I takt med att marknaden för VR och AR växer ökar också antalet applikationer för de olika headseten. Förutom spel handlar det även om diverse mjukvaror som anpassats för att användas med exempelvis HTC Vive och Oculus Rift, såsom Google Earth och diverse videospelare.

Nu presenterar Mozilla Firefox Reality, som precis som namnet antyder är en webbläsare anpassad för VR. Webbläsaren bygger på en version av renderingsmotorn Quantum, som även används i Firefox för mobila enheter. Hela gränssnittet har anpassats för VR-formatet och direkt när webbläsaren startas får användaren förslag på innehåll som är gjort för det.

003-fxr-home-1.png
fxr.JPG
fxr-private-browsing-1.jpg

De nämner att de arbetat mycket med att göra navigeringen så smärtfri som möjligt, då främst när det kommer till att söka på webben. En av lösningarna de använder för detta är möjligheten att göra sökningar via röstkommandon. Det går även att skriva in sökningar manuellt med hjälp av det virtuella tangentbordet.

I dagsläget saknas vissa funktioner som finns i övriga versioner av Firefox, såsom bokmärken och användarkonton för att spara lösenord och annat. Mozilla menar dock att detta kommer lägga till i kommande versioner av webbläsaren, och de planerar även att implementera stöd för 360-graders video.

Firefox Reality finns tillgänglig att ladda ned nu för Oculus-enheter, Google Daydream-enheter samt HTC Vive.