Den taiwanesiska tillverkaren Silverstone har produkter i ett flertal kategorier, men är kanske mest känd för sina nätaggregat och chassin. Under årets Computex-mässa visade bolaget bland annat den passivt kylda nätdelen Nightjar NJ450-SXL, som är helt omgiven av kylflänsar för att hålla temperaturen i schack.

Anandtech rapporterar nu att Silverstone har ytterligare ett nätaggregat på gång, och denna gång i den entusiastinriktade serien Strider. SST-ST2000-PT är namnet på produkten och som siffrorna antyder handlar det om effektklassen 2 000 watt, som ackompanjeras av 80 Plus Platinum-certifiering. Således handlar det om världens första nätaggregat med formfaktorn ATX som kombinerar egenskaperna.

Den höga effektklassen trogen har den fullständigt modulära nätdelen en hel del anslutningar, där 24-pin ATX-kontakten bland annat sällskapas av dubbla 8-pin EPS-anslutningar. Målgruppen för SST-ST2000-PT är främst de som bryter kryptovalutor, vilket syns genom de åtta 8-pin ATX-kontakterna för grafikkort.

Storleksmässigt är Silverstones nya nätdel snarlik den lanserade modellen ST1500-TI, som har en effekt på 1 500 watt och 80 Plus Titanium-certifiering. Sistnämnda mäter in på 150 × 86 × 180 mm (B × H × D) och kyls av en 135 mm-fläkt, vilket sannolikt även gäller syskonet i den högre effektklassen. Det är ännu oklart när nätaggregatet lanseras och till vilket pris.