Presskonferensen inleddes med att senaste nytt om klassifikationssystemet AMD Vision, som lanserades i oktober 2009. Målet är att underlätta för den vanliga konsumenten att välja en lämplig dator.

Nytt för i vår är att konceptet inte längre är exklusivt för bärbara datorer, utan även inkluderar stationära PC. Leslie Sobon från AMD motiverade införandet av systemet med att säga

Nobody knows what processor that's in their TV, and they don't care.

Höjdpunkten var dock utan tvekan världens första live-demonstration av en dator med AMD Fusion APU, företagets kommande arkitektur där en CPU och en GPU är integrerade på samma krets. Dessa bildar tillsammans vad AMD kallar en APU, vilket står för Accelerated Processing Unit.

Rick Bergman visade stolt upp en Fusion wafer på scenen och demonstrerade senare prestandan med hjälp av DirectX-kompatibla Internet Explorer 9 samt DirectX 11-spelet Alien vs Predator.

Energiförbrukningen rapporterades vara mycket låg, även om inga siffror nämndes.

Inledningsvis kommer Fusion lanseras i två versioner med olika kodnamn:

  • Llano, standardversionen.

  • Ontario, en extra strömsnål version för bärbara datorer och tysta PC.

Båda finns nu som prototyper som bakom stängda dörrar visas upp för AMD:s partners. Lansering sker under första halvan av 2011.

Nytt för idag var även AMD Fusion Fund, ett projekt där AMD hjälper mjukvaruföretag att utnyttja plattformens möjligheter optimalt. Man kan läsa mer om projektet på http://fusion.amd.com.