Under hösten presenterade Logitech en stor mängd produkter under sitt Logi Play-event. Bland nyheterna var företagets första true wireless-hörlurar med gamingfokus. G Fits döptes headsetet till och lanseringen skedde direkt på utvalda marknader, men i Sverige fick vi vänta ett tag till. Logitech meddelar nu att väntan är över och G Fits har dykt upp i butik.

G Fits erbjuder ett par unika funktioner som gör att dem sticker ut på marknaden. För det första följer det med formbara pluggar till öronen som vid första användning formar sig efter användarens öra. Detta sker med gelfyllda spetsar som initialt är mjuka och härdas med ultraviolett ljus. Processen tar ungefär en minut och efter det har användaren ett par unikt formade pluggar som både håller lurarna på plats och stänger ute oljud.

g fits (1).jpg
g fits 2.jpg
g fits 3.jpg
g fits (2).jpg

Utöver detta används Logitechs Lightspeed-teknik för att snabbt skicka ljud från och till hörlurarna till datorer, spelkonsoler och mobiler. Tillverkarna skickar med Lightspeed-dongle för både användning via USB-A samt USB-C, vilket gör att du kan koppla headsetet till en rad olika enheter. Utöver detta erbjuds även koppling via Bluetooth.

Batteritiden varierar beroende på kopplingsmetod. Via Lightspeed ligger batteritiden på sju timmar och med laddfodralet erbjuds ytterligare åtta timmar. Via Bluetooth är det tio timmars batteritid med ytterligare tolv timmar med fodralet.

Logitech G Fits finns tillgängliga i välsorterade elektronikbutiker med ett rekommenderat pris på 2 699 kronor. Färgalternativen är svart eller vitt.