Virtuell verklighet är i ropet och det är endast veckor kvar till de första glasögonen hittar ut i butik. Vid sidan om detta arbetas det även på en nära besläktad teknik kallad förstärkt verklighet, som istället för att innesluta användaren för samman den digitala och fysiska världen.

It should be next year when we come out with a product, we think AR (augmented reality) will be very important for people's lives.

Den aktör som öppet arbetar med konceptet är Microsoft med Hololens, men nu framgår att även den taiwanesiska komponentjätten Asus tänker ge sig in i leken. Avslöjandet kommer från bolagets vd, Jerry Shen, som under en kvartalsrapport berättar att en lansering bör äga rum under 2016.

Huruvida produkten kommer ha någon koppling till Microsoft Hololens framgår inte. Nämnvärt är dock att Asus styrelseordförande, Jonney Shih, i oktober berättade att bolaget förde samtal med mjukvarujätten om en billigare version av Hololens, som släpps för utvecklare i början av nästa år för 3 000 dollar.

Källa: Cnet.