Efter braksuccén Wii hoppades Nintendo på liknande tongånger med Wii U, som hittills inte lyckats imponerad försäljningsmässigt. Nästa del i sagan har kodnamn NX och blir av allt att döma ett helt nytt koncept från speljätten, uppgifter som nu stärks av Tatsumi Kimishima som tagit över rodret efter bortgångna Satoru Iwata.

I can assure you we’re not building the next version of Wii or Wii U. It’s something unique and different. It’s something where we have to move away from those platforms in order to make it something that will appeal to our consumer base.

Uttalandet från Kimishima kan knappast anses konkret, då det enbart konstateras att nästa spelkonsol inte blir en ny version av Wii eller Wi U. Att den blir unik och annorlunda spär däremot på ryktena om att det blir en handhållen hybrid, som kan användas fristående eller tillsammans med en stationär huvudenhet.

För den som undrar vad kodnamnet NX står för ser det ut som att det kan bli ett för evigt ouppklarat mysterium. Kimishima gör gällande att NX så vitt han vet inte har någon särskild betydelse, men tillägger också att det kan ha varit någonting Satoru Iwata avsåg att berätta.

Källa: Gamesradar.