Nvidia Shield TV är en av de mer populära hårdvarulösningarna för Android TV, och tillverkaren ämnar av allt att döma att befästa denna position. I och med denna veckas uppdatering till Shield Experience 8.2.1 bjuder nämligen den lilla enheten på AI-uppskalning av material som strömmas över Geforce Now.

Därtill tar Nvidia tillfället i akt och bättrar på systemets kompatibilitet med blandade IR-enheter, exempelvis projektorer och övriga enheter från tillverkare såsom Sennheiser och Tascam. Förutom nyheterna erbjuds i vanlig ordning buggfixar relaterade till AI-uppskalning, bild, nätverk, tillbehör samt ljud. En komplett lista över lösta problem finns att beskåda hos tillverkaren.

Nyheter i Shield Experience 8.2.1

  • Adds notification to enable AI-upscaling when upscaling GeForce NOW

  • Adds IR power control for projector displays

  • Adds IR power/volume control for the following brands: Arris, Atyme, BC Acoustique, Dayton, Kora, Monoprice, ONN, Point Source Acoustics, Savant, Sennheiser, SMSL, Tascam

  • Improves system volume levels when audio is routed to USB DAC or Bluetooth headset

  • Adds developer option to force HDCP 1.4 compatibility mode (4K protected content will not be available)

  • Allows IR power commands sent from SHIELD Remote 2019 when using Alexa skill

  • Includes security patches up to Android security bulletin (August 2020)

Enheterna i familjen Shield består av Shield TV samt Shield TV Pro och bestyckas med processorn Tegra X1+. Enheterna kör Android och stödjer upplösningar upp till 4K UHD och HDR-standarderna Dolby Vision HDR samt HDR10. Därtill bjuder de båda på nätverksanslutningar i form av Gigabit Ethernet, Wifi 5 samt Bluetooth 5.0. Bildutgången är av HDMI 2.0b-kvalisort med CEC-stöd.

Läs mer om Nvidia Shield TV: