#7nm

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

577

AMD Radeon RX 7900 XTX och RX 7900 XT – lag röd slår tillbaka med RDNA 3

Det blåser upp till storm när AMD lanserar grafikarkitekturen RDNA 3 med chiplet-design och Radeon RX 7900 XTX i spetsen.

35

AMD Radeon RX 7900-serien "Navi 31" når klockfrekvenser upp till 3,0 GHz

När en redaktör i direktsändning försäger sig framgår att AMD:s nya grafikkort har potential till betydligt högre klockfrekvenser än de från fabrik.

39

Playstation 5 får uppdaterad systemkrets

Den tredje revisionen av Sonys konsol visar sig inte bara ha nedbantat moderkort och kylarlösning. Även systemkretsen krymps till 6 nanometer.

25

Ryzen Threadripper Pro 5000 blir tillgänglig för konsumenter

AMD håller fast vid att den tidigare entusiastplattformen är för professionella användare. Nu blir de tre mest kraftfulla modellerna tillgängliga för den som behöver och har råd.

142

Sjunkande efterfrågan tvingar AMD och Nvidia att minska kretsbeställningar

Hårdvarujättarna tog i från tårna med sina beställningar till TSMC, och Nvidia måste nu hitta någon som kan överta den överflödiga och förskottsbetalade produktionskapaciteten.

12

AMD avtäcker nedskalade Radeon RX 6700: nu utan XT

Med en produktsida och tillhörande specifikationer bekräftar AMD att Sapphires enklare RX 6700 XT-syskon är en verklig produkt. 

19

AMD uppges förbereda Radeon RX 6700

AMD uppges krama det sista ur RDNA 2-arkitekturen med ännu ett tillskott i det mellersta segmentet av RX 6000-serien.

61

Priserna för grafikkort sjunker till 12 procent över riktpris

För ett år sedan var det vardagsmat med prislappar dubbelt så stora som Nvidias och AMD:s rekommenderade. Nu rapporterar 3DCenter att normala priser är nära.

42

Återförsäljare listar uppdaterade RDNA 2-grafikkort till saftiga priser

En italiensk återförsäljare missar att Radeon RX 6950 XT, RX 6750 XT och RX 6650 XT ännu inte är lanserade. I webbutiken syns stora prislappar.

21

Specifikationer för Ryzen Threadripper Pro 5000 hittar ut på webben

Upp till 64 kärnor Zen 3 kan framöver inta arbetsdatorer, men av motsvarigheterna för kärnentusiaster syns fortfarande inte ett spår.

47

Rykte: AMD utökar Ryzen 5000-serien med prisvärda Intel-kontringar

Enligt uppgift ska Intels Core 12000-serie snart få motstånd i de mer plånboksvänliga segmenten, när AMD rullar ut en sista laddning AM4-processorer.

65

Grafikkort säljs under riktpris i Tyskland

Med toppnivåer tre gånger högre än rekommenderat pris, kryper nu ett fåtal prislappar ned lägre än rekommenderat. Dessvärre gäller det ett mindre populärt grafikkort.

107

Grafikkort och processorer upp till 20 procent dyrare 2022

Högre fraktkostnader och dyrare tillverkning kantas av fortsatt brist, vilka är ingredienser för att Intel, AMD och Nvidia vrider upp priserna.

47

AMD lanserar Ryzen 7 5800X3D – först ut med 3D V-Cache

Med tekniken 3D V-Cache tredubblar AMD cacheminnet hos Ryzen 5800X, som i ny skepnad får hela 96 MB L3-cacheminne.

44

Brand hos ASML kan påverka tillverkning av världens kretsar

Under natten till tisdag brann det i en av ASML:s fabriker, något som i värsta fall får långsiktiga konsekvenser för halvledarindustrin.