Det har gått 21 år sedan utvecklaren Bullfrog avtäckte den skruvade sjukhussimulatorn Theme Hospital, som fortfarande spelas av många. Den tematiska uppföljaren Two Point Hospital presenterades i början av året och nu tittar SweClockers syskonsajt FZ närmare på en demoversion av spelet, som släpps i sin helhet någon gång under 2018.

► Läs om Two Point Hospital hos FZ

Two Point Hospital har fått en hel del extra funktioner i jämförelse med originalet från 1997, men det råder inget tvivel om släktskapet när de många komiska åkommorna uppenbarar sig. Patienterna kan behöva akut vård för kronisk tjurighet eller "verbal diarrhea", en sjukdom som är svår att sluta tala om.

Bland nyheterna finns uppdaterad grafik men även större möjligheter när det kommer till manövrering av kameran, där spelaren nu kan komma riktigt nära klinikens alla vrår. På de olika avdelningarna vårdas patienterna av personal med varierande meriter, medan respektive rum får en statushöjning med hjälp av den breda arsenalen av kattbilder, diplom och blommor.

Till skillnad från Theme Hospital överges inte sjukhusen när spelaren börjar om på ny kula, istället utökas verksamheten och består av flera vårdinrättningar som samarbetar. Möjligheten till ett sjukhusimperium är ett av fler starka kort för Two Point Hospital, anser sjukhusdirektören tillika spelskribenten Fredrik Eriksson.