Lanseringen av Cyberpunk 2077 gick definitivt inte som smort för polska studion CD Projekt Red. Förväntningarna var skyhöga, men spelet plågades från start av spelförstörande buggar, särskilt på konsol. Utöver en kritikstorm från besvikna spelare ansågs det vara ospelbart till den grad att Sony klev in och drog tillbaka spelet från Playstation Store och Xbox-spelare erbjöds pengarna åter.

CD Projekt Red har sedan det både bett om ursäkt för lanseringen och arbetat med att förbättra spelets prestanda. Tidigare i år släpptes en enorm uppdatering till både PC och konsol med över 500 förbättringar. Efter flera förbättringar välkomnas spelet tillbaka i Playstation Store, men Playstation 4-användare avråds fortfarande till köp. Studions VD Adam Kiciński är dock nöjd och menar att prestandan håller en tillfredsställande nivå.

I ett videoklipp från en intervju under konferensen WSE Innovation Day berättar han att studion till en början fokuserat på att förbättra stabilitet och prestanda, där spelet nu håller en godkänd nivå. Vidare förklarar Kiciński att CD Projekt Red har över 600 anställda involverade i produktion och utveckling av studions spel, där en stor del fortfarande arbetar med Cyberpunk 2077.

Utöver förbättringar för spelets konsolversioner, buggfixar och liknande vill studion lägga mer kraft på att förbättra spelets system och mekaniker. Kiciński meddelar även att det finns utvecklarlag som arbetar på saker som inte avslöjats ännu, men som är del av deras existerande speluniversum. Studions VD ger inga detaljer om exakt vad det skulle innebära.

Är du nöjd med prestandan i Cyberpunk 2077 efter alla uppdateringar?