En av de stora överraskningarna under CES 2019 var AMD:s avtäckande av sitt kommande grafikkort Radeon VII. Det blir det första med tillverkningsteknik på 7 nanometer som riktar sig till konsumenter och ska enligt företaget ta upp kampen mot Nvidias Geforce RTX 2080 sett till prestanda.

I samtal med AMD berättade företaget för SweClockers att grafikkortet med största sannolikhet endast kommer släppas i referensutförande med bolagets egna kylare. Via Twitter hittar nu uppgifter ut på webben som talar emot detta, då de antyder om modeller med egna kylarlösningar från partnertillverkare.

Uppgifterna kommer från läckaren "Komachi", som listar flera Radeon VII-modeller från partnertillverkaren Powercolor. Utöver referensdesignen rör det sig om fyra modeller i serierna Red Dragon och Red Devil, varav två har ändelsen "OC" vilket avslöjar att det handlar om fabriksöverklockade modeller.

Namnen avslöjar även att de precis som AMD:s referensdesign bestyckas med tre stycken fläktar, samt att de får 16 GB HBM2-minne. Modellerna är ännu inte officiellt bekräftade av Powercolor eller AMD och prislapp samt lanseringsdatum är därmed okända.

Det är dock troligt att priserna hamnar över AMD:s rekommenderade prislapp för Radeon VII som ligger på 699 USD, motsvarande 7 800 kronor inklusive moms. AMD Radeon VII lanseras den 7 februari.

Uppdatering 17:34:Reddit kommenterar Powercolor uppgifterna och skjuter ned att de skulle ha några skräddarsydda varianter på gång. Likt många andra ska de sälja Radeon VII men endast i referensutförande, det vill säga med den nya kyllösning AMD tagit fram.

Läs mer om AMD Radeon VII: