Att återuppleva gamla barndomsminnen i form av spel med hjälp av emulatorer är ingenting nytt, men Internet Archive gör det lättare än någonsin. Med Javascript-portar av ett flertal emulatorer har de tidigare gjort det möjligt att spela både MS-DOS- och gamla arkadspel i webbläsaren och nu har turen kommit till Commodore Amiga.

Internet Archive är en ideell organisation som verkar för att bevara alla typer av digital media och tillgängliggöra det för allmänheten via internet. Förutom spel handlar det om allt ifrån inskannad microfilm till gamla Apple-programvaror.

Det är över 2 000 Amigaspel som görs tillgängliga samt en stor mängd andra programvaror, som antingen kan köras direkt i en webbläsare eller laddas ned. Bland speltitlarna märks bland annat Bard's Tale, Bubble Bobble, Double Dragon, Frontier: Elite II, Lemmings och R Type.

De flesta spel ska fungera med mus och tangentbord, men alla gör inte det och vissa laddar inte alls. Samtidigt uppdateras samlingen dagligen. För att kunna spela spel som inte finns tillgängliga på Internet Archive så får man fortfarande ladda hem en lokal emulator. Vill man däremot slippa att leta reda på spel själv och konfigurera kontroller så är emulatorn i webbläsaren ett enkelt alternativ.