Nästa installation av Battlefield utvecklas av DICE och utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid – år 2042. Nyligen publicerades en kortfilm som skildrar händelserna i spelet och bakom kulisserna inleddes den 12 augusti en så kallad technical alpha, som ska pågå till den 15 augusti, där utvalda spelare under sträng sekretess världen över testar spelet.

De läckta videor som laddats upp på Youtube försvann lika snabbt som de publicerades, men som det gamla ordspråket säger; internet glömmer aldrig. En Reddit-användare har lyckats lägga vantarna på tre videor, varav två finnas kvar, och två skärmdumpar. Den ena på en av kartorna och den andra på en av soldatklasserna – Specialist Recon-Casper.

BF-2042-map.jpeg
BF-2042-dude.jpeg

Videorna ger ett första smakprov på strider till fots och med fordon, samt hur användargränssnittet (UI) ser ut i dagsläget. Återkommande inslag är också allehanda grafikbuggar, något som är att vänta av ett tidigt alpha-test. Att det handlar om en tidig version av spelet innebär också att det inte helt och hållet kan anses representera slutresultatet.

Lanseringen av Battlefield 2042 äger rum den 22 oktober och släpps till plattformarna PC/Windows, Xbox S/X, Xbox Seris S/X, Playstation 4 (Pro) och Playstation 5. Innan dess väntas ett betatest äga rum någon gång i september.

Läs mer om Battlefield 2042: