Efter lång tid av spekulationer och väntan tillkännagav Apple under hösten 2014 sin första smarta klocka – Apple Watch. Över två år senare har det blivit dags för en efterträdare att äntra scenen och tillägget i namnet är inte enbart en tvåa, utan är i sin helhet Apple Watch Series 2.

Den första nyheten är att Apple Watch Series 2 är vattentålig, så till den grad att den går att simma med. På scen berättar Apple att klockan ska hålla tätt ned till 50 meters djup. Förutom att via olika tekniker täta hela konstruktionen används högtalarens element för att hålla vattnet ute.

Den nya smarta klockan innehåller som väntat en ny systemkrets vid namn S2. Det är en så kallad System in Package (SiP), där all elektronik är integrerade i en enda modul. Huvudnyheterna här är två processorkärnor för upp till 50 procent bättre prestanda och en grafikkrets med dubblerad hastighet mot första Watch. I enlighet med tidigare uppgifter återfinns även integrerad GPS.

Apple Watch Series 2 kommer även med en helt ny, ljusare skärm. Enligt Apple har den en ljusstyrka på hela 1 000 cd/m2, vilket ska vara den ljusstarkaste skärmen i en produkt från bolaget någonsin. Syftet är inte att blända nattugglor, utan att garantera att klockan kan användas även i solsken.

Sedan introduktionen av första Apple Watch har tre materialval tillhandahållits. Nu blir boetten eller själva huvudenheten tillgänglig i keramik, vid sidan om tidigare alternativen stål, aluminium och exklusiva guld. På designfronten tillkommer även en lång rad nya band i olika material.

Vid sidan om Apple Watch Series 2 uppdateras även ursprungliga Apple Watch. Modellen får den nya processorn S2 och byter namn till Apple Watch Series 1. Båda modeller blir tillgängliga för beställning den 9 september för 369 respektive 269 dollar. Försäljningen av Series 1 inleds den 16 oktober och följs upp av Series 2 sent i oktober.