Mystiken kring AMD:s kommande monsterkrets, som väntas gå upp mot GM200, tätnar och hittills saknas konkreta detaljer om vad som är att vänta. På kinesiska forumet Chiphell har dock flera påstådda prestandatester publicerats och nu sker det igen, den här gången med vad som säga vara nya drivrutiner.

I syntetiska 3DMark Fire Strike "Extreme" kammar det icke namngivna grafikkortet, som tros vara AMD:s framtida Radeon R9 380X, hem första platsen bland modeller med en ensam grafikprocessor. Här är slutresultatet hela 64 procent över AMD:s nuvarande flaggskeppsmodell Radeon R9 290X.

En liknande resultat syns i ett prestandaindex, bestående av att okänt antal spel. Här krymper övertaget mot Radeon R9 290X en aning ned till 51 procent, medan grafikkortet får ett samlat resultat som är 35 och 58 procent över Nvidias Geforce GTX 980 respektive GTX 970.

Trots en rejäl prestandaförbättring och rykten om att grafikprocessorn fortsatt kommer tillverkas på en 28-nanometersteknik, så ligger strömförbrukningen mer eller mindre i linje med Radeon R9 290X. Samtidigt är avståndet ned till Nvidias Geforce GTX 980 hela 112 watt.

Avslutningsvis landar temperaturen för grafikprocessorn på 73 grader, någonting som tillskrivs en kombinerad luft- och vattenkylare. Medan det länge talats om en sådan lösning gör trådskaparen gällande att det ska finnas varianter med traditionella luftkylare, däremot är det oklart om AMD kommer tillhandahålla en sådan lösning eller om det blir helt upp till partnertillverkare.

Likt tidigare läckor och prestandatester är även denna inte bekräftad och bör därför tas med en rejäl nypa salt. Lanseringen av AMD:s nästa flaggskepp väntas äga rum senare under våren, sannolikt i samband med Computex 2015 i juni.