När Nvidia lanserade Geforce GTX 590 med dubbla GF110 i slutet av mars handlade SweClockers recension om mer än hög prestanda. SweClockers videosnutt där ett "brinnande" grafikkort fångades på film har visats över 400 000 gånger och orsakat en hel del rabalder, inte minst bland missnöjda entusiaster som bokstavligt talat fått se överklockningsplanerna gå upp i rök.

IMG_6434.jpg

Nvidias första reaktion var att publicera nya drivrutiner med mer konservativa inställningar för överhettningsskyddet. Trots detta fortsatte rapporterna om för tidigt döda grafikkort att strömma in vilket föranlett åtskilliga analyser om bristfällig design och underdimensionerade komponenter.

Nu rapporterar VR-Zone att Nvidia planerar att rätta till problemet en gång för alla med en ny revision av Geforce GTX 590 där spolarna uppgraderas till kraftigare modeller. De uppdaterade kretskorten är märkta med revisionsnummer "699-11020-005-502" och kräver även att värmespridaren och eventuellt ångkammarkylarna anpassas för de nya komponenterna.

Den nya revisionen av Geforce GTX 590 sägs dyka upp under juni månad. Fler detaljer framkommer troligtvis den kommande veckan.