Under år 2017 introducerade Oneplus företagets första trådlösa hörlurar Bullet Wireless. Det handlade om hörlurar i vardera öra som sammankopplas med en sladd som vilar på användarens nacke, och huserar även kontroll för uppspelning. Bruket av sladd innebär att dessa och den reviderade V2-modellen inte är äkta trådlösa hörlurar, något företaget råder bot på med Oneplus Buds.

Oneplus satsar onekligen på en steg-för-steg-strategi med lanseringar av nya produkter år 2020. Företaget har sakta men säkert avslöjat detaljer om kommande mellanklasstelefonen Oneplus Nord, utan att avslöja den i sin helhet eller den mest efterfrågade egenskapen i form av prislappen. Samma strategi tillämpas med Oneplus Buds, där endast lanseringsdatum avslöjas idag.

Med de nya OnePlus Buds bygger vi ytterligare ut vår portfölj av produkter. Våra användare letar efter den rätta kombinationen av bra ljudkvalitet, sömlös anslutning och en lättanvänd upplevelse. Det är exakt vad OnePlus Buds kommer att leverera – Pete Lau, grundare av Oneplus

I ett pressmeddelande meddelar Oneplus grundare Pete Lau att Buds-hörlurarna ska bjuda på en lättanvänd upplevelse med sömlös anslutning, vilket antyder att de nya hörlurarna bestyckas med en automatisk anslutningsmetod i stil med Apples Airpods. Oneplus Buds presenteras tillsammmans med telefonen Nord den 21 juli klockan 16:00. Presentationen sker i en mobilapplikation för Android och IOS där förstärkt verklighet (AR) används för att lyfta in produkterna närmare tittaren.

Läs mer om Oneplus: