vill även kunna köra spelen i 144hz vilket jag inte kan nu, mina kort säger stopp vid 120hz och ger bluscreen.

mvh

Av Pontus06

Att våtslipa med p1200 papper är bara överdrivet och det kommer ta väldigt lång tid att slipa ut alla repor och få ytan jämn, slipa med ca p600 torrslip funkar skit bra, sen lägger du på en syragrund som igenteligen är ett rost skydd men fungerar också som vidhäftning för färgen, sen tar du en valfri kulör och börjar måla, apelsinskals yta = förlite färg och rinning för mycket, sen när det torkat så lägger du klarlack tills ytan är blank ett lager räcker inte.

andra alternativ är att tex leta reda på någon som målar exempelvis bilar och vill ha lite extrajobb, då har du större utbud på färger ytan blir bättre osv osv, jag har målat mitt chassi till exempel lambo orange, och lär ta nästa till jobbet och måla det med det är enormt storskillnad på en burklackad ytan och en ordäntligt målad yta i lackbox med riktig spruta och färg!.

ett annat alternativ är att kolla på Plastidip! Det är en färg som du sprutar på på ytan utan att slipa och sedan när färgen är torr och du tröttnat på den kan du bara pilla bort lite i ena hörnet och riva bort färgen och färgen som är under blir din "nya" färg !

Finns massvis med alternativ, men våtslipa inte i onödan! det är helt onödigt om du inte ska polera klarlacken eller ENDAST lägga ny klarlack som du behöver våtslipa, sen kan du alltid slipa i olika steg tex p320,p400,p600 för att det ska gå fortare.

Mvh

Av Pontus06

Tack xJom för ditt svar, klarar ati's kort att köra vga-scart ? tänkte om ja kunde koppla in datorn till min tv jag har just nu isåfall, blir nog HIS kortet från gamestuff, verkar som att jag får plats med dualslot!

Mvh

Av Pontus06

Tjena, tänkte om ni kunde hjälpa mig med grafikkorts val ?

*Kör Win XP 32bit

*CPU= AMD Phenom II X3 710 Triple Core 2,66Ghz @ 2,9ghz

*PSU= Corsair 520w

*Moderkort= Asus m4a79t deluxe
2gb ddr3 1800mhz

*CF/SLi= Crossfire

*Gränssnitt= 4 PCI Express 2.0 x16 ( CrossFireX: dubbelt x16-läge; trippellt: x16-, x8-, x8-läge; kvadrupelt: x8-läge )

*Spelar, wow, gta iv, l4d, burnoutparadise, bf2, farcry osv

*spelar i 1680x1050 (wide)

*Har tänkt mig att testa crossfire, men budgeten är mitt problem, korten måste kosta runt 800kr st.. tänker köpa 1 den här månaden och 1 nästa, så frågan är även vilka ATI kort passar med varandra kan jag köra ett bättre tillsammans med ett sämre ?

*Har passiv kylning som jag flyttar över vid behov.

*Kollar även mycket film på datorn så hdmi kanske vore något för framtida platt tv ? eller finns det några grafikkort som klarar vga-scart ?

Sitter på ett Geforce 8500gt 256mb nu så så svårt kan de väl inte vara att hitta ett billigt bättre ?

Ja det är lite klurigt, men saken är den att jag nu vill testa mig på 2st grafikkort, hoppas på eran hjälp nu!

Mvh

Av Pontus06

jo, jag tycker det är lite tråkigt med betygen men kan ju inte göra något åt det häller kan förövrigt säga att bilder på den färdiga lackeringen av utsidan kommer imorgon ska även på börja lackering av insidan !
Blir någon typ av svart inte bestämt mig om det blir vatten eller solid 2k, sen fortsätter poleringen, vill inte avslöja vad jag polerar riktigt än men ni kan ju få gissa !! blir ju roligare då

Mvh/P

Av Pontus06

Har lagt första varvet med orange nu riktigt najs pearl effekt på den kommer bilder som visar hur det ser ut första och sista varvet innan klarlack (ca 3varv) !!

kan även lova bilder av lite högrekvalitet, glömde inte kameran idag

Mvh/P

Av Pontus06

Snuset finns bara i vissa affärer och heter som sagt probe whiskey

Lacken är bas färg dvs ändast blank svart, lägger orange på det imorgon, lägger en bas svart för att få rätt djup i den orange färgen och att det silvriga aluminiumet inte ska lysa igenom!

Använder mig av Billackerings saker, Lacksprutan kan ja lägga upp bild på, Devilbiss Pro kostar ca 5000kr men man får köpa den billigt av skolan, färg märke är PPG och du kan köpa färger hos vissa av dina billackerare (olagligt att sälja till privat personer men vissa gör det ändå, tar inget ansvar över om jag har rätt eller fel!)

Så imorgon drar jag till skolan vid 9, våtslipar och lägger orange vatten färg, ligger nu 2k blanksvart, sedan klarlack!

Mvh/P

Av Pontus06
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marcuselwinson
Tjena jag har exakt samma moderkort och en amd phenom 2 705e och har fete problem med min dator laggar på spel som jag inte alls borde , undrar om du har haft samma prob , btw ska man kleta in lite extra kylpasta på processorn när man får den eller räcker det me det som sittter på originalkylaren?

det som sitter på org kylarn räcker gott och väl, har inte upplevt några problem alls med moderkortet, den har klockat fint upp till 3ghz ungefär men ostabilt, har du kolla på dina temps osv ? min data laggade med org kylaren pga att grafikkortet blev för varmt kolla alla dina temps ! vad är resten av dina specs då ?

Mvh /P

Av Pontus06

jo men emd student rabbat kostar det 1500 sen kan man ju önska sig det i julklapp xD

Mvh/P

Av Pontus06
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marcus_86
orka lägga pengar på cpu kylare och gpu kylare när du inte ens har råd med ett nytt grafikkort, ? spara pengarna och köp ett bättre grafikkort

cpu kylaren har jag haft i nått år, och inte jag som betalade den, samma här, betalade inget själv för kylaren och musmattan, dessutom spelar jag inte spec mycket så nytt grafikkort är inget jag är i behov av just nu.

Mvh/P

Av Pontus06
Citat:

Ursprungligen inskrivet av scienta
Flytta på ena ram-minnet, du använder inte Dual-channel. Känns ju lagom onödigt att använda vatten enbart till grafikkortet

Men men, ger inga poäng än då du inte är klar med lackeringen?

haha onödigt ja, kul? ja, tänkte att jag skulle se hur mycket jag kunde få ner grafikkortet i temps med org kylare va idle runt 60c med vatten va de 36c idle o 40c load

kör dual channel

Mvh/P

Av Pontus06
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ninjabeirut
kanske rensa bort damm? :S shit vad dammigt!

Menar du i fronten så är det för att de sitter 120mm fläktar där som ska bort, ska bara ha den översta till diskarna!

och har inte brytt mig om att städa burken på ett bra tag men ska ju ändå lacka allt och så, update kommer lite senare !
Mvh/P

Av Pontus06

nej tanken va ju orange utsida, allt orangea, och sen behålla de svarta på framsidan just för att det är galler och skit, orkar inte slipa så noga för ett chassi och blank metallic svart med pearl effekt på insidan , idéen med lamborghini loggan va ganska najs, polare i klassen är ganska duktig på motiv så frågar han då jag verkligen inte kan motiv lackering xD

Blir nog att åka o köpa kylare till grafikkortet idag också !

Mvh/P

Av Pontus06

ska fixa specs osv, det här är bara en projekt start inför skol arbetet så ta det lugnt förstår dom som röstar lågt eftersom det inte är en pärla än, men vad tycker ni om lamborghini orange och pearl metallic svart ? orange ut sda svart insida, borde väl funka ?

mvh/P

Av Pontus06

jo men dock är det inte 17" som är ett krav vilket gör det svårt för mig att välja en dator med hyfsad prestanda.

men tack för tipsen, ska kolla in dom lite noggrannare om jag inte hittar någon vettig 17"

Mvh

Av Pontus06

nytt grafikkort, ATI crossfire eller inte ?

Tjena, dags för mig att köpa nytt grafikkort då jag precis uppdaterat resten av datorn, min setup är:

Amd phenom II x3 710 am3 2,6ghz @ 3,250ghz
Asus m4a79t-deluxe am3
2gb Corsair xms3 ddr3 1600mhz pc12800 (kommer 2gb till samtidigt som grafikkort)
geforce 8500gt 256mb ( dags att byta jag vet)
wd rapotor 74gb 10000rpm
wd 500gb 7200rpm
corsair 520watt nätagg

För det första undrar jag räcker mitt nätagg till 2st ati radeon 4870 1gb eller ska man köra på 1 kraftigare kort för dom pengarna, spel som jag spelar är , wow, need for speed, cs, sen är det väl inte mkt mer men funderar på o köpa gta IV.

budgeten då, max 2800kr gärna mindre.

Mvh

Av Pontus06

Bärbar hemma dator 6000kr

Tjena, nu är det dags för en ny dator, jag vill ha en snabb bärbar dator som har minst 17" skärm, 2gb ram, och funkar till enklare saker till exempel studera ,kolla film, lyssna på musik, surf osv.

budgeten ligger på max 6000kr, märke och färg spelar inte så stor roll.

Mvh