Semipassivt läge, högre verkningsgrad och lätthanterade kablar är exempel på önskemål som utan att väcka anstöt kan uppkomma i diskussioner kring nätaggregat. Önskemål om stor LCD-skärm är förmodligen inte lika vanliga, men det struntar Gigabyte i och presenterar nu nätdelen Aorus P1200W. Som namnet avslöjar är det en enhet i effektklassen 1 200 watt och certifierad enligt 80 Plus Platinum.

Nätaggregatets mest utstickande grad är dock den relativt stora färgskärmen som syns på sidan av enheten. Gigabyte är dock inte först med den aningen udda kombinationen och Asus bestyckade exempelvis ROG-märkta nätdelar med OLED-skärm redan 2018. Dessa var dock modell mindre, monokroma och ämnade för att visa effektuttaget. Av bilden att döma är Gigabytes kantiga skärm ungefär 120 × 45 mm stor, yta som kan användas att visa text, bilder, effektuttag och videoklipp. Detta görs i okänd upplösning, men i färg.

Aorus p1200w 2.PNG

Det rör sig dock inte om en skärm som kan användas som en osmidig primär- eller sekundärskärm. Vad som ska visas sköts över en USB-kabel och genom mjukvaran RGB Fusion 2.0, som också kan styra eller stänga av nätdelens inbyggda RGB-belysning. I övrigt rör det sig om en påkostad produkt av helmodulärt snitt, utrustad med en 140 mm stor kylfläkt som står stilla vid laster upp till 240 watt. Gigabyte trycker också på att fläkten vid uppstart snurrar bakåt, vilket ska dra damm från nätdelen och fläkten.

Aorus p1200w 3.PNG

Yttermåtten är relativt kompakta 160 × 150 × 86 mm (D × B × H) och på sidan för anslutningar syns som väntat en uppsjö av kontakter för fyra PCI Express-, dubbla EPS-, fyra SATA-, den obligatoriska 24-pinskabeln, samt två kablar för Molex. Aorus P1200W levereras med 10 års garanti, men pris och tillgänglighet i butik är i skrivande stund okända detaljer.

Har du alltid drömt om en skärm i datorn? Berätta i kommentarstråden!