Kort efter att Nvidia lanserade Geforce RTX 4070 Ti la den berömda rykteskarusellen i ännu en växel om vad som komma skall, i form av RTX 4070 och RTX 4060, vilka väntas senare under året. I samma veva uppgavs Nvidia även uppdatera den krets som tar plats i storasyskonet RTX 4080, något som nu ska ha bekräftats av partnertillverkare.

För närvarande är Geforce RTX 4080 bestyckat med grafikkretsen AD103-300, något som nu uppdateras till AD103-301. Det uppger Videocardz, som gör gällande att informationen bekräftats av partnertillverkaren Gainward. Någon stor skillnad för konsumenter är däremot inte att vänta och den nya kretsen väntas inte ge några prestandafördelar eller högre klockfrekvenser.

Fördelarna med uppdateringen menas främst gynna partnertillverkarna. Den färska versionen kräver vissa förändringar vad gäller kretskort, något som uppges innebära färre komponenter och lägre tillverkningskostnader. Huruvida det är så pass omfattande att det i sin tur leder till lägre slutpris för konsumenter återstår däremot att se.