Torsdagen den 28 oktober håller Facebook låda under sitt årliga evenemang Facebook Connect. Det spås dels innehålla nyheter om ett namnbyte på bolaget, dels bli startskottet för ett nytt VR-headset under namnet Oculus Quest Pro.

Referenser till ett projekt med kodnamnet "Seacliff" samt "Quest Pro" finns i mjukvara till Oculus Quest. Facebooks chef för VR och AR, Andrew Bosworth, har även flertalet gånger antytt att en Pro-modell är på ingång. Nu letar sig marknadsföringsinnehåll för vad som ser ut att vara Oculus Quest Pro ut på Twitter, där läckaren @Basti564 lagt ut flera videoklipp.

Innehållet är animerat och visar vad som ser ut som en något lättare och mer slimmad design, mycket likt en tidigare officiell smygtitt på en prototyp. Det är totalt fyra klipp som ser ut att vara från samma video och innehåller bland annat exempel på hur produkten kan användas för både arbete, spel och underhållning. Det ser ut att röra sig om en fristående enhet, likt Oculus Quest 2, med två handkontroller. Dessa ser dock ut att ha förändrats något, då de till skillnad från tidigare modeller inte har några "ringar" över sig, vilket tidigare modeller använder för spårning.

Några vidare specifikationer avslöjas inte av videoinnehållet, däremot talar tidigare rykten om spårning av både ögon- och ansiktsrörelser. Exakt vad Facebook och Oculus har på gång återstår att se den 28 oktober.

Källa: VR Upload

Läs mer om VR: