Från att ha haft en avgörande skillnad i prestanda är det inte mycket som skiljer moderkort åt längre, varför tillverkare på senare år fokuserat allt mer på design och egna färgscheman. Det senaste året har MSI tittat på att förnya bolagets färger med konceptet Krait, någonting som fortsätter även med LGA 1151 och Skylake.

MSI Z170 Krait är en vidareutveckling av samma avskalade och stilrena koncept som tidigare modeller. Nytt här är att det svarta kretskort också fått vita inslag i ett linjemönster, som går från botten, förbi styrkretsen Z170 med tillhörande kylfläns, en M.2-anslutning, dess 8-faseras strömförsörjning och slutar i överkant av de fyra DDR4-minnesplatserna.

För expansion återfinns en ålderdomlig PCI och ett antal PCI Express 3.0, varav två stycken x16 (x8/x8 när båda används) för grafikkort. För lagring finns sex vanliga SATA 6,0 Gbps, varav två kan nyttjas som SATA Express i 16 Gbps och som tidigare nämnt en M.2-plats. För primärminne stöds upp till 64 GB DDR4.

Likt tidigare Krait-modeller satsar MSI på en minimalistisk design och drar därför inte ut på svängarna med pråliga hårdvarufinesser. Det som finns är i alla fall en påkostad ljuddel, MSI Audioboost 3, och Gigabit Ethernet via kretsen Killer E2205.

MSI Z170 Krait Gaming ingår i bolagets första våg av LGA 1151-moderkort och släpps därför tillsammans med Intel Core i7-6700K och i5-6600K "Skylake", som lanseras den 5 augusti. Priset för moderkortet kan tänkas landa på ungefär samma nivå som nuvarande Z97-variant, som kostar runt 1 300 kronor i svenska butiker.