Namnet på nästa stora uppdatering till Windows 10 är Creators Update och väntas enligt tidigare rapporter släppas någon gång under april månad. Uppdateringen introducerar en hel del nyheter, bland annat stöd för HDR och möjligheten att skjuta upp Windows-uppdateringar.

Microsoft meddelar i ett inlägg på deras blogg att den nya uppdateringen också kommer ge användarna större kontroll över deras sekretess och den data som samlas in av bolaget. Istället för att välja en "express"-inställning som aktiverar de flesta inställningarna automatiskt kommer användaren vid installation istället få bestämma exakt vad denne vill tillåta, med beskrivningar av varje alternativ.

Microsoft introducerar även en webbaserad inställningssida där användaren bland annat kan kan se vilken typ av information Microsoft har tillgång till gällande webbläsarhistorik och platsinformation. Användaren kan även välja att ta bort denna data helt och hållet.

Datainsamling kommer dock fortsatt vara obligatoriskt och kommer inte gå att stänga av helt och hållet. För tillfället är det endast Windows 10 Enterprise-användare som har möjlighet att göra detta och så ser ut att bli fallet även framöver.