Utan någon ny generation grafikkort i sikte får partnertillverkarna hålla tillgodo med befintliga grafikprocessorer. Nu läcker bilder ut på en kommande modell från Zotac, närmare bestämt ett Geforce GTX 660 med den nya kylaren Destroyer DTC (dual-traction cooling) – främst är avsedd för den kinesiska marknaden.

Det nya grafikkortet bygger på kretsen GK106 med 960 CUDA-kärnor och 2 GB GDDR5-minne på 192-bitars minnesbuss. I Zotacs utförande tillkommer en extra påkostad spänningsdel med anslutningar för 8+6-pins PCI Express-kontakter, detta för att höja överklockningspotentialen.

Själva kylaren påminner en hel del om tidigare AMP Edition med dubbla fläktar (90 mm) i kombination med en väl tilltagen kylfläns av aluminium, som genomborras av ett antal värmeledningsrör av koppar. Grafikkortet tar upp en extra kortplats, två totalt.

Zotac Geforce GTX 660 Destroyer DTC ska finnas ute på marknaden i samband med shoppingsäsongen inför det kinesiska nyåret i januari–februari. När eller om modellen kommer till Sverige är ännu oklart.

Källa: Expreview (Kinesiska)